درمقالهای در مجلهی جامعهی سلامتی آمده است: «ارائهی اخبار متناقض دربارهی فواید برخی موادغذایی، ویتامینها و مکملهای غذایی دربیشتر مواقع منجربه سردرگمی و واکنش منفی مردم نسبت به توصیههای غذایی میشود.»
دکتر ربکا ناگلر، استادیار دانشگاه مینهسوتا در رشتهی روزنامه نگاری و ارتباطات جمعی و نویسندهی این مقاله میگوید: «این سردرگمی و واکنش نهتنها باعث شده که مردم کمتر به خبرهای سلامتی توجه نشان دهند، بلکه باعث روی آوردن بیشتر آنها به توصیههایی مثل خوردن میوه و سبزی فراوان و ورزش کردن شده است.».
نگلار به تحلیل پاسخهای جمعآوری شدهی ۶۳۱ نفر از افراد بالغ شرکتکننده در نظرسنجی سازمان ملی جامعهی بهداشتی آننبرگ در سال ۲۰۱۰ پرداختهاست. از شرکتکنندگان سوال شدهبود که تا چه اندازه اخبار متناقض و متضادی از رسانههایی مثل روزنامه، تلویزیون، رادیو و اینترنت دربارهی چهار مادهی غذاییِ شراب قرمز یا هرنوع نوشیدنی الکلی، ماهی، قهوه و ویتامینها یا دیگر مکملهای غذایی میشنوند.
بیشاز ۷۱ درصد از این افراد بیان داشتند که درحد متوسط یا بالایی از اینگونه خبرها میشنوند. آنهایی که بیشتر در معرض اینگونه اخبار قرار گرفته بودند، بیشترین سردرگمی را داشتند. سردرگمیِ بیشتر، بهطورغیرمستقیم با واکنش منفی نسبتبه توصیههای سلامتی درارتباط است؛ بهطوری که این افراد این موضوع را با جملاتی مثل «توصیههای غذایی باید با خوردن نمک همراه باشد» و یا «دانشمندان نمیدانند که چه نوع غذایی برای انسان مفید است» تصدیق کردند.
حتی زمانیکه این نظرسنجی به سن، تحصیلات یا میزان کلی بدگمانی محدود شد، این نکته باز هم صحیح بود. این سردرگمی و واکنش، تاحدی به ورزش نکردن یا نخوردن میوه و سبزیجات نیز مربوط است.
نگلار در این مقاله توضیح میدهد که بسیاری از افراد، اخبار سلامتی را از رسانههایی دریافت میکنند که این موضوع را که مطالعات بهطور پیوسته درحال بهروزرسانی است، خاطرنشان نمیکنند. بهعلاوه مؤسسات مختلف تحقیقاتی ممکن است نتایج متفاوتی را در موضوعاتی مشابه ارائه دهند و یا نتایجی از موضوعات مربوط بههم را ارائه دهند که باعث سوءتفاهم شوند؛ مثلاً یافتههایی مثل روغن ماهی که برای قلب مفید است، اما ممکن است آلوده به جیوه باشد که برای بدن مضر است.
نگلار بیان میکند: «آیا مردم میتوانند با اینگونه پیامها کنار بیایند؟ آیا مفهوم آن را متوجه میشوند؟» وی میافزاید احتمالاً این اشتباه تنها از طرف روزنامهنگاران که کار خود را در توضیح کامل پژوهش بهخوبی انجام ندادهاند، نیست زیرا چشمانداز رسانه با کاهش میزان روزنامهها تغییر میکند و درمقابل، رسانههای اجتماعی مثل وبلاگها و فیسبوک درحال رشد هستند.
دکتر ایوان اُرانسکی، نائبرئیس و سرمقالهنویس سایت پزشکی MedPage today و نائبرئیس انجمن روزنامهنگاران بخش مراقبتهای بهداشتی میگوید: «نویسندهی این مقاله به این موضوع اشاره میکند که ارتباطی میان سردرگمی مردم و روزنامهنگاری وجود دارد. افرادی که نسبتبه تغذیه سردرگم میشوند، دروهلهی اول رسانهها را بهخاطر این سردرگمی سرزنش میکنند.»
وی اضافه میکند که روزنامهنگاران باید از دادن اخباری که تنها از یک منبع مطالعاتی میآیند، بپرهیزند و بهجای آن اخباری که دارای منابع مختلف مطالعاتی هستند، گزارش دهند و اگر گزارش آنها تنها یک منبع داشت، باید خود اطلاعاتی کافی در گزارش خود بگنجانند.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.