
براساس تحقیقی که به مدت سه سال بهطول انجامید، مشخص شد دانشآموزانی که از حمایت اجتماعی و عاطفی برخوردارند، پیشرفت تحصیلی بهتری دارند. این پژوهش توسط سارا ریمکافمن، استاد دانشکدهی تربیت معلم در دانشگاه ویرجینیا انجام شده است.
بهگفتهی ریمکافمن، این یافتهها نشان میدهد که دانشآموزانی که در زمینههای رشد اجتماعی و عاطفی در کلاس درس از حمایت برخوردارند، در یادگیری درس موفقترند؛ بهویژه در درسهای «ریاضی» و «بخوانیم» پیشرفت قابلملاحظهای دارند.
بهعلاوه، این پژوهش برای دانشآموزان، بدون درنظر گرفتن زمینههای اجتماعی و اقتصادی آنها سودمند بوده است. بهگفتهی ریمکافمن، پیشرفت در دروس بخوانیم و ریاضی برای همهی دانشآموزان با هر نوع وضعیت اقتصادی، یکسان بود.
محققان، گروهی از دانشآموزان و آموزگاران را در ۲۴ مدرسهی ابتدایی، در طول ۳ سال، از پایان دوم دبستان تا پایان پنجم دبستان، مورد بررسی قرار دادند. مقایسهای براساس پیشرفت در دروس بخوانیم و ریاضی، میان ۱۳ مدرسه که از روش یادگیری توأم با همکاری (RC) استفاده میکردند و ۱۱ مدرسه که از این روش استفاده نمیکردند، انجام شد.
ریمکافمن اظهار داشت: «در دورانیکه تحصیلات بسیار مهم است، بسیاری با انتقاد از این پژوهش، صرف وقت برای آموزش مهارتهای اجتماعی، بنا نهادن روابط اجتماعی در کلاس و حمایت از استقلال دانشآموز را زیر سئوال بردند. اما نتایج تحقیقات ما نشان میدهد که صرف وقت برای حمایت از تواناییهای اجتماعی و عاطفی کودکان، میتواند سرمایهگذاری عاقلانهای باشد.»
نیاز آموزگاران به حمایت و آموزش
وی گفت: «یافتههای ما سئوالات مهمی را دربارهی حمایت از آموزگاران در اجرای روشهای یادگیری عاطفی و اجتماعی مثل روش RC ایجاد میکند.» ریمکافمن معتقد است که این روش زمانی به حداکثر ثمربخشی خود میرسد که آموزگاران آن را بهطور کامل در کلاس درس اجرا کنند.
براساس گفتههای ریمکافمن، معلمی که از آموزش و حمایت کافی برای استفاده از روشهایی که موجب رشد عاطفی و اجتماعی دانشآموزان شود، برخوردار باشد، باعث افزایش سطح پیشرفت دانشآموزان میشود.
بهعلاوه، روش RC، بر افزایش توانایی آموزگاران در مدیریت هرچه بهتر کلاسی برپایهی مهارتهای اجتماعی، علمی، خودنظارتی، پویا و حاکیاز احترام تأکید میکند.
آموزگارانی که این روش را بهکار میبرند، باید در دو جلسه آموزش یکهفتهای و جداگانه در تابستانهایی متوالی شرکت کنند. این مطالعه نشان داد که آموزگارانی که از حمایت مدیر مدرسه برخوردار بودند، بیشتر تمایل داشتند تا این روش را در کلاس خود بهکار ببرند.
این مطالعه با نام «بررسی کارآمدی روش توأم با همکاری در کلاس: نتایجی از تحقیقی سه ساله در گروهی کنترل شده و تصادفی» در مجلهی تحقیقات آموزشی امریکا در این ماه منتشر خواهد شد.
اپکتایمز در ۳۵ کشور به ۲۱ زبان منتشر میشود.