Search
Asset 2

نیمی از زنان افغانستان به دلیل محدودیت‌های طالبان نمی‌توانند از خانه خارج شوند

نهاد زنان سازمان ملل متحد اعلام کرد نیمی از زنان افغانستان در پی محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی طالبان نمی‌توانند از خانه خارج شوند و ماهی یک یا دوبار قادر به خروج از خانه هستند.
زنان افغان در خیابانی در قندهار ؛ ۱۵ اوت ۲۰۲۵.(SANAULLAH SEIAM/AFP via Getty Images)

نهاد زنان سازمان ملل متحد اعلام کرد نیمی از زنان افغانستان در پی محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی طالبان نمی‌توانند برای تامین مایحتاج خود از خانه خارج شوند و ماهی یک یا دوبار قادر به خروج از خانه هستند. همچنین بسیاری از زنان بدون همراهی یک مرد احساس ناامنی می‌کنند.

براساس گزارش رویترز، این نهاد روز چهارشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد/اسد) و هم‌زمان با نزدیک شدن به پنجمین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان اعلام کرد که محدودیت‌ها علیه زنان، حضور آن‌ها در زندگی عمومی، آموزش و فعالیت‌های اقتصادی را به‌شدت کاهش داده است.

رویترز افزود افغانستان تحت حاکمیت طالبان در حال حاضر تنها کشور جهان است که دختران  و زنان را از تحصیل و کار منع کرده است. یونسکو نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، حدود ۲.۴ میلیون دختر افغانستانی از تحصیل در مقطع متوسطه محروم شده‌اند.

نهاد زنان سازمان ملل همچنین بیان کرد طالبان طی پنج سال گذشته بیش از ۱۰۰ فرمان محدودکننده علیه زنان و دختران صادر کرده است. این نهاد شرایط افغانستان را «شدیدترین بحران حقوق زنان در جهان» توصیف کرده است.

براساس این گزارش، بیش از نیمی از زنان شرکت‌کننده در نظرسنجی گفته‌اند که ماهانه دو بار یا کمتر از خانه خارج می‌شوند و نزدیک به سه‌چهارم آن‌ها هنگام خروج بدون «محرم» احساس ناامنی می‌کنند.

محدودیت‌ها بر سلامت روان زنان نیز تاثیر گذاشته است. هفت نفر از هر ۱۰ زن وضعیت سلامت روان خود را «بد» یا «بسیار بد» ارزیابی کرده‌اند.

مشارکت اقتصادی زنان نیز در سطح پایینی قرار دارد؛ تنها ۷ درصد از زنان شاغل هستند، درحالی‌که این میزان برای مردان ۸۴ درصد گزارش شده است.

به‌نوشته، این یافته‌ها براساس نظرسنجی از هزاران نفر در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ تهیه شده است.

این آمار در حالی مطرح می‌شود که سازمان ملل در دسامبر سال گذشته اعلام کرده بود که نرخ بیکاری در افغانستان به حدود ۷۵ درصد رسیده و بیش از ۹۰ درصد جمعیت افغانستان زیر خطر فقر زندگی می‌کنند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی