Search
Asset 2

بحبوحه دیدار ترامپ و پوتین: رهبران اروپایی خواستار حفاظت از اوکراین شدند

دونالد ترامپ روز گذشته طی تماسی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، خواستار برگزاری یک دیدار رودررو بین زلنسکی و پوتین شد.
ولودیمیر زلنسکی (چپ)، رئیس‌جمهور اوکراین، در رم، ایتالیا؛ ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۵. ورود دونالد ترامپ (وسط)، رئیس‌جمهور آمریکا، به پایگاه هوایی اندروز در مریلند؛ ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۵. ولادیمیر پوتین (راست)، رئیس‌جمهور روسیه، در کرملین، مسکو؛ ۸ مه ۲۰۲۵. (Antonio Masiello, Andrew Harnik/Getty Images; Evgenia Novozhenina/Pool/AFP via Getty Images)

رهبران اروپا اعلام کردند: «ما همگی بر این باور هستیم که منافع امنیتی حیاتی اوکراین و اروپا باید در راه‌حل دیپلماتیک در نظر گرفته شوند.»

ائتلاف رهبران اروپایی در روز ۹ اوت با صدور بیانیه‌ای مشترک از دیدار قریب‌الوقوع دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین در آلاسکا کرده و بر لزوم تضمین منافع اروپا و اوکراین در گفت‌وگوی این‌دو رهبر درباره پایان دادن به جنگ جاری در اوکراین تأکید کردند.

ترامپ و پوتین قرار است در روز ۱۵ اوت در آلاسکا با هم ملاقات کنند.

این بیانیه مشترک از سوی رهبران فرانسه، ایتالیا، آلمان، لهستان، بریتانیا، فنلاند و رئیس کمیسیون اروپا صادر شده است.

رهبران اروپا گفتند: «ما همگی بر این باور هستیم که منافع امنیتی حیاتی اوکراین و اروپا باید در راه‌حل دیپلماتیک در نظر گرفته شوند.» آن‌ها اضافه کردند که این منافع حیاتی شامل نیاز به ضمانت‌های امنیتی قوی و معتبر هستند که به اوکراین کمک می‌کنند به شکل مؤثر از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع کند.

آن‌ها همچنین بر اصل تغییرناپذیری مرزهای بین‌المللی با توسل به زور تأکید کردند.

در این بیانیه آمده است: «دیدار آتی باید نقطه آغاز مذاکرات باشد.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در بیانیه‌ای در روز ۹ اوت گفت که «مردم اوکراین شایسته صلح هستند.»

او افزود که «طرفین باید معنی و مفهوم صلح عزتمندانه را درک کنند» و تصریح کرد که «اوکراین بابت جنایاتی که روس‌ها مرتکب شده‌اند، به آن‌ها پاداش نخواهد داد.»

به گفته ترامپ، دو طرف ممکن است در راستای منافع خود اقدام به معاوضه بخشی از خاک خود کنند.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، بعد از گفت‌وگو با زلنسکی و فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، و کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کسی نمی‌تواند بدون توجه به نظر اوکراینی‌ها که بیش از سه سال است برای آزادی و امنیت خود می‌جنگند، درباره آینده اوکراین تصمیم‌گیری کند. اروپایی‌ها نیز به‌ناچار بخشی از راه‌حل خواهند بود، چرا که این موضوع به امنیت آن‌ها نیز مربوط می‌شود.»

دیدار ترامپ و پوتین در پی سفر استیو ویتکاف، نماینده ویژه کاخ سفید، به مسکو در روز ۶ اوت انجام خواهد گرفت. ویتکاف در این سفر به مدت سه ساعت با پوتین گفت‌وگو کرد. جزئیات این گفت‌و‌گو منتشر نشده است.

این دیدار درحالی صورت می‌گیرد که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، نمایندگان متحدان اروپایی و نمایندگان اوکراین در روز ۹ اوت در عمارت چونینگ در حومه لندن با هم ملاقات کردند تا درباره تلاش ترامپ برای دستیابی به صلح تبادل نظر کنند.

ترامپ در روز ۸ اوت گفت: «مطمئن هستم که پوتین خواهان صلح است. زلنسکی هم همین‌طور. حالا زلنسکی باید هرچه لازم دارد فراهم کند، چرا که باید پای توافق را امضا کند. فکر می‌کنم او سخت در تلاش است تا این کار را به سرانجام برساند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی