Search
Asset 2

رئیس پدافند غیرعامل: جنگ سایبری عامل مسمومیت دانش‌آموزان بود

جنگ سایبری عامل مسمومیت دانش‌آموزان
غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور(Tasnim)

غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور مدعی شد که هیچ حمله شیمیایی یا بیولوژیکی در رابطه با مسمومیت دانش‌آموزان در کار نبوده و شیوه نوینی از جنگ سایبری اتفاق افتاده است. 

غلامرضا جلالی عنوان کرد: «در بررسی‌ها درباره مسمومیت‌ها مشخص شد یک نوع فناوری شناختی رسانه‌ای بر اثر یک سری سیاست‌ها یا روش‌های شناختی، جامعه شناسی و روان‌شناسی روی ذهن دختران ما اثر می‌گذارد و آن را تبدیل به یک عارضه پزشکی می‌کند. این روش را اضطراب اجتماعی نام بردند 

مسمومیت دانشآموزان از آذرماه سال گذشته آغاز و تا اردیبهشت‌ماه سال جاری ادامه یافت. به گفته مقامات وزارت بهداشت فقط تا پایان اسفندماه بیش از ۱۳ هزار دانش‌آموز به دلیل مسمومیت به مراکز درمانی منتقل شده یا توسط ماموران اورژانس مورد مداوا قرار گرفته‌اند. 

رئیس سازمان پدافند غیرعامل در توجیه ادعای خود افزود: «این یک فناوری جدید است که اگر کسی به رسانه وابسته بشود دچار آن می‌شود. در این قضیه نیز دیدیم که دختران ما احساس فیزیکی مسمومیت می‌کردند در حالی که در آزمایش‌ها پزشکی مشخص شد سمی وجود ندارد و عوامل بیولوژیک دیگری نیز باعث این قضیه نشده است.» 

این فرمانده سپاه ادامه داد: «این یک فناوری جدید است که می‌تواند در زمینه ایجاد حالت فیزیکی با ابزار روان‌شناختی اثر بگذارد. در انسان‌ها خانم‌ها و جوانان حساس‌تر هستند. به همین علت، دشمن به طور ویژه دختران جوان را مورد هدف قرار داد 

این در حالی است که رئیس کمیته حقیقت‌یاب مسمومیت دانش‌آموزان در جلسه۲۱ خرداد مجلس از نهایی‌شدن گزارش این کمیته و ارائه آن به رئیس مجلس خبر داد و گفت که عده‌ای با استفاده از بمب‌های بد بوی موجود در بازار اقدام به مسمومیت دانش‌آموزان کرده‌اند. 

غلامرضا جلالی همچنین به محدود کردن اطلاع‌رسانی و منع‌شدن رسانه‌های ایران از انتشار اخبار مسمومیتها نیز اعتراف کرد و مدعی شد با کنترل اخبار مسمومیت‌ها نیز خاتمه یافت. 

او گفت: «توقف مسمومیت‌ها به صورت جالبی و با کنترل اخبار در رسانه‌ها انجام شد. به صورتی که پس از کنترل انتشار اخبار مسمومیت‌های سریالی در مدارس، دیگر شاهد ادامه مسمومیت‌ها نبودیم. منشأ این مسمومیت‌ها در رسانه بود و میکروب یا چیز دیگری در آن نقش نداشت.» 

هر چند اکنون رئیس پدافند غیرعامل جنگ سایبری را عامل مسمومیت دانش‌آموزان معرفی می‌کند اما سخنگوی پلیس ایران در اسفندماه از دستگیری ۱۱۰ مفر در ارتباط با مسمومیت دانش‌آموزان خبر داده بود. 

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی نیز در اردیبهشت سال جاری در بیانیه‌ای به عنوان «نتیجه نهایی تحقیقات» خود در مورد حملات به مدارس مدعی شد که «تمارض» دانش‌آموزان و «هراس جمعی» از عوامل اصلی گسترش مسمومیت زنجیره‌ای در مدارس عمدتاً دخترانۀ کشور بوده است. 

گستره این رخدادها و عدم واکنش سریع نیروهای امنیتی و ضدونقیض بودن اظهارات برخی مقامات جمهوری اسلامی، به گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال دست داشتن عواملی نزدیک به حکومت ایران در این رخدادها دامن زد. 

این در حالی است که مسموم سازی دانش‌آموزان در ایران واکنش‌های بین‌المللی به دنبال داشته است و در یکی از این واکنش‌ها، تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا با صدور بیانیه‌ای حکومت جمهوری اسلامی را به دلیل مسمومیت‌های زنجیره‌ای دانش‌آموزان دختر محکوم کردند. 

همچنین سازمان عفو بین‌الملل در ۳۰ فروردین‌ماه ضمن هشدار درباره در خطر بودن «زندگی میلیون‌ها دانش‌آموز دختر ایرانی» این حملات را «سازماندهی شده» خواند. این سازمان با انتشار درخواست اقدام فوری درباره حملات شیمیایی به مدارس ایران، در بیانیه خود خواستار انجام تحقیق مستقل بین‌المللی در این زمینه شد. 

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی