Search
Asset 2

سیل در اروپای مرکزی و شرقی باعث کشته شدن ۱۰ نفر و تخلیه هزاران نفر شد

سیل در اروپای مرکزی باعث کشته شدن دست‌کم ۱۰ نفر و تخلیه ده‌هاهزار نفر شده است. رومانی، جمهوری چک، لهستان، اسلواکی و مجارستان همگی در روزهای اخیر تحت تأثیر بارندگی شدید قرار گرفته‌اند.
بارش شدید باران در جمهوری چک، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۴. (Gabriel Kuchta/Getty Images)

سیل در اروپای مرکزی باعث کشته شدن دست‌کم ۱۰ نفر و تخلیه ده‌هاهزار نفر شده است. شهرها و مراکز صنعتی در کشورهایی نظیر لهستان و رومانی پس از چند روز بارندگی شدید تحت تأثیر بالا آمدن سطح آب قرار گرفته‌اند.

مقامات می‌گویند طوفان بوریس در روزهای یکشنبه و دوشنبه از زمان شروع بارندگی‌ها در اروپای مرکزی و شرقی رودخانه‌ها را دچار طغیان کرده است.

از این‌رو، کارخانه‌ها و فروشگاه‌ها مجبور به توقف فعالیت‌های خود شده و اقدامات اضطراری در چندین منطقه در دستور کار قرار گرفته‌اند.

بیش از ۱۲ هزار نفر در جمهوری چک مجبور به تخلیه شدند و پتر فیالا، نخست‌وزیر این کشور، در بیانیه‌ای در شبکه اجتماعی ایکس از برگزاری جلسه فوق‌العاده دولت در روز دوشنبه خبر داد.

شهردار لیتوول در ویدئویی در فیسبوک نشان داد که رودخانه موراوا طغیان کرده و حدود ۷۰ درصد شهر زیر آب رفته و مدارس و مراکز بهداشتی را به تعطیلی کشانده است.

در پایتخت پراگ نیز سیل‌گیر نصب شده است.

به گفته سخنگوی شرکت پتروشیمی بورسودکم که بخشی از آن به گروه پتروشیمی وانگهوا کمیکال چین تعلق دارد، کارخانه این شرکت در شهر صنعتی اُستراوا در شمال شرقی جمهوری چک که ۲۹۰ هزار نفر جمعیت دارد، تعطیل شده است.

ییندریش وانیه، سخنگوی اُکاکا کوکسونی، که از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کک ریخته‌گری در اروپا محسوب می‌شود، گفت که تولید مواد شیمیایی در این شرکت متوقف شده اما باتری‌ها در سطح حداقلی به کار خود ادامه می‌دهند.

او گفت: «سطح آب بالا آمده و سیل‌بند احتمالاً دچار شکستگی شده است. ما برق نداریم و باتری‌های خود را با گاز کک گرم نگه‌می‌داریم تا در سطح حداقلی به کار خود ادامه دهند.»

وئولیا انرژی در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروگاه برق و گرمایش این شرکت در تربویتس که در ۱۵ کیلومتری مرز لهستان قرار دارد، منابع آب گرم و گرمایش بخش زیادی از اُستراوا را به دلیل خسارات سیل قطع کرده است.

وئولیا انرژی افزود: «در حال حاضر، فرایند تأمین گرمایش و آب گرم در اُستراوا قطع شده است. فناوری‌های اصلی آسیب ندیده‌اند و اگر وضعیت به خوبی پیش برود، برآورد ما این است که تأمین گرمایش و آب گرم طی چند روز آتی از سر گرفته می‌شود.»

اعلام وضعیت فاجعه در لهستان

چسلاو مروچک، معاون وزیر امور داخلی لهستان، روز دوشنبه به رادیو لهستان گفت که هزاران آتش‌نشان، مأمور پلیس و سرباز به مقابله با سیل پرداخته‌اند. او گفت که دولت همچنان سعی دارد میزان خسارت را تعیین کند.

مروچک افزود: «همانطور که اعلام شد، دولت برای اعلام وضعیت بلایای طبیعی تصمیم خواهد گرفت… ما در حال رایزنی با فرمانداران محلی هستیم.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی