فرقی نمیکند گل ولنتاین باشد یا دسته گل عروس، گلها بهطور جداییناپذیری با روابط انسانها در ارتباطند. اما آیا صِرف حضور گل میتواند بر روابط تأثیر بگذارد؟ ظاهراً میتواند؛ البته اگر نتایج بهدست آمده از مطالعهای که توسط «نیکلاس گوگِن» در دانشگاه «Southern Brittany» انجام شده را باور کنیم.
در آزمایش اول، او بهطور تصادفی دو گروه شرکتکنندهی زن را در دو اتاق که یکی با سه گلدان پُر از گل (گلهای رز، همیشه بهار، مینا) تزئین شده بود و دیگری بدون گل بود، قرار داد و برای آنها فیلمی از مردی که دربارهی غذا صحبت میکرد، گذاشت. زنانی که در اتاق پر از گل بودند، آن مرد را مردی جذاب و زیبا توصیف کردند و علاقه داشتند تا با او قرار بگذارند.
در آزمایش دوم، او میخواست ببیند که اگر از یک مرد واقعی بهجای فیلم استفاده کند، بازهم همان نتایج به دست میآمد یا خیر. اینبار او آزمایشی را ترتیب داد که در آن ۱۰۰ زن دانشجوی دورهی کارشناسی و یک مرد جذاب شرکت داشتند. هرکدام از این زنها به همان اتاقها برگشتند؛ با این تفاوت که اینبار مردی منتظر آنها بود. گوگِن، همهی آنها را بهعنوان قسمتی از آزمایش درنظر گرفت؛ اگرچه زنهای شرکتکننده، خود نمیدانستند که مرد قسمتی از آزمایش است. آنگاه آنها را به اتاقهای جداگانهای فرستاد که زنان به تماشای فیلم مشغول شوند و درعین حال تصور میکردند که مرد نیز همان کار را میکند.
زمانیکه زنان جوان تماشای فیلم را بهاتمام میرساندند، به اتاق مرد برده میشدند تا در مورد فیلم با هم گفتوگو کنند. بعداز اینکه برای چند دقیقه صحبت میکردند، محقق وارد اتاق میشد و از آنها میخواست تا برای چند لحظه صحبت را متوقف کرده و منتظر بمانند تا او پرسشنامهای را چاپ کند تا هر دو، آن را تکمیل کنند. زمانیکه محقق در اتاق نبود، مرد در برنامهی ازپیش تعیین شده و باتوجه به متنی که قبلاً به او داده شده بود، برای ایجاد ارتباط با زنان شرکتکننده، با آنها صحبت کوتاهی میکرد و با تعریف از آنها، درخواست شمارهی تلفن آنها را میکرد.
تقریباً ۸۰ درصد از زنانی که در اتاق پر از گل به تماشای فیلم نشسته بودند و ۵۰ درصد از آنهایی که دراتاق بدون گل بودند، شمارهی خود را به آن مرد میدادند.
با اینحال، گوگن به این آزمایشها اکتفا نکرد. او میخواست مطمئن شود که آیا گلها تأثیر زیادی بر نتایج دارند یا خیر. بنابراین آزمایش دیگری را ترتیب داد که در آن یک مرد جذاب از ۶۰۰ زن جوان که همهی آنها بهتنهایی وارد یک مرکز خرید میشدند، تقاضای شماره تلفن میکرد. البته مرد باید تقاضای خود را درمقابل یک گلفروشی یا یک مغازهی شیرینیفروشی و یا کفشفروشی میکرد.
همانطور که پیشبینی شده بود و در باتوجه به نتایج بهدست آمده در مطالعهی قبلی، مرد هنگامیکه تقاضای خود را در مقابل یک گلفروشی میکرد، موفقتر بود. اگرچه در اکثر مواقع تقاضایش رد میشد، اما در ۲۴ درصد از مواردی که درمقابل گلفروشی تقاضا میکرد در مقایسه با ۱۵.۵ درصد در مقابل شیرینیفروشی و ۱۱.۵درصد درمقابل کفشفروشی، موفقتر بود.
بنابراین بهنظر میرسد، گل میتواند برداشت خانمها از جذابیت آقایان را، چه در محیط آزمایشگاهی باشد و یا در یک مرکز خرید، تحتتأثیر قرار دهد.
ممکن است در هر یک از مواردی که گلها در روابط عاشقانه نقشی داشتند، در ایجاد این نتایج موثر بوده باشند؛ و یا این امکان وجود دارد که گلها بر روی حال و هوای افراد تأثیر گذاشته و درنتیجه باعث شود که آنها در روابطشان سخاوتمندانهتر برخورد کنند.
فراموش نکنید که گلها همیشه میتوانند به آقایان برای یافتن همسر کمک کنند و این آزمایشها بهطور غیرمنتظرهای این موضوع را ثابت کرده است.
میتوانید مقالهی اصلی را در سایت http://theconversation.com/ مشاهده کنید.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.