بر اساس گزارشهای رسانههای ترکیه، دادگاهی در این کشور، فیلترینگ تویتر توسط دولت «رجب طبیب اردوغان» را محکوم و اعلام کرد: «مخابرات ترکیه باید مسدود کردن شبکهی اجتماعی تویتر را پایان دهد.»
دولت اردوغان ضمن اینکه توییتر را متهم به نقض حقوق و حریم شخصی افراد کرده، گفته است که تنها در صورتی این سایت را قابل دسترسی میکند که این شبکه محتوای مناقشه برانگیز را حذف کند.
پیش از این منتقدان اردوغان مطالبی مبنی بر فساد مالی دولت ترکیه در شبکهی تویتر منتشر کردند. این ماجرا واکنش دولت را در پی داشت و پس از آن مجلس ترکیه قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، کلیهی سایتهایی که در آنها حریم خصوصی رعایت نشده و محتوای توهینآمیز دارند، بدون حکم قضایی مسدود میشوند. به این ترتیب شبکهی اجتماعی تویتر با استفاده از این قانون در ترکیه مسدود شد.
همچنین علاوهبر آن، مجلس ترکیه قانونی را تصویب کرد که پایگاههای ارائهی خدمات اینترنت میتوانند اطلاعات کاربران را به مدت دو سال ذخیره کنند.
جامعهی جهانی این عمل اردوغان و دولت ترکیه را مورد انتقاد قرار داد و آن را مخالف دموکراسی دانست. «عبدالله گل» نیز ضمن ابراز مخالفت با تحریم تویتر، شده و در تارنمای شخصیاش، مخالفت خود را با فیلترینگ شبکههای اجتماعی عنوان کرد.
این در حالیست که پیشتر، عبدالله گل خود قانون فیلترینگ شبکههای اجتماعی را امضاء کرده بود.
با توجه به انتخابات ریاستجمهوری پیش رو در ترکیه، تضاد میان ریاستجمهور و نخستوزیر این کشور در مورد سیاستهای مدنی، بیش از پیش آشکار میشود و بسیاری از رسانهها، از اختلاف نظر میان این دو سیاستمدار گزارش میدهند.
در حاشیهی تظاهراتی که در این کشور در مخالفت با افزایش محدودیتها در اینترنت برگزار شد، در حالیکه اردوغان معترضان را افرادی آشوبگر خواند، عبدالله گل تظاهرات را حق مردم در جامعهی دموکراسی قلمداد کرد.
به این ترتیب با توجه به وقایع اخیر، با افزایش محبوبیت عبدالله گل در ترکیه، از میزان طرفداران اردوغان کاسته شده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.