Search
Asset 2

حمایت عاطفی دانش‌‏آموزان موجب افزایش پیشرفت تحصیلی آن ها می‌‏شود‎

۱.دانش‎آموزان در‎حال تمرین خط سر‌‏هم هستند. مطالعات اخیر نشان می‌‏دهد که دانش‌‏آموزانی که از حمایت اجتماعی و عاطفی برخوردارند، پیشرفت تحصیلی بهتری دارند. (Robert MacPherson/AFP/Getty Images)
۱.دانش‎آموزان در‎حال تمرین خط سر‌‏هم هستند. مطالعات اخیر نشان می‌‏دهد که دانش‌‏آموزانی که از حمایت اجتماعی و عاطفی برخوردارند، پیشرفت تحصیلی بهتری دارند. (Robert MacPherson/AFP/Getty Images)

براساس تحقیقی که به مدت سه سال به‌‏طول انجامید، مشخص شد دانش‌‏آموزانی که از حمایت اجتماعی و عاطفی برخوردارند، پیشرفت تحصیلی بهتری دارند. این پژوهش توسط سارا ریم‎کافمن، استاد دانشکده‎ی تربیت معلم در دانشگاه ویرجینیا انجام شده است.

به‌‏گفته‌‏ی ریم‌‏کافمن، این یافته‎ها نشان می‎دهد که دانش‎آموزانی که در زمینه‎های رشد اجتماعی و عاطفی در کلاس درس از حمایت برخوردارند، در یادگیری درس موفق‎ترند؛ به‌‏ویژه در درس‌‏های «ریاضی» و «بخوانیم» پیشرفت قابل‌‏ملاحظه‌‏ای دارند.

به‌‏علاوه، این پژوهش برای دانش‌‏آموزان، بدون در‌‏نظر گرفتن زمینه‌‏های اجتماعی و اقتصادی آن‌‏ها سودمند بوده است. به‌‏گفته‎ی ریم‌‏کافمن، پیشرفت در دروس بخوانیم و ریاضی برای همه‌‏ی دانش‎آموزان با هر نوع وضعیت اقتصادی، یکسان بود.

 محققان، گروهی از دانش‎آموزان و آموزگاران را در ۲۴ مدرسه‎ی ابتدایی، در ‎طول ۳ سال، از پایان دوم دبستان تا پایان پنجم دبستان، مورد بررسی قرار دادند. مقایسه‎ای براساس پیشرفت در دروس بخوانیم و ریاضی، میان ۱۳ مدرسه که از روش  یادگیری توأم با همکاری (RC) استفاده می‌‏کردند و ۱۱ مدرسه که از این روش استفاده نمی‌‏کردند، انجام شد.

ریم‌‏کافمن اظهار داشت: «در دورانی‌‏که تحصیلات بسیار مهم است، بسیاری با انتقاد از این پژوهش، صرف وقت برای آموزش مهارت‌‏های اجتماعی، بنا نهادن روابط اجتماعی در کلاس و حمایت از استقلال دانش‌‏آموز را زیر سئوال بردند. اما نتایج تحقیقات ما نشان می‌‏دهد که صرف وقت برای حمایت از توانایی‌‏های اجتماعی و عاطفی کودکان، می‌‏تواند سرمایه‌‏گذاری عاقلانه‌‏ای باشد.»

نیاز آموزگاران به حمایت و آموزش

وی گفت: «یافته‌‏های ما سئوالات مهمی را درباره‌‏ی حمایت از آموزگاران در اجرای روش‎های یادگیری عاطفی و اجتماعی مثل روش RC ایجاد می‌‏کند.» ریم‎کافمن معتقد است که این روش زمانی به حداکثر ثمربخشی خود می‌‏رسد که آموزگاران آن را به‌‏طور کامل در کلاس درس اجرا کنند.

براساس گفته‌‏های ریم‎کافمن، معلمی که از آموزش و حمایت کافی برای استفاده از روش‌‏هایی که موجب رشد عاطفی و اجتماعی دانش‌‏آموزان شود، برخوردار باشد، باعث افزایش سطح پیشرفت دانش‌‏آموزان می‌‏شود.

به‌‏علاوه، روش RC، بر افزایش توانایی آموزگاران در مدیریت هر‌‏چه بهتر کلاسی برپایه‎ی مهارت‌‏های اجتماعی، علمی، خود‌‏نظارتی، پویا و حاکی‌‏از احترام تأکید می‌‏کند.

آموزگارانی که این روش را به‌‏کار می‌‏برند، باید در دو جلسه آموزش یک‌‏هفته‌‏ای و جداگانه در تابستان‌‏هایی متوالی شرکت کنند. این مطالعه نشان داد که آموزگارانی که از حمایت مدیر مدرسه برخوردار بودند، بیشتر تمایل داشتند تا این روش را در کلاس خود به‌‏کار ببرند.

این مطالعه با نام «بررسی کارآمدی روش توأم با همکاری در کلاس: نتایجی از تحقیقی سه ساله در گروهی کنترل شده و تصادفی» در مجله‌‏ی تحقیقات آموزشی امریکا در این ماه منتشر خواهد شد.

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور به ۲۱ زبان منتشر می‌‏شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی