پانزده معترض حامی فلسطین در اول ماه مه در دانشگاه فوردهام در منهتن بازداشت شدند و اردوگاه دانشگاه نیویورک از کنترل خارج شده است.
به دنبال بازداشت پانزده نفر در اول مه، دانشگاه فوردهام در روز دوم ماه مه دیگر شاهد حضور معترضان نبود؛ اما اردوگاه دانشگاه نیویورک از کنترل خارج شده است.
جان بکمن، سخنگوی دانشگاه نیویورک، در بیانیهای به اپک تایمز گفت: «از معترضان خواستهایم وسایل خود را جمع کنند و از محوطه دانشگاه خارج شوند.»
بهرغم بازداشتها در دانشگاههای برجسته نیویورک، دانشگاه شهری نیویورک، دانشگاه فوردهام، دانشگاه نیویورک و دانشگاه کلمبیا، از ماه آوریل به عرصه برپایی اردوگاههای اعتراضی تبدیل شدهاند. در بیشتر موارد، دانشجویان به تنهایی وارد عمل نشدند.
برای نمونه، آقای بکمن گفت کمتر از نیمی از ۱۳۳ معترض بازداشتی در ۲۲ آوریل در گولد پلازای دانشگاه نیویورک جزو دانشجویان یا کارمندان دانشگاه بودند.
در دانشگاه فوردهام، ۱۵ نفر در ۱ مه بازداشت شدند. به گفته سخنگوی پلیس نیویورک، آنها متعاقباً با دریافت احضاریه آزاد شدند.
در کالج شهری نیویورک که نهاد مؤسس دانشگاه شهری نیویورک است، ۱۷۳ نفر در ۳۰ آوریل بازداشت شدند. این درحالی است که ۱۰۹ نفر از دانشجویان و افراد متفرقه در دانشگاه کلمبیا درها و پنجرهها را شکستند تا وارد سالن همیلتون شوند.
اشغالگران بازداشتی در سالن همیلتون شامل ۱۳ فرد خارجی، ۶ دانشجو از دانشگاههای دیگر، ۱۴ دانشجوی کلمبیا، ۹ فارغالتحصیل کلمبیا و ۲ کارمند کلمبیا بودند.
بن چانگ، سخنگوی دانشگاه کلمبیا گفته است که برخورد انضباطی درخصوص اردوگاهها و اشغال سالن همیلتون در دستور کار قرار دارد.
«اشغالگران سیاستهای دانشگاه را زیر پا گذاشتند و مهمتر از همه آنکه قانونشکنی کردند. هرکاری عواقبی دارد.»
اتهامات وارده شامل ایجاد اخلال در اداره دولتی، ورود غیرمجاز، خطرآفرینی بدون ملاحظه، شرارت مجرمانه، توطئه و تعدی جنایی هستند.
با وجود اینکه حدود ۱۰۰ معترض چادر زدهاند، کلاسها و دیگر فعالیتهای آکادمیک در دانشگاه نیویورک طبق روال عادی جریان دارند.
معترضان در اینستاگرام با انتشار پستی خواستار ارسال آب، خمیر دندان، ماژیک، طبل، چوبک طبل، دایره زنگی، گلدان، سطل، شارژر و سیم شارژر به خیابانها شدند.
آقای بکمن افزود: «تکرار ورود صدها معترض که از سراسر شهر به خیابان گرین فراخوانده شدند، باعث نگرانی ما درخصوص امنیت اعضای دانشگاه شده است. ادامه حضور معترضان در پیادهراه خیابان گرین ناقض قوانین دانشگاه و مقررات حاکم بر پیادهراه است.»
«حادثه دیشب سر و صدای زیادی به پا کرد و مخل آسایش کسانی شد که در این محله زندگی میکنند. معترضان دست به خرابکاری زدند و یکبجا جوهر قرمز پاشیدند. یکی از کسانی هم که به تجمعکنندگان اعتراض داشت، مورد اصابت بطری قرار گرفت.»
یکی از معترضان به نام دیو توماس، ۴۲ ساله، پس از اتمام کار خود برای حمایت از معترضان به اردوگاه دانشگاه نیویورک ملحق شد. این فرد پس از آنکه در تلویزیون از جریانات دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس مطلع شد، احساس کرد باید در اردوگاه حضور پیدا کند.
آقای توماس به اپک تایمز گفت: «من با اینکه اسرائیل از خودش دفاع کند هیچ مشکلی ندارم اما نباید این کار را با پول ما بکند. ما مشکلات زیادی در شهر و کشورمان داریم که میتوانیم همه را با پولهایی که به خارج میفرستیم برطرف کنیم. من کاملاً مخالف جنگ هستم و به همینخاطر است که به اینجا آمدهام.»