Search
Asset 2

نماینده دموکرات کنگره آمریکا جنگ علیه جمهوری اسلامی را «غیرقانونی» خواند و خواستار تحقیق شد

آدام اسمیت، عضو ارشد دموکرات کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، جنگ علیه جمهوری اسلامی را «غیرقانونی» خواند و اعلام کرد که با آغاز به کار کنگره جدید در ماه ژانویه، بررسی این جنگ یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دموکرات‌ها در نظارت گسترده بر عملکرد پنتاگون و دولت دونالد ترامپ خواهد بود.
سخنرانی آدام اسمیت، عضو ارشد کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، در جلسه استماع کنگره؛ ۲۹ آوریل ۲۰۲۶.(Madalina Kilroy/The Epoch Times)

آدام اسمیت، عضو ارشد دموکرات کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا، جنگ علیه جمهوری اسلامی را «غیرقانونی» خواند و اعلام کرد که با آغاز به کار کنگره جدید در ماه ژانویه، بررسی این جنگ یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دموکرات‌ها در نظارت گسترده بر عملکرد پنتاگون و دولت دونالد ترامپ خواهد بود.

این نماینده دموکرات ایالت واشنگتن پیش‌بینی کرد که با به دست گرفتن کنترل این کمیته از سوی دموکرات‌ها از ابتدای سال بعد نظارت بر فعالیت‌های پنتاگون شدت خواهد گرفت.

اسمیت در بیانیه‌ای در چهارم نوامبر گفت: «من و همکاران دموکراتم در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آماده‌ایم از نخستین روز آغاز به کار کنگره صدوبیستم با جدیت وارد عمل شویم. مهم‌ترین اولویت ما نظارت دقیق و گسترده بر وزارت دفاع و دولت ترامپ خواهد بود.»

پیت هگست، وزیر جنگ آمریکا با تلاش‌هایی برای استیضاح در کنگره روبه‌رو است. گسترش نظارت بر عملکرد پنتاگون می‌تواند زمینه را برای تلاش‌های بیشتر به‌منظور برکناری او فراهم کند.

اسمیت گفت: «فهرست موضوعاتی که ممکن است مورد بررسی و نظارت قرار بگیرند طولانی است، اما جنگ غیرقانونی علیه ایران، مهم‌ترین موضوعی است که ذهن من و مردم آمریکا را به خود مشغول کرده است.»

او افزود: «قراردادهای رانتی و امتیازدهی به برخی نهادها و افراد خاص نیز باید بررسی شوند. ما باید با بررسی قراردادها و سایر حمایت‌های مالی اعطاشده به شرکت‌های خصوصی، هرگونه اتلاف منابع، تقلب و سوءاستفاده را شناسایی کنیم.»

اسمیت گفت عملیات نظامی آمریکا در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب نیز موضوع تحقیقات بیشتری خواهد بود. این عملیات شامل حملات مرگبار به قایق‌های مظنون به قاچاق مواد مخدر و همچنین عملیات اخیر علیه اهدافی در خشکی بوده است.

تلاش‌های هگست برای تغییر فرهنگ سازمانی و ساختار فرماندهی ارتش آمریکا نیز ظاهرا از دیگر موضوعاتی است که در ماه‌های آینده بررسی خواهد شد.

اسمیت این اقدامات را «پاکسازی نیروهای نظامی بر اساس وفاداری و گرایش‌های ایدئولوژیک» تلقی کرد.

طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای افزایش بودجه دفاعی به ۱.۵ تریلیون دلار نیز با تردیدهایی روبه‌رو شده است.

اسمیت گفت ایالات متحده باید اهداف امنیت ملی خود را بازنگری کند و اطمینان یابد که بودجه نظامی به قیمت کاهش منابع مالی سایر برنامه‌های مهم داخلی تامین نمی‌شود.

توماس مسی، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی که با جنگ علیه جمهوری اسلامی مخالفت کرده و در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه از رقیب مورد حمایت ترامپ شکست خورده است، در ماه سپتامبر طرح استیضاح هگست را ارائه کرد.

در این طرح، هگست متهم شده است که بدون کسب مجوز کافی از کنگره، عملیات نظامی را هدایت کرده و اجازه کشتارهای فراقضایی و انجام عملیات نظامی بدون اتخاذ تدابیر کافی برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان را داده است.

پس از شکست گسترده جمهوری‌خواهان در انتخابات سوم نوامبر که به از دست رفتن کنترل هر دو مجلس کنگره منجر شد،توماس مسی اعلام کرد اگر هگست پیش از آن استعفا ندهد، هنگام بازگشایی جلسات مجلس نمایندگان، بار دیگر طرح استیضاح او را ارائه خواهد کرد.

شان پارنل، سخنگوی پنتاگون در واکنش به تهدیدهای نمایندگان کنگره برای برکناری هگست، از او دفاع کرد.

پارنل روز پنج‌شنبه به اپک تایمز گفت: «وزیر هگست در برابر سیاستمدارانی که می‌خواهند از این موضوع امتیاز حزبی بگیرند یا در نبود هرگونه تخلف، تحقیقات ساختگی به راه بیندازند، عقب‌نشینی نخواهد کرد و تحت تأثیر قرار نخواهد گرفت.»

او افزود: «وزارت جنگ مطابق قانون عمل کرده است و وزیر ما همچنان هر روز برای حمایت و دفاع از قانون اساسی، فرماندهی نیروهای نظامی و حفاظت از آمریکا با قاطعیت تلاش خواهد کرد.»

پارنل گفت هگست همچنان کاملا متعهد است که تا پایان دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، در راس وزارتخانه باقی بماند.

اگرچه ترامپ احتمال برکناری هگست را رد کرده است، اما احتمال کناره‌گیری او از پنتاگون برای رقابت بر سر کرسی مارشا بلکبرن، سناتور جمهوری‌خواه ایالت تنسی را منتفی ندانسته است.

بلکبرن قرار است در ماه ژانویه مسئولیت فرمانداری تنسی را بر عهده بگیرد و در نتیجه کرسی او در سنای آمریکا خالی خواهد شد.

ترامپ روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره احتمال نامزدی هگست برای این کرسی گفت: «در واقع فکر می‌کنم اگر چنین کاری انجام دهد، محبوبیت زیادی خواهد داشت، اما اصلا چیزی در این باره نشنیده‌ام.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی