براساس گزارش اخیر شرکت «قابلیت اطمینان الکتریکی آمریکای شمالی» که بهعنوان دیدهبان شبکه برق فعالیت میکند، کنار گذاشتن ژنراتورهای مبتنی بر سوخت فسیلی و روی آوردن به انرژیهای تجدیدپذیر در یک دهه آتی، پایداری شبکههای برق را به خطر میاندازد.
در گزارش ۱۳ دسامبر آمده است که شواهد روشنی در رابطه با افزایش نگرانیهای مربوط به منابع کافی در ۱۰ سال آینده وجود دارد.
این شرکت می گوید که باید «کسری ظرفیت» در نقاطی که تعداد ژنراتورهای منقضیشده آنها در آینده از تعداد ژنراتورهای جایگزین بیشتر خواهد بود را برآورد کرد چون باعث میشود بخشی از تقاضا برآورده نشود.
پیشبینی میشود که ژنراتورهای بادی، پنلهای خورشیدی و ژنراتورهای هیبریدی به جمع منابع ۱۰ سال آینده در بسیاری کشورهای غربی اضافه شوند. بدین ترتیب، درحالیکه ژنراتورهای حرارتی کنار گذاشته میشوند، فرایند انتقال برق ادامه خواهد یافت.
داشتن یک سیستم توزیع برق بزرگ در دوران گذار مستلزم اطمینان از این است که منابع کنونی از ظرفیت، انرژی و پایایی کافی برای ارائه سرویس برخوردار باشند.
در گزارش آمده است: «ژنراتورهای جدید بادی و خورشیدی از اینورتر برای انتقال توان خروجی خود به شبکه استفاده میکنند و اکثر اینورترهای منبع در شرایط عادی مستعد اختلال و قطعی هستند که باعث میشود پایایی شبکههای آتی در زمانی که منابع بیشتری برمبنای اینورتر عمل میکنند، کاهش پیدا کند.»
«ژنراتورهای گازی برای تأمین تقاضا ضروری هستند. این دستگاهها هر لحظه قابل کنترل بوده و در شرایط مختلف یک خروجی ثابت ارائه میکنند.»
دیدهبان شبکه برق خطراتی را پیشبینی میکند که اگر «منابع موجود» به دلیل محدودیت انرژی قادر به تأمین برق مورد نیاز نباشند، مواجهه با آن حتمی است. برای نمونه، «اگر شدت باد در مقطعی کم باشد» و منابع موجود به اندازه کافی «قابل کنترل» نباشند، کشورها دچار کمبود برق خواهند شد.