لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در ۲ جولای اعلام کرد که آمریکا ۲.۳ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین اعطا خواهد کرد که شامل سامانههای موشکی، تسلیحات ضد تانک و دیگر مهمات میشود.
آقای آستین در کنفرانس خبری خود در پنتاگون که به دنبال دیدار با رستم عمرف، وزیر دفاع اوکراین، برگزار شد، گفت: «اشتباه نکنید. اوکراین تنها نیست و آمریکا هرگز دست از حمایت خود نخواهد کشید.»
او افزود: «ما با همراهی ۵۰ متحد و شریک خود به ارائه کمکهای حیاتی که اوکراین برای عقب راندن تجاوز کنونی روسیه و جلوگیری از تجاوزات آتی این کشور به آن نیاز دارد، ادامه میدهیم.»
آقای آستین تصریح کرد: «این بسته پدافند هوایی، تسلیحات ضد تانک و مهمات ضروری بیشتری را در اختیار اوکراین میگذارد» که همگی از محل ذخایر نظامی آمریکا تأمین خواهند شد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در ۳۰ ژوئن در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که روسیه طی هفته گذشته بیش از ۸۰۰ بمب قدرتمند به سمت اوکراین پرتاب کرده است. او از رهبران ملی خواست تا محدودیتهای مربوط به استفاده از تسلیحات غربی برای حمله به اهداف نظامی در داخل خاک روسیه را به حداقل برسانند. او افزود که اوکراین برای انهدام بمبافکنها و جنگندههای روسی به تجهیزات نیاز دارد.»
آقای آستین در اظهارات دوم جولای خود به محدودیتهای فوقالذکر اشاره نکرد اما به آقای عمروف گفت که آمریکا رفع نیازهای امنیتی فوری اوکراین و ایجاد جبهه جدید برای جلوگیری از ادامه تجاوزات روسیه را در دستور کار خود قرار خواهد داد.
براساس تحلیل اتاق فکر شورای روابط خارجی و کمیته بودجه مسئولانه، از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ حدود ۱۷۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک شده است. بخش عمده این کمکها- ۶۱.۳ میلیارد دلار- در ماه آوریل با تصویب مجلس نمایندگان و سنا به این کشور اروپای شرقی اعطا شد.
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، نیز در ۲ جولای در جریان یک رویداد عمومی در کییف، پایتخت اوکراین، با آقای زلنسکی دیدار کرد و از او خواست که فوراً آتشبس کند.
رسانههای محلی به نقل از رهبر مجارستان نوشتند: «از رئیسجمهور اوکراین خواستم تا بررسی کند که آیا آتشبس فوری میتواند به روند مذاکرات صلح سرعت بدهد یا خیر.»
آقای زلنسکی در پاسخ گفت که به صلح مبتنی بر عدالت امیدوار است و افزود که «اوکراین از سفر آقای اوربان که بلافاصله پس از آغاز ریاست مجارستان در اتحادیه اروپا انجام گرفته استقبال میکند. این سفر از اولویتهای مشترک اروپاییها حکایت دارد و نشان میدهد که برقراری صلح عادلانه در اوکراین چقدر حائز اهمیت است.»
او تأکید کرد که امیدوار است اتحادیه اروپا، که مجارستان نیز جزو اعضای آن است، از اوکراین حمایت کند.
رهبر اوکراین افزود: «برای همه ما در اروپا بسیار مهم است که حمایت اروپا از اوکراین در زمینه دفاع در برابر روسیه کافی باشد.»
آقای زلنسکی در ۳۰ ژوئن در پیامرسان تلگرام نوشت که «شهرها و محلههای ما هر روز از حملات روسیه در عذاب هستند» و افزود که راههایی برای غلبه بر این حملات وجود دارد که شامل «انهدام پرتابگرهای موشکی روسیه با موشکهای دوربرد و افزایش تعداد پدافندهای مدرن میشود.»
او همچنین عکسهایی از یک گودال بزرگ در مجاورت یک ساختمان ویرانشده را نشان داد که چند جسد هم در آنها به چشم میخوردند.
بستههای کمکی قبلی آمریکا به اوکراین با نکوهش مقامات ارشد روسیه مواجه شدند که میگفتند این کمکها به تلفات بیشتر در جنگ منجر خواهد شد.
پس از تصویب بسته ماه آوریل در کنگره، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، به خبرنگاران گفت که «پول اهدایی و تسلیحاتی که به اوکراین ارسال میشوند، تغییری در روند جنگ ایجاد نخواهند کرد» و افزود که «اوکراینیهای بیشتری کشته میشوند و اوکراین متحمل خسارات بیشتری خواهد شد.»
اطلاعیه پنتاگون یک روز پس از آن منتشر شد که سرویس امنیتی اوکراین اعلام کرد که از وقوع کودتایی که «عوامل آن آلت دست روسیه بودند» جلوگیری کرده است.
در این گزارش آمده است: «عوامل کودتا به بهانه برگزاری تجمع مردمی سعی داشتند رهبری نظامی و سیاسی فعلی اوکراین را سرنگون کنند. آنها امیدوار بودند که ساختمان پارلمان اوکراین را به تصرف خود درآورند و از ادامه کار آن ممانعت کنند.»