Search
Asset 2

هشدار آمریکا: دخالت چین، روسیه و ایران در انتخابات نوامبر شدت گرفته است

عوامل خارجی، بویژه ایران، چین و روسیه، دو هفته مانده به انتخابات تلاش خود را برای اثرگذاری بر رأی‌دهندگان آمریکایی دوچندان کرده و احتمالاً سعی می‌کنند اعتماد مردم آمریکا را تا روز تحلیف خدشه‌دار کنند.
رأی‌دهندگان در باجه‌های رأی‌گیری در داخل یک حوزه انتخاباتی زودهنگام رأی می‌دهند، هندرسون‌ویل، کارولینای شمالی، ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴. (Melissa Sue Gerrits/Getty Images)

براساس ارزیابی جدید جامعه اطلاعاتی آمریکا که دو هفته مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری منتشر شده، «دشمنان خارجی تلاش خود را برای اثرگذاری بر رأی‌دهندگان آمریکایی دوچندان کرده و احتمالاً سعی می‌کنند اعتماد مردم آمریکا به این فرایند دموکراتیک را تا روز تحلیف خدشه‌دار کنند.»

براساس اطلاعیه امنیتی اطلاعات ملی آمریکا، عوامل خارجی، بویژه ایران، چین و روسیه قصد دارند روایت‌های تفرقه‌انگیز خود را برای ایجاد دودستگی در بین آمریکایی‌ها و تضعیف اعتماد مردم به سیستم دموکراتیک کشور به شیوه دلخواه خود اشاعه دهند. این درحالی است که تاکتیک‌های آن‌ها همچنان تکامل می‌یابد.

مطالب شبکه‌های اجتماعی که برخی از آن‌ها احتمالاً به کمک هوش مصنوعی یا تماماً به واسطه آن تهیه شده‌اند، رایج‌ترین عملیات نفوذ انتخاباتی از جانب دشمنان خارجی آمریکا هستند.

این عملیات‌‌‌‏های نفود با نزدیک شدن به روز انتخابات تقویت شده و با اتمام رأی‌گیری تا روز تحلیف در ماه ژانویه ادامه خواهند داشت.

برای نمونه، اداره‌کننده اطلاعات ملی به نفوذ روس‌ها در تولید و اشاعه محتوای ناموثق اشاره کرد که می‌گفتند تیم والز، فرماندار مینه‌سوتا و نامزد دموکرات معاونت ریاست‌جمهوری، در آغاز دوران کاری خود درگیر فعالیت‌های غیرقانونی بوده است. در این گزارش اشاره‌ای به جزئیات نشده است، اما قضیه به ادعای انتشاریافته در شبکه‌های اجتماعی مربوط می‌شود که می‌گفتند تیم والز در مقطعی که معلم دبیرستان بوده به یک دانش‌آموز تجاوز کرده است.

مردی در ویدئویی که روز ۱۶ اکتبر در شبکه اجتماعی ایکس منتشر و سپس حذف شد، ادعای تجاوز جنسی را مطرح کرد: «خبر فوری: متیو مترو، شاگرد سابق تیم والز، ادعای تکان‌دهنده‌ای کرده و مدعی شده که والز که در سال ۱۹۹۷ در دبیرستان منکیتو وست معلم او بود، مرتکب تجاوز جنسی شده است. مترو در آن مقطع دانش‌آموز سال آخر بود. اگر این ادعا درست باشد، زلزله‌ای سیاسی رخ خواهد داد.»

متیو متروی واقعی به واشینگتن پست گفت که فرد داخل ویدئو شخص دیگری است و هرگز با والز رابطه‌ای نداشته است. از این گذشته، مایکل مترو، برادر متیو، به خبرگزاری فرانسه گفت که ویدئوی انتشاریافته «ارتباطی با او ندارد.»

درن لینویل، از مدیران مرکز جرم‌شناسی رسانه‌ای دانشگاه کلمسون می‌‌‌‏گوید که به نظر می‌رسد این ویدئو دیپ‌فیک باشد.

