آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی اعلام کرد که روز جمعه تعدادی از کارمندان این سازمان را بهعلت متهم شدن به نقش داشتن در حمله ۷ اکتبر حماس اخراج کرده است؛ این اتهامات از سوی اسرائیل علیه کارمندان مطرح شده است.
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی گفت: «این تصمیم برای محافظت از توانایی آژانس در ارائه کمکهای بشردوستانه گرفته شده است.»
او افزود: «هر کارمند این سازمان که در اقدامات تروریستی نقشی داشته باشد، حتی از طریق دادرسی کیفری پاسخگو شناخته خواهد شد.»
لازارینی گفت که مقامات اسرائیلی اطلاعاتی در مورد مشارکت کارمندان در حمله حماس به خاک اسرائیل ارائه داده بودند.
اتهام وارده از سوی اسرائیل به کارمندان سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی همچنین ایالات متحده را وادار کرد که بودجه اختصاص یافته به این سازمان را تعلیق کند.
خبرگزاری آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گزارش داد که شینبت و نیروی دفاعی اسرائیل اطلاعاتی را ارائه دادهاند که به مشارکت فعال کارمندان آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی در حمله تروریستی ۷ اکتبر اشاره میکند. طبق اطلاعات بهدست آمده از ارتش اسرائیل، از وسایل نقلیه و امکانات این آژانس سازمان ملل برای حمله به اسرائیل استفاده شده است.
این مقام اسرائیلی گفت: «این اطلاعات قوی و تأیید شده است…. بسیاری از اطلاعات نتیجه بازجویی از شبه نظامیانی است که در جریان حمله ۷ اکتبر دستگیر شدند.»
آنتونیو گوترش، رئیس سازمان ملل متحد گفت این اتهامات وحشتناک است و «بررسی فوری و جامع مستقل درباره آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی انجام خواهد شد.»
وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که «به طور موقت بودجه اضافی اختصاص یافته به این سازمان را متوقف کرده است.»
کانادا و استرالیا نیز اقدامات مشابهی را انجام دادند و بودجه اختصاص یافته برای کمک به این سازمان را متوقف کردند.
در حالی که بیانیه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی مشخص نکرد که چه تعداد از کارمندان آن را اخراج کرده است، بیانیه ایالات متحده نشان داد که ۱۲ کارمند ممکن است در حمله حماس به اسرائیل نقش داشته باشند.
براساس اطلاعات وب سایت آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی ، ایالات متحده بزرگترین اهدا کننده مالی به این آژانس در سال ۲۰۲۲ بود که بیش از ۳۴۰ میلیون دلار کمک ارائه کرده بود.
یوو گلانت، وزیر دفاع اسرائیل، از تصمیم آمریکا مبنی بر توقف بودجه آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی استقبال کرد و این اقدام را گام مهمی در پاسخگویی این سازمان خواند.