طبق تحقیقات محققان بریتانیایی، سیگار الکترونیک میتواند به افرادی که قصد ترک سیگار را دارند کمک کند.
این محققان اعلام کرداند از بین ۶ هزار نفر، یک پنجم آنها توانستند با استفاده از سیگارهای الکترونیک بهکلی عادت به مصرف دخانیات را ترک کنند.
بهگزارش بیبیسی، پروفسور «رابرت» عضو تیم محققان دانشگاه لندن بیان کرد: «با استفاده از سیگار الکترونیک، علاوه بر پایین آمدن مصرف سیگار، درصد کسانی که قصد ترک سیگار را دارند بیشتر شده است». وی خاطرنشان کرده که درصد افرادی که از سیگارهای الکترونیکی استفاده میکنند ولی قبلاً سیگار نکشیدهاند بسیار پایین است.
در حال حاضر ۲ میلیون بریتانیایی از سیگار الکترونیک استفاده میکنند.
در فرانسه نیز تعداد فروشگاههای عرضهکنندهی سیگار الکترونیکی در سال گذشته از ۳۰۰ به ۱۵۰۰ فروشگاه رسیده است. البته در این کشور فروش سیگار الکترونیک به افراد زیر ۱۶ سال ممنوع است و از سال ۲۰۰۷ نیز استفاده از این سیگار در اماکن عمومی، ممنوع اعلام شد.
در نیویورک نیز استفادهی سیگارهای الکترونیک برای افراد زیر ۲۱ سال ممنوع است. همچنین استفاده از این سیگار در اماکن عمومی ممنوع شده است.
در هنگام مصرف سیگار الکترونیکی، به جای دود، بخار آب حاوی نیکوتین از آن خارج میشود. البته به غیر از نیکوتین، گلیسیرین و ایزوپروپیل (نوعی الکل چرب) نیز در ترکیب این سیگار وجود دارد.
از سویی دیگر انتقادات بسیاری نیز به این دستگاهها وارد شده و عدهای حتی آنرا خطرناک میدانند. در تحقیقاتی که در سال میلادی گذشته، در نشریهی ۶۰ میلیون مصرف کننده منتشر شد، ثابت شد که ترکیبات بهکار رفته در این نوع از سیگارها سرطانزا هستند. در این تحقیقات که بر روی ۱۰ مارک برتر این محصولات انجام شد، ثابت شد ذرات سرطانزای فرمالدهید و استالدهید در دستکم ۳ مارک شرکتکننده در این آزمایشها، با سیگار معمولی برابر است.
همچنین نمونههایی از این نوع سیگارها که درچین ساخته شده است، بهدلیل ترکیبات خاص بهکار رفته در آنها، نگرانی مصرف کنندگان و کارشناسان سلامت را بههمراه داشته است.
برای مثال در ساخت نوعی از این سیگارها، بهجای استفاده از نیکوتین از تنباکوی واقعی استفاده شده است. در این سیگار الکترونیک با نام تجاری «پلوم»، بهجای سوزاندن تنباکو از روش داغ کردن آن برای ایجاد دود استفاده میشود. محققان معتقدند که این نوع سیگار الکترونیکی که در چین بهطور انبوه تولید میشود، تفاوتی با سیگار معمولی ندارد و مانند سیگارهای معمولی موجب اعتیاد و سرطان میشود.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.