دفتر نخستوزیری بریتانیا در میان نگرانیها از افزایش تهدیدات تروریستی ناشی از جنگ اسرائیل و حماس در روز دوشنبه جلسه اضطراری تحت عنوان «نشست کبرا» برگزار کرد.
طبق ارزیابیهای امنیتی در بریتانیا، از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس، احتمال وقوع حملات تروریستی در این کشور افزایش «قابل توجهی» یافته است. بریتانیا و ایالات متحده پس از حمله هفتم اکتبر حماس به یک جشنواره موسیقی در اسرائیل، موضع واحدی برای حمایت از حق اسرائیل برای حملات تلافیجویانه از حماس داشتهاند. این موضع دولت بریتانیا احتمال تهدیدات طرفداران حماس و نیروهای ضدیهودی در جناح راست این کشور را افزایش داده است.
سخنگوی دفتر نخستوزیر بریتانیا نیز درباره این نشست اضطراری به خبرنگاران گفت که وی نمیتواند درباره وضعیت تروریسم که در این نشست مورد بحث قرار گرفته است، سخنی «قطعی» بگوید و بیان حدس و گمان درباره تاثیرات جنگ غزه بر امنیت بریتانیا «مفید نیست.»
به گفته وی، «بریتانیا سرویسهای امنیتی متخصص و نیروهای پلیس دارد که به طور شبانهروزی برای حفظ امنیت عمومی در این کشور تلاش میکنند. واضح است که دولت بریتانیا امکان بالقوه افزایش چالشهای امنیتی را به خاطر وضعیت کنونی در اسرائیل و غزه درک میکند.»
وی افزود: «به همین خاطر بحثهای مستمر و ارتباطات نزدیکی با سرویسهای امنیتی و پلیس برای حفظ امنیت عمومی داریم.»
افزایش یهودستیزی در بریتانیا
روزنامه گاردین نیز گزارش داد که این نشست اضطراری بعد از هشدار مقام افسر پلیس بریتانیا برگزار شد. وی اعلام کرده بود که حوادث در خاورمیانه آسیبهای جدی بر امنیت بریتانیا خواهد داشت.
وزیر کشور بریتانیا که یکی از شرکتکنندگان در این نشست اضطراری است، در نامهای به پلیس این کشور نوشت: «من پلیس را تشویق میکنم که در نظر داشته باشد که شعارهایی همچون «از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد» را به عنوان بیانیهای برای نشان دادن میل خشونتآمیز به محو کردن اسرائیل از جهان درک کند.»
رابرت هالفون، وزیر آموزش بریتانیا نیز در اینباره گفت که وی گزارشهایی دریافت کرده که از یهودیان خواسته شده است که درهای مدارسشان را ببندند یا دانشجویان یهودی پرچمهای فلسطین را بر روی درهای بسته خودروهایشان پیدا کردهاند یا عدهای به مکانهایی که کشیشهای یهودی بودند، میرفتند و درها را میکوبیدند و فریاد میزدند که «ما میدانیم شما کجا زندگی میکنید؟»
مارک رولی، کمیسر پلیس متروپولیتن به اسکای نیوز گفت که «برای جوامع یهودی میزان یهودستیزی به ۱۴ برابر افزایش یافته است و در جوامع مسلمان این میزان ستیز با مسلمانان به ۳ برابر رسیده است. در چنین شرایط شکننده امنیتی، ما این اعتراضات بزرگ را هم داریم.»