متعاقب حمله ۲۳ اوت که به دست یک مسلمان افراطی انجام گرفت، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در ۲۶ اوت ضمن بازدید از صحنه حادثه در آلمان وعده داد که افراد بیشتری را از کشور اخراج میکند و قوانین سختگیرانهتری درخصوص چاقو وضع خواهد کرد.
او به قربانیان زولینگن در نوردراین-وستفالن ادای احترام کرد. در این حادثه سه نفر کشته و هشت نفر زخمی شدند.
یک مظنون ۲۶ ساله سوری به ظن حمله مرگبار با چاقو به سه نفر در جشنواره زولینگن در بازداشت پلیس به سر میبرد.
شولتس پس از ملحق شدن به مقامات منطقهای و گذاشتن یک گل سفید در کنار بنای یادبود موقت قربانیان در شهر آلمان غربی گفت از این حادثه «خشمگین و برآشفته است.»
شولتس درباره این حمله گفت: «ما باید هرکاری انجام دهیم تا دیگر چنین اتفاقاتی در کشور رخ ندهد.»
او افزود که باید قوانین سختگیرانهتری درخصوص چاقو وضع شود و این کار باید خیلی زود به نتیجه برسد.
مظنون در ۲۴ اوت، یک روز پس از حمله به «جشنواره تنوع» که به مناسبت ششصدوپنجاهمین سالگرد تأسیس شهر زولینگن برگزار میشد، خودش را تسلیم کرد.
به گفته رسانههای آلمانی، درخواست پناهندگی این جوان ۲۶ ساله رد شده و قرار بود سال گذشته به بلغارستان- کشوری که اولینبار در اروپا به آن پا گذاشت- بازگردانده شود، اما برای مدتی ناپدید شد و این اتفاق هرگز رخ نداد.
این حادثه انتقاد از سیاستهای مهاجرتی و اخراج از کشور دولت آلمان را دوچندان کرده است.
قانون تسهیل اخراج پناهجویان ناکام در ماه ژانویه به تصویب مجلس رسید. قوانین دیگری نیز برای تسهیل اخراج اتباع بیگانه که علناً دست به اقدامات تروریستی میزنند در حال تدوین است.
شولتس گفت: «ما باید هرکاری انجام دهیم تا کسانی که اجازه اقامت در آلمان را ندارند، اخراج شوند و به کشورشان بازگردند. ما بهطور کلی امکانات اخراج از کشور را گسترش دادهایم.»
صدراعظم آلمان گفت که موارد اخراج از کشور در سال جاری ۳۰ درصد افزایش داشته است.
شولتس گفت: «ما به دقت بررسی میکنیم که چطور میتوانیم موارد اخراج از کشور را افزایش دهیم.»
او افزود که اقدامات دولت، از جمله بازرسی در مرزهای شرقی آلمان، تعداد اتباع بیگانه را که «بینظم و ترتیب» وارد کشور میشوند کاهش داده، اما بازرسیها نیز باید بهبود پیدا کنند.
متعاقب آنکه یک مهاجر افغان در حمله ماه مه یک افسر پلیس را با چاقو به قتل رساند و چهار نفر دیگر را مجروح کرد، شولتس گفت که آلمان فرایند اخراج مجرمان افغان و سوری را از سر خواهد گرفت.
برلین در حال حاضر مجرمان افغان را به کشورهای مبدأ بازنمیگرداند، زیرا دولت آلمان با طالبان در کابل روابط دیپلماتیک ندارد. وضعیت امنیتی سوریه نیز آنقدر شکننده است که امکان استرداد به آن کشور وجود ندارد.
شولتس در ماه ژوئن گفت که دولت او قصد دارد مجرمان افغان را به کشورهای همجوار افغانستان بازگرداند و گفتوگوهایی نیز درخصوص فرستادن آنها به سوریه انجام گرفته است.