Search
Asset 2

قطع شبانه درختان آرامگاه باباطاهر

روند افزایشی قطع درختان کهنسال در همدان و این بار در مقبره باباطاهر، اعتراض دوستداران محیط زیست و فضای سبز را برانگیخته‌‌‏است.

به گزارش خبر گزاری میراث فرهنگی، هفته گذشته بیش از ۳۰ اصله درخت کهنسال در محوطه آرامگاه باباطاهر شبانه بریده شد و بقایا و ریشه این درختان سوزانده شدند. این در حالی است که رئیس سازمان میراث فرهنگی قطع این درختان را تکذیب می‌‌‏کند و هیچ مقام مسئولی تاکنون مسئولیت آنرا به‌‌‏عهده نگرفته‌‌‏است.

رییس سازمان میراث‌فرهنگی در گفتگویی با خبر گزاری میراث فرهنگی CHN اعلام کرده که حتی یک درخت از محوطه باباطاهر قطع نشده و اگر این اتفاق افتاده باشد، این مسئله ربطی به سازمان میراث فرهنگی ندارد.

اما مشاهدات حاکی از آن است که، این درختان نه تنها بریده شده بلکه پس از انتقال به خارج از محوطه، ریشه‌‌‏های آن‌ها با ریختن نفت سوزانده و سپس در زیر خاک مدفون شدند.

البته قطع درختان در محوطه اطراف آرامگاه باباطاهر، اولین بار نیست که اتفاق می افتد. تابستان گذشته هم شهرداری همدان تعدادی از درختان اطراف این آرامگاه را با بیل مکانیکی ریشه کن کرد و اکنون در حال سنگفرش کردن آن است.

یکی از کارکنان آرامگاه باباطاهر درباره قطع درختان به CHN می‌‌‏گوید: “بریدن درختان به دستور مدیران میراث همدان بوده و به خاطر این است که مسافران هنگام عکاسی به راحتی بتوانند آرامگاه را از هر زاویه‌ای پشت سر داشته باشند.”

او در پاسخ به این سوال که چرا در مقابل این دستور مقاومت نکردند، می‌گوید: “ما ماموریم و معذور؛ وقتی دستور می‌‌‏دهند باید اجرا شود.”

این موضوع که قطع درختان محوطه آرامگاه باباطاهر توسط چه سازمان و نهادی و با چه انگیزه‌‌‏ای صورت گرفته هنوز در هاله‌‌‏ای از ابهام است.

اردشیر ثریایی، فعال و دوستدار آثار تاریخی هم در این باره می‌‌‏گوید: “در ماه‌های گذشته تخریب فضای سبز و بریدن درخت در همدان شدت افزایش یافته و متاسفانه باید گفت این اقدام بیشتر از سوی برخی نهادهای دولتی مانند میراث فرهنگی و شهرداری صورت گرفته است.”

او در ادامه با اشاره به قطع درختان محوطه بابا طاهر می‌افزاید: ” این درختان قدمت ۵۰ ساله داشتند و جزئی از منظر این اثر تاریخی و ملی به شمار می‌روند. هیچ توجیهی قابل قبول نیست که درختان را به هر بهانه‌ای ببریم.”

ثریایی همچنین می‌‌‏گوید: “اگر این کار قانونی است، چرا درختان را شبانه می‌برند و چرا آتش می زنند؟ اگر مسئولان به راستی به فکر عکاسی و منظر بناهای تاریخی هستند، پیشنهاد می‌‌‏کنم فکری به حال تاسیسات اضافه مانند سیم پیچی این‌ بناها بکنند. با داربست زدن بنا را تخریب نکنند. بخشی از فضای اطراف آرامگاه را غرفه تنقلات فروشی و کیوسک تبلیغات اماکن تفریحی اشغال کرده است که باید آن‌ها برچیده شود.”

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی