Search
Asset 2

وزارت دفاع آمریکا هواپیمای اهدایی قطر را برای استفاده به‌عنوان ایر فورس وان پذیرفت

وزارت دفاع آمریکا هواپیمای اهدایی قطر را برای ایر فورس وان پذیرفت؛ بوئینگ سه سال از برنامه عقب است.
یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ متعلق به قطر در باند فرودگاه بین‌المللی پالم بیچ. (Roberto Schmidt/AFP via Getty Images)

مقام‌های آمریکایی روز ۲۱ مه اعلام کردند که وزارت دفاع ایالات متحده کنترل یک هواپیمای متعلق به قطر را در اختیار گرفته که قرار است به‌عنوان ایر فورس وان جدید مورد استفاده قرار گیرد.

شان پارنل، سخنگوی ارشد پنتاگون، در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «وزیر دفاع یک فروند بوئینگ ۷۴۷ از قطر دریافت کرده است که مطابق با تمامی قوانین و مقررات فدرال انجام شده است. وزارت دفاع اطمینان حاصل خواهد کرد که تدابیر امنیتی لازم و الزامات مأموریتی برای هواپیمایی که رئیس‌جمهور ایالات متحده را حمل می‌کند، به دقت رعایت شود.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اوایل ماه جاری در جریان سفر به قطر مجموعه‌ای از توافقات با این کشور امضا کرد. او اعلام کرده است که این هواپیما یک هدیه از سوی قطر خواهد بود.

با این حال، برخی از قانون‌گذاران آمریکایی از پذیرش این هواپیما توسط دولت انتقاد کرده‌اند.

جرد گولدن، نماینده دموکرات ایالت مین، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایر فورس وان محل برخی از حساس‌ترین گفتگوها در دولت ماست. این هواپیما خطر شنود یا نفوذ خارجی در بالاترین سطح دولت را به همراه دارد، جدای از اینکه اصولاً پذیرش آن چه تبعاتی دارد.»

قانون‌گذاران دموکرات چندین طرح قانونی ارائه کرده‌اند که استفاده از هواپیمای خارجی به‌عنوان ایر فورس وان را ممنوع می‌کند. این در حالی است که جمهوری‌خواهان در حال حاضر کنترل هر دو مجلس کنگره آمریکا را در اختیار دارند.

تروی مینک، دبیر نیروی هوایی ایالات متحده، روز سه‌شنبه در جلسه‌ای در سنای آمریکا گفت که تبدیل هر هواپیمای غیرنظامی به ایر فورس وان نیازمند «تغییرات عمده» خواهد بود.

او در پاسخ به سناتور تامی داک‌وُرث از ایالت ایلینوی گفت: «بر اساس دستور وزیر، ما در حال بررسی این موضوع هستیم که چه اقداماتی برای تبدیل این هواپیما به ایر فورس وان لازم است.»

داک‌ورث ابراز نگرانی کرد که ممکن است به مقام‌های نظامی فشار وارد شود تا روند آماده‌سازی هواپیما را با حذف برخی مراحل تسریع کنند.

مینک همچنین به سناتورها گفت که از هیچ تغییری در الزامات برنامه ایر فورس وان مطلع نیست و افزود: «ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که هر اقدامی که برای حفظ امنیت هواپیما لازم باشد انجام خواهد شد.»

بوئینگ، شرکت هواپیماسازی آمریکایی، قراردادی برای ساخت ایر فورس وان جدید دارد؛ اما یکی از مقام‌های نیروی هوایی ایالات متحده در تاریخ ۸ مه اعلام کرد که این شرکت سه سال از برنامه عقب افتاده و طبق زمان‌بندی فعلی، پروژه تا سال ۲۰۲۷ به پایان نخواهد رسید. بوئینگ هنوز به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این‌باره پاسخ نداده است.

هواپیماهای فعلی که به‌عنوان ایر فورس وان مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز ساخت شرکت بوئینگ هستند و در اوایل دهه ۱۹۹۰ تولید شده‌اند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی