به گزارش شرکت تحلیل بلاکچین چینالیسیس، خسارات ناشی از سرقت ارزهای دیجیتال در نیمه اول سال جاری افزایش یافته است، چرا که هکرها یکبار دیگر به سرقت از صرافیهای متمرکز «با دفعات بیشتر» روی آوردهاند.
براساس گزارش ۱۵ اوت، فعالیتهای غیرقانونی در حیطه ارز دیجیتال در هفت ماه اول سال جاری تقریباً ۲۰ درصد کاهش داشته اما در دو مورد شاهد افزایش بوده است: سرقت ارز دیجیتال و باجافزار. سرقت ارزهای دیجیتال با توجه به ۱.۵۸ میلیارد دلاری که مجرمان در ژانویه تا ژوئیه به جیب زدند، بیشترین بازدهی را داشته و حدود ۸۴.۴ درصد از سال ۲۰۲۳ بیشتر شده است.

در این گزارش آمده است: «متعاقب کاهش ۵۰ درصدی سرقت ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲، امسال شاهد افزایش مجدد فعالیت هکرها بودیم.»
شرکت تحلیل بلاکچین تیآرام لبز ماه گذشته فاش کرد که سرقت و سوءاستفاده هکرها در حیطه ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ افزایش یافته است. تیآرام نتوانست تغییر اساسی در امنیت اکوسیستم ارزهای دیجیتال که عامل این جهش بزرگ بوده را شناسایی کند.
با اینحال، میانگین قیمت ارزهای دیجیتال در شش ماه گذشته بهطور قابلتوجهی بالاتر از دوره مشابه در سال گذشته بود. تیآرام گفت: «احتمالاً این مسئله به افزایش حجم سرقتها دامن زده است.»
چینالیسیس به نتایج مشابهی رسید. این شرکت دریافت که بهرغم افزایش بیش از ۸۰ درصدی حجم سرقتها، تعداد موارد هک ارزهای دیجیتال تنها ۲.۷۶ درصد افزایش یافته است.
چینالیسیس گفت: «این اقدامات عمدتاً به افزایش قیمت داراییها نسبت داده میشوند. برای نمونه، قیمت بیتکوین از میانگین ۲۶ هزار و ۱۴۱ دلار در هفتماهه اول سال ۲۰۲۳ به میانگین ۶۰ هزار و ۹۱ دلار در سال جاری- تا جولای- رسیده که از یک افزایش ۱۳۰ درصدی حکایت دارد.»
میانگین ارزش ارزهای سرقتی در هر مورد نزدیک به ۸۰ درصد افزایش یافته و به ۱۰.۶ میلیون دلار رسیده است.

سال گذشته، ۳۰ درصد از حجم ارزهای سرقتی به بیتکوین اختصاص داشت. در سال جاری نیز بیتکوین ۴۰ درصد از حجم سرقتها را شامل میشود.
به گفته چینالیسیس، خدمات متمرکز بهطور فزاینده مورد حمله هکرهایی قرار میگیرند که در پی سرقت ارزهای دیجیتال هستند. این شرکت به هک پلتفرم ارز دیجیتال ژاپنی دیامام بیتکوین در ۳۱ مه نیز اشاره کرد. بیش از ۴ هزار و ۵۰۰ بیتکوین بهطور غیرقانونی از کیف پول رسمی شرکت برداشت شد و حدود ۳۰۵ میلیون دلار ضرر وارد کرد.
در این گزارش آمده است: «به نظر میرسد سارقان ارزهای دیجیتال پس از چهار سال تمرکز بر صرافیهای غیرمتمرکز که معمولاً بیتکوین معامله نمیکنند، به اصول اولیه خود بازگشته و صرافیهای متمرکز را هدف میگیرند.»
این گزارش نشان میدهد که مهاجمان، از جمله هکرهای کره شمالی، از تاکتیکهای مهندسی اجتماعی مانند ثبت درخواست شغلی در حیطه فناوری اطلاعات برای نفوذ به صرافیهای متمرکز و سرقت داراییهای آنها استفاده میکنند.