نشان استورم-۱۵۱۶ در این ویدئو به چشم می‌خورد؛ گروهی که مایکروسافت لقب «مزرعه ترول‌های پیرو کرملین» را به آن داده است. این گروه دیپ‌فیک‎های مختلفی منتشر کرده که برای نمونه در یکی از آن‌ها کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، را دیدیم که با کسی تصادف کرده و از محل گریخته بود.

تیم ارزیابی تهدیدات مایکروسافت در ۲۳ اکتبر گزارشی منتشر کرد که با اطلاعیه اداره‌کننده اطلاعات ملی مطابقت دارد، اما جزئیات بیشتری درباره کارزهای دروغ‌پراکنی چین، ایران و روسیه ارائه کرده است. همچنین به یک ویدئوی دیپ‌فیک برمبنای هوش مصنوعی اشاره شده که کامالا هریس را به شکار غیرقانونی در آفریقا متهم می‌کند.

به‌رغم تلاش‌های فزاینده برای نفوذ، اطلاعیه امنیتی اداره‌کننده اطلاعات ملی تأکید دارد که هیچ مدرکی دال بر تلاش عوامل خارجی برای مداخله در فرایند اخذ رأی یا مدیریت انتخابات وجود ندارد.

در این اطلاعیه امنیتی آمده است: «حتی اگر تصمیم به انجام چنین کاری بگیرند، عوامل خارجی به‌طور حتم نمی‌توانند فرایند رأی‌گیری را به شکلی دستکاری کنند که روی نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری تأثیر بگذارد و کسی هم متوجه آن نشود.»

این پیام با اظهارات قبلی جن ایسترلی، مدیر آژانس امنیت سایبری و زیرساخت، مطابقت دارد که در اوایل اکتبر گفته بود نظام انتخابات آمریکا به‌قدری امن است که دشمنان خارجی نمی‌توانند نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را به شکل «محسوس» دستکاری کنند.

از این گذشته، براساس اطلاعیه امنیتی اداره‌کننده اطلاعات ملی و یادداشت غیرمحرمانه شورای اطلاعات ملی، ارزیابی جامعه اطلاعاتی این است که عوامل خارجی دست‌کم از روز انتخابات تا روز تحلیف دست به عملیات اطلاعاتی خواهند زد.

در این یادداشت آمده است: «آن‌ها همچنین ممکن است با هدف برهم زدن زیرساخت‌های انتخاباتی به ایجاد ناآرامی و انجام عملیات سایبری محلی فکر کنند. با این‌حال، برآورد ما این است که احتمال عملیاتی که بتواند روی اخذ یا شمارش آرا تأثیر بگذارد ناچیز است، زیرا هم دشوارتر است و هم خطر اقدام تلافی‌جویانه آمریکا را به همراه دارد.»

از دشمنان خارجی که این یادداشت می‌گوید نسبت به انتخابات قبلی از «آمادگی بیشتری» برای انجام عملیات نفوذ پس از روز انتخابات برخوردارند، انتظار می‌رود که «حتماً» پس از اتمام رأی‌گیری دست به چنین عملیاتی بزنند.

هدف اصلی آن‌ها ایجاد شک و شبهه درباره یکپارچگی انتخابات ماه نوامبر و ایجاد اختلاف و آشفتگی در فرایندهای دموکراتیک آمریکا است. اهداف دیگر شامل گردآوری اطلاعات ثبت‌نامی رأی‌دهندگان و اطلاعات خصوصی مقامات انتخابات محلی است که می‌توانند در عملیات سایبری یا نفوذ بعدی خود از آن‌ها استفاده کنند.

در این یادداشت آمده است: «علاقه دیرینه دشمنان آمریکا به تضعیف دموکراسی آمریکایی از این حکایت دارد که توقف اقدامات آن‌ها در روزهای پس از انتخابات دشوار خواهد بود.»

هشدارهای اطلاعیه امنیتی مشابه هشدار اف‌بی‌آی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در ۱۸ اکتبر است که زنگ خطر را درخصوص استفاده از عملیات نفوذ مبتنی بر هوش مصنوعی برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا به صدا درآورده بودند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی