Search
Asset 2

حوثی‌ها: حملات دریای سرخ فقط علیه کشتی‌های اسرائیلی ادامه می‌یابد

در روز دوم آتش‌‌‏بس غزه، حوثی‌های یمن اعلام کرده‌اند که از این پس حملات خود در دریای سرخ را تنها به کشتی‌هایی که «مرتبط با اسرائیل» هستند، محدود خواهند کرد.
کشتی در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ از طریق کانال سوئز به سمت دریای سرخ در اسماعیلیه مصر حرکت می‌کند. (Sayed Hassan/Getty Images)

حوثی‌های یمن اعلام کرده‌اند که از این پس حملات خود در دریای سرخ را تنها به کشتی‌هایی که «مرتبط با اسرائیل» هستند، محدود خواهند کرد. این تصمیم هم‌زمان با آغاز روز دوم آتش‌بس در نوار غزه اتخاذ شد و از طریق ایمیلی به شرکت‌های کشتیرانی و دیگر نهادهای مربوطه اطلاع‌رسانی شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، با این حال، حوثی‌ها تاکید کرده‌اند که تحریم‌ها علیه کشتی‌های اسرائیلی تنها در صورتی متوقف خواهد شد که تمام مراحل آتش‌بس به‌طور کامل اجرا شود. علاوه بر این، مرکز هماهنگی عملیات بشردوستانه حوثی‌ها هشدار داده است که در صورت وقوع هرگونه «تجاوز» از سوی کشورهای دیگر، تحریم‌ها علیه آن‌ها دوباره اعمال خواهد شد.

این گذرگاه دریایی که برای حمل‌ونقل کالا و انرژی بین آسیا و اروپا حیاتی است، به‌طور قابل توجهی تحت تأثیر حملات حوثی‌ها قرار گرفته است. این حملات باعث کاهش ۵۰ درصدی تردد کشتی‌ها در منطقه شده و در نتیجه درآمدهای مصر، که مسئول اداره کانال سوئز است، به‌شدت کاهش یافته است.

بر اساس گزارش‌ها، حوثی‌ها از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۰۰ کشتی تجاری را هدف قرار داده‌اند که بسیاری از آن‌ها ارتباطی با درگیری نداشتند. در این میان، چند کشتی غرق و جان چهار ملوان گرفته شده است. با وجود کاهش حملات در هفته‌های اخیر، تهدید حوثی‌ها همچنان پابرجاست.

حملات حوثی‌ها در هفته‌های اخیر کاهش یافته است، که به نظر می‌رسد ناشی از حملات هوایی گسترده‌ای باشد که آمریکا و متحدانش علیه این گروه انجام داده‌اند. طبق گزارش مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، بیش از ۲۶۰ حمله هوایی به مواضع حوثی‌ها انجام شده است. با وجود این کاهش، حوثی‌ها همچنان به پرتاب موشک و پهپاد به سمت اسرائیل ادامه می‌دهند. اسرائیل هشدار داده که حملات خود علیه رهبران حوثی‌ها را ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر، تحولات سیاسی در آمریکا می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر وضعیت موجود تأثیر بگذارد. با آغاز دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، احتمال بازگشت حوثی‌ها به فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی وجود دارد؛ اقدامی که می‌تواند به تشدید تنش‌ها و پیچیدگی بیشتر اوضاع منجر شود. جیگوب پی. لارسن، رئیس امنیت دریایی بیمکو، هشدار داده است که این تحولات ممکن است آتش‌بس شکننده را تحت تأثیر قرار دهد و فضایی پر از عدم‌اطمینان برای آینده ایجاد کند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی