سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، در مورد خطر مقاومت دارویی آنتیبیوتیکها هشدار داد.
در گزارشیکه این سازمان منتشر کرده، پس از بررسی آمار ۱۱۴ کشور، از این مسئله بهعنوان «تهدید بزرگ جهانی» نام برده شده است.
در این گزارش آمده: «جهان وارد دورهی پسا آنتیبیوتیک” شده است؛ دورهای که عفونتهای سادهای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند، کشنده شدهاند.»
خانم «کارمن پسووا سیلوا»، مدیر بخش مقاومت آنتیبیوتیکی سازمان بهداشت جهانی، ابعاد جهانی این خطر را بسیار جدی دانست و گفت: «این موضوعیست که در همهی کشورها موجب نگرانی شده است. این مشکل تنها در یک کشور دیده نمیشود. نگرانی از این بابت وجود دارد که در همهی کشورهای مورد بررسی دیده شده است. مقابله با این پدیده نیاز به اقدام هماهنگ همه کشورها دارد.»
در سالهای اخیر تجویز و استفادهی بیشاز اندازهی آنتیبیوتیکها، موجب جهش ژنتیکی باکتریها شده است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، تجویز ۲ آنتی بیوتیک مهم در برخی کشورها، موجب مقاوم شدن ۷ باکتری شده که نقشی تعیینکننده دربروز بیماریهایی چون ذاتالریه، اسهال و عفونت خون دارند.
یکی از این آنتی بیوتیکها، «کارباپنم» نام دارد که از برای دفع باکتری بیماریهای آلودگی خون، ذات الریه و عفونتهای مختلف در نوزادان است.
در سالهای اخیر، مقاومت دارویی نسبت به آلودگی مجاری ادراری و سوزاک نیز افزایش یافته است.
به گزارش کنگرهی ملی تجویز آنتیبیوتیکها، مصرف آنتیبیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانیست و میزان آن تقریباً برابر با مصرف کل کشورهای اروپایی است.
سازمان بهداشت جهانی برای کاهش استفاده از آنتیبیوتیک به ارتقای بهداشت، افزایش دسترسی مردم به آب سالم، ضد عفونی کردن مراکز درمانی و گسترش ایمنیسازی تاکید کرد.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.