یک دادگاه در آمریکا، جمهوری اسلامی و سوریه را به دلیل حمایت از حماس که مسئول یک حمله مرگبار در اسرائیل شناخته شده، به پرداخت ۹۰ میلیون دلار غرامت مالی به بازماندگان این حمله محکوم کرد.
قاضی دادگاه منطقه کلمبیای آمریکا در حکم خود آورده است که حکومتهای ایران و سوریه در راستای حمایت از جنبش فلسطینی حماس در سرزمینهای فلسطینی، به عنوان «مشوق و حامی ترور و کشتن شهروندان آمریکایی» اقدام کردهاند.
قاضی لمبرت در حکم خود اضافه کرده که جمهوری اسلامی و سوریه به دلیل حمایت و تشویق حماس به ترور، «مسئول قتل» شهروندان آمریکایی هستند و غرامت مالی باید از دولتهای تهران و دمشق گرفته شود.
این دادگاه برای بررسی موضوع قتل یک زن و شوهر آمریکایی که تابعیت اسرائیلی نیز داشتند و در اوایل پاییز سال ۱۳۹۴ در حمله افراد مسلح فلسطینی در کرانه باختری در نزدیکی اورشلیم کشته شدند، تشکیل شده بود.
ایتام سایمون هانکین، مورخ و ستوننویس و همسرش نعما هانکین، طراح گرافیک، هنگامی که با خودرو در جاده کرانه باختری در حرکت بودند، در حالی که چهار فرزند خردسالشان نیز در خودرو بودند، به ضرب گلوله کشته شدند.
در همان زمان اسرائیل اعلام کرد که یکی از فرماندهان حماس مأموریت کشتن اسرائیلیها را به گروهی از اعضای حماس محول کرده و آنها به سوی خودرو این زوج آمریکایی – اسرائیلی شلیک کردند.
ارتش اسرائیل گفته بود که در آن زمان نیروهای حماس مأموریت داشتند تا اسرائیلیها را بربایند و باند یادشده از طرف حماس تلاش کرده بود که این خانواده را برای انجام معامله آتی میان حماس و اسرائیل، به «گروگان» بگیرد، اما به دلیل مقاومت والدین و درگیری سخت آنها با عاملان حمله، ماجرا به کشتن این زن و شوهر ختم شده بود.
دادگاه نظامی اسرائیل اواخر بهار سال ۱۳۹۶ چهار تن از عوامل حمله را به حبس ابد و ۳۰ سال حبس دیگر محکوم کرد و آنها هنوز در زندانهای اسرائیل هستند.
حسام بدران، سخنگوی وقت حماس در زمان حمله این رویداد را «قهرمانانه» نامیده و از آن تقدیر کرد، سایر سازمانهای مسلح فلسطینی نیز آن رویداد را تحسین کرده بودند.
در سوم فروردینماه گذشته نیز یک قاضی فدرال در نیویورک رأیی صادر کرد که بر اساس آن از محل دارایی مسدود شده ایران در لوکزامبورگ، ۱.۶ میلیارد دلار به بازماندگان قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ در مقر نظامیان آمریکایی در لبنان غرامت پرداخت شود.
دادگاهی در آمریکا در سال ۲۰۰۷ میلادی جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود که به خانوادههای قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ در بیروت، غرامت پرداخت کند و در سال ۲۰۱۴ میلادی، دادگاه دیگری حکم داده بود که حدود دو میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده ایران برای پرداخت غرامت به خانوادههای این قربانیان استفاده شود.