Search
Asset 2

مطالعه جدید: واکسن‌های کووید-۱۹ می‌توانند روی چرخه قاعدگی اثر بگذارند

براساس مطالعه‌ای که در ماه مارس منتشر شد، محققان تأیید کردند که واکسن‌های کووید-۱۹ می‌توانند باعث تغییر چرخه قاعدگی شوند.
دریافت واکسن کووید۱۹ در سیدنی، استرالیا، در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۲ (Jenny Evans/Getty Images)

براساس مطالعه‌ای که در ماه مارس منتشر شد، محققان تأیید کردند که واکسن‌های کووید-۱۹ می‌توانند باعث تغییر چرخه قاعدگی شوند.

مطالعه محققان دانشگاه علوم و بهداشت اورگن که در ۱ مارس در مجله مامایی و بیماری‌های زنان منتشر شد، نشان می‌دهد زنانی که در نیمه اول چرخه قاعدگی خود واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده‌اند، نسبت به زنانی که در دوره قاعدگی واکسن زده‌اند، بیش‌تر در معرض تغییر دوران چرخه در نیمه دوم قاعدگی خود قرار دارند.

محققان از داده‌های ۲۰هزار کاربر یک اپلیکیشن کنترل بارداری که مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا نیز بود، استفاده کردند تا ببینند واکسن چه تأثیری روی چرخه قاعدگی دارد. به گفته محققان، اکثر زنانی که داده‌های آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت کم‌تر از ۳۵ سال سن داشتند. همچنین ۲۸ درصد از آن‌ها ساکن آمریکای شمالی، ۳۳ درصد ساکن اروپا و ۳۲ درصد دیگر ساکن بریتانیا بودند.

mRNA – واکسن کووید۱۹  (chatuphot/Shutterstock)

برخی واکسینه بودند و برخی واکسن نزده بودند. همچنین در مقاله آمده است که ۶۳ درصد از کسانی که واکسینه بودند، واکسن ام‌آر‌ان‌ای دریافت کرده بودند.

نویسندگان با اشاره به زنانی که یک دوز واکسن خود را در نیمه اول چرخه قاعدگی دریافت کرده بودند، گفتند: «زنانی که در فاز فولیکولی واکسینه شدند، در مقایسه با دوران قبل از دریافت واکسن، با دریافت اولین یا دومین دوز واکسن کووید-۱۹، به‌طور میانگین ۱ روز به چرخه قاعدگی منظم آن‌ها اضافه شده است.»

(gpointstudio/Shutterstock)

آن‌ها دریافتند زنانی که در نیمه دوم قاعدگی واکسن دریافت کردند یا زنانی که واکسینه بودند، هیچ تغییری در چرخه خود مشاهده نکردند.

نویسندگان گفتند که اکنون «مجموعه شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد واکسن با اختلالات موقت در چرخه قاعدگی زنان ارتباط مستفیم دارد» و افزودند که «سازوکار واکسن در مختل کردن طول چرخه قاعدگی هنوز در دست بررسی است.»

در این مطالعه آمده است: «فرضیه اصلی این است که اختلالات قاعدگی از واکنش ایمنی بدن که واکسن برای ایجاد آن طراحی شده، نشأت می‌گیرند. سیستم ایمنی و دستگاه تولیدمثل ارتباط نزدیکی با هم دارند. سیتوکین‌ها که پروتئین‌های کوچکی هستند که فعالیت سیستم ایمنی را کنترل می‌کنند و «در پاسخ به واکسن» ترشح می‌شوند، ممکن است روی این فرایند اثر بگذارند.»

نویسندگان مطالعه همچنین اظهار داشتند که در گذشته تحقیقات چندانی درخصوص تأثیر واکسن‌ها- چه واکسن کووید-۱۹ و چه سایر موارد- روی چرخه قاعدگی انجام نشده است.

واکسن کووید۱۹ فایزر (Marco Lazzarini/Shutterstock)

نگرانی‌های رسمی فایزر

حدود یک سال پیش، یکی از کارمندان فایزر در ویدئویی که پنهانی ضبط شده بود، به خبرنگار پروجکت وریتاس می‌گفت نگرانی‌هایی درخصوص عوارض جانبی احتمالی واکسن‌های ام‌آر‌ان‌ای در چرخه قاعدگی وجود دارد.

کارمند فایزر در ویدئوی مذکور می‌گفت: «چیزی غیرطبیعی در رابطه با چرخه‌های قاعدگی وجود دارد. از این‌رو، مردم باید این موضوع را به‌طور کامل بررسی کنند، زیرا اندکی جای نگرانی دارد.» او افزود که «واکسن نباید با چرخه قاعدگی تداخل داشته باشد.»

او در ادامه گفت: «امیدوارم در ادامه راه به کشفیات ناخوشایندی برنخوریم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی