Search
Asset 2

داغستان پوشیدن نقاب و برقع را ممنوع کرد

داغستان پوشیدن نقاب و برقع را ممنوع کرد
زنی با نقاب در تظاهراتی علیه ممنوعیت پوشش صورت در لاهه در ۹ اوت ۲۰۱۹ شرکت می کند. (NIELS WENSTEDT/ANP/AFP via Getty Images)

جمهوری خودمختار داغستان در پی حملات مرگبار مردان مسلح در ماه گذشته، ممنوعیت موقت پوشیدن نقاب و برقع را به عنوان یک اقدام امنیتی اعلام کرد.

«عبدالله سلیم‌اف»، معاون مفتی داغستان طی پیامی ویدئویی گفت: «ممنوعیت نقاب تا زمانی که تهدیدهای شناسایی شده از بین نرود و یک نتیجه جدید حاصل شود» اجرا خواهد شد.

همچنین «محمد محمداف»، دستیار مفتی داغستان، روز چهارشنبه به خبرگزاری روسی رگنوم گفت: «این ممنوعیت در مکان‌های عمومی که امنیت و شناسایی شخصی ضروری است، مانند خیابان‌ها، مؤسسات عمومی و سایر مکان‌هایی که «تجمعات بزرگ» وجود دارد اعمال می‌شود.»

مردان مسلح در تاریخ ۲۳ ماه ژوئن به چندین مکان مذهبی و یک ایستگاه پلیس در دو شهر این جمهوری مسلمان‌نشین تیراندازی کردند که به گفته مقامات، دست‌کم ۱۵ افسر پلیس و حداقل چهار غیرنظامی از جمله یک کشیش ارتدکس را کشتند.

معاونان مفتی داغستان اعلام کرده‌اند که «توصیه مفتیات با هدف جلوگیری از تهدیدات احتمالی و حفظ نظم عمومی است. مدت زمان این ممنوعیت بستگی به پیشرفت اوضاع در منطقه دارد.»

درخواست روسیه برای ممنوعیت فوری پوشیدن نقاب

مرکز هماهنگی مسلمانان قفقاز شمالی روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای، پوشیدن نقاب، برقع و سایر پوشش‌هایی که صورت را می‌پوشاند را «برای مسلمانان مضر و تشدید کننده اختلاف در روابط بین‌مذهبی و قومیتی» خواند.

الکساندر باستریکین، رئیس کمیته تحقیقات روسیه نیز از قانونگذاران خواسته است تا روز شنبه پوشیدن نقاب را در روسیه «فوراً» ممنوع کنند.

باستریکین «تروریست‌های اسلامگرا» را مسئول تیراندازی مرگبار داغستان دانسته است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را برعهده نگرفته است، اما سازمان‌های مجری قانون به رسانه دولتی روسیه تاس گفتند که مهاجمان «پیروان یک سازمان تروریستی بین المللی» هستند.

در هفته‌های گذشته، افراد مسلح در دو شهر داغستان روسیه طی حملاتی که هماهنگ به نظر می‌رسید، شماری افسر پلیس، یک کشیش ارتدکس و تعدادی غیرنظامی را به قتل رساندند.

خبرگزاری «سی‌ان‌ان» به نقل از سرگئی ملیکوف، رئیس‌جمهوری داغستان نوشت که دست‌کم شش «ستیزه‌جو» در پی حملات به کلیساها، کنیسه‌ها و پست‌های پلیس در شهرهای دربنت و مخاچ‌قلعه، که حدود ۱۲۰ کیلومتر از هم فاصله دارند، کشته شدند.

به نوشته «سی‌ان‌ان»، این حملات در جمهوری داغستان، منطقه‌ای عمدتا مسلمان که سابقه خشونت‌های «جدایی‌طلبانه» و «ستیزه‌جویانه» را دارد، صورت گرفت و آشفتگی در منطقه با جنگ روسیه در اوکراین، جایی که اقلیت‌های قومی به طور نامتناسبی برای مبارزه بسیج شده‌اند، بیشتر شعله‌ور شده است.

این حملات سه ماه پس از کشته شدن ۱۴۵ نفر در حمله‌ای به سالن کنسرت در نزدیکی مسکو رخ داد. داعش مسئولیت آن حمله را بر عهده گرفت و بدترین حمله تروریستی روسیه در سال های اخیر بود.

پس از شروع جنگ غزه  در ماه اکتبر، شورشیان در فرودگاه مخاچ‌قلعه پرچم‌های فلسطین را به اهتزاز در آوردند، درهای شیشه‌ای را شکستند و در فرودگاه به سوی مسافران یهودی که از تل‌آویو می‌رسیدند، هجوم بردند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در آن زمان، غرب و اوکراین را به ایجاد ناآرامی در داخل روسیه در رابطه با این حادثه متهم کرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی