Asset 2

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا دستور آغاز استیضاح جو بایدن را صادر کرد 

استیضاح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا
کوین مک کارتی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، افتتاحیه تحقیقات استیضاح جو بایدن، رئیس‌جمهور جو بایدن را در ساختمان کنگره در واشنگتن در 12 سپتامبر 2023 اعلام کرد.(Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images)

رئیس مجلس نمایندگان اعلام کرد که مجلس استیضاح جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای تحقیق در رابطه با دخالت احتمالی او در معاملات تجاری پسرش هانتر بایدن را آغاز خواهد کرد. 

کوین مک‌کارتی اعلام کرد که «جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا اتهامات جدی و معتبری را در مورد رفتار رئیس جمهور بایدن کشف کرده‌اند که مجموع این اتهامات تصویری از یک فساد گسترده را به نمایش می‌گذارد 

او اعلام کرد: «امروز دستور دادم که کمیته‌های مجلس تحقیقات رسمی استیضاح جو بایدن را آغاز کنند. این گام منطقی به کمیته‌های مجلس قدرت کاملی می‌دهد تا تمام حقایق و پاسخ‌ها را برای مردم آمریکا جمع‌آوری کنند.» 

مک‌کارتی با اعلام اینکه این تحقیقات توسط کمیته‌های قضایی، نظارت، راه‌ها و روش‌های مجلس نمایندگان انجام خواهد شد گفت: « شواهد هر جا که ما را ببرند، خواهیم رفت 

از سوی دیگر یان سیمز، سخنگوی کاخ سفید در نظارت و تحقیقات، این اقدام را «سیاست افراطی در بدترین حالت خود» خواند. 

سیمز روز سه‌شنبه در توییتر نوشت: «جمهوری‌خواهان مجلس ۹ ماه است که درباره رئیس‌جمهور بایدن تحقیق می‌کنند و هیچ مدرکی دال بر تخلف پیدا نکرده‌اند». 

او با اشاره به رئیس مجلس نمایندگان ادامه داد: «او متعهد شده بود که برای آغاز استیضاح از نمایندگان رای گیری کند، اما اکنون به دلیل اینکه حمایتی ندارد تعهد خود زیر پا گذاشت.» 

این دومین باری است که معاملات تجاری هانتر بایدن فرزند جو بایدن باعث استیضاح یک رئیس جمهور در آمریکا می‌شود. 

پیش از این دونالد ترامپ به دلیل درخواست از رئیس جمهور اوکراین برای تحقیق درباره فساد اقتصادی هانتر بایدن در همکاری با شرکت نفت و گاز بورسیمای اوکراین در قبال افزایش کمک‌های نظامی به این کشور استیضاح شد که نهایتاً سنای آمریکا ترامپ را از تمامی اتهام‌ها تبرئه کرد. 

رئیس مجلس نمایندگان در جمع خبرنگاران مدعی شد که بایدن به مردم آمریکا در مورد اطلاعاتش از معاملات تجاری خارجی خانواده‌اش دروغ گفته است.  

او گفت که شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد جو بایدن چند تماس تلفنی و تعاملات دیگری داشته است که منجر به سرازیرشدن میلیون‌ها دلار به حساب‌های تجاری هانتر بایدن و شرکای تجاری او شده است. 

کوین مک‌کارتی ادامه داد: « سوابق بانکی نشان می‌دهد که نزدیک به ۲۰ میلیون دلار از طریق شرکت‌های مختلف به اعضای خانواده و همکاران بایدن پرداخت شده استوزارت خزانه‌داری به تنهایی بیش از ۱۵۰ تراکنش مربوط به خانواده بایدن و سایر شرکای تجاری آنها را در اختیار دارد که توسط بانک‌های ایالات متحده به عنوان فعالیت مشکوک اعلام شده است.» 

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا همچنین گفت که «علی‌رغم اتهامات جدی، به نظر می‌رسد که دولت بایدن با خانواده رئیس‌جمهور رفتار ویژه‌ای داشته است، رفتاری که اگر با رئیس‌جمهور مرتبط نبودند، با آنها چنین رفتاری نمی‌شد 

او تأکید کرد که «اتهام فساد و سو استفاده از قدرت متوجه جو بایدن است و این اتهامات باعث می‌شود که تحقیقات بیشتری توسط مجلس نمایندگان انجام شود 

در مقابل برخی از اعضای کنگره عضو حزب دموکرات نسبت به این اقدام رئیس مجلس آمریکا انتقاد کردند. 

در همین رابطه سناتور الیزابت وارن تحقیقات اعلام شده را بلاموضوع خواند گفت: « همه اینها در مورد این است که مک‌کارتی در مقابل تعدادی از افراط‌گرایان سر تعظیم فرود آورده و اگر به همین مسیر ادامه دهد به قیمت جایگاهش تمام خواهد شد.» 

از سوی دیگر بسیاری از جمهوری‌خواهان از آغاز تحقیقات برای استیضاح بایدن استقبال کردند. سناتور مایک براون گفت که تصمیم برای آغاز تحقیقات اجتناب‌ناپذیر است و با تفکر و آمادگی خوبی اتخاذ شده است. 

براون به اپک تایمز گفت: «من فکر می‌کنم زمانش فرا رسیده است. دیریازود باید چنین تحقیقی را انجام دهید تا حقیقت را آشکار کنید. تلاش زیادی برای آن کردند و خوشحالم که او این کار را کرد.» 

جو بایدن، در جریان مبارزات انتخاباتی اصرار داشت که هیچ نقشی در معاملات تجاری پسرش نداشته است، اما در حال حاضر و بعد از افشای محتویات لپ‌تاپ آقای هانتر بایدن و شهادت چند نفر ادعای جو بایدن زیر سؤال رفته است. 

دون آرچر، شریک تجاری سابق هانتر بایدن به تازگی اعلام کرده بود که ادعای جو بایدن مبنی بر عدم دخالت در معاملات تجاری پسرش «کاملاً نادرست است.»  

او در مصاحبه‌ای پشت درهای بسته با اعضای کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس انجام داد و در جلسه گفت که رئیس جمهور چندین بار با همکاران تجاری پسرش صحبت کرده است. 

جمهوری‌خواهان شهادت آقای آرچر در جلسه کمیته در تاریخ ۳۱ ژوئیه را به عنوان دلیل محکمی می‌بینند که نشان‌دهنده دروغ رئیس‌جمهور درباره ادعای عدم دخالت وی در امور تجاری فرزندش است.

اخبار مرتبط

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی