Search
Asset 2

بزرگ‌ترین رقابت انتخاباتی در بزرگ‌ترین دموکراسی دنیا

انتخابات هند به‌‌‏عنوان بزرگ‌ترین و طولانی‌‌‏ترین انتخابات پارلمانی دنیا از روز دوشنبه ۱۸ فروردین آغاز شده است. (Parveen Kumar/Hindustan Times via Getty Images)
انتخابات هند به‌‌‏عنوان بزرگ‌ترین و طولانی‌‌‏ترین انتخابات پارلمانی دنیا از روز دوشنبه ۱۸ فروردین آغاز شده است. (Parveen Kumar/Hindustan Times via Getty Images)

انتخابات هند به‌‌‏عنوان بزرگ‌ترین و طولانی‌‌‏ترین انتخابات پارلمانی دنیا از روز دوشنبه (۱۸ فروردین، ۷ مارس) آغاز شده است. رویدادی که در سرزمینی با جمعیت یک میلیارد و ۲۳۷ میلیون نفری، هم از نظر داخلی و هم از دیدگاه بین‌‌‏المللی بسیار مهم تلقی می‌‌‏شود.

این رأی‌‌‏گیری‌ که در ۹ مرحله برگزار می‌شود، تا ۲۲ اردیبهشت‌‌‏ماه ادامه داشته و شمارش آرا نیز در روز ۲۶ اردیبهشت‌‌‏ماه آغاز خواهد شد.

دست‌‌‏کم ۸۱۴ میلیون نفر واجد شرایط، در شانزدهمین دوره از انتخابات مجلس عوام (لوک سابا) هند، شرکت می‌کنند. اولین انتخابات هند در سال ۱۹۵۲ تنها با شرکت یک میلیون و ۷۰۰هزار شهروند هندی برگزار شد.

احزاب مختلفی برای کسب اکثریت آرا در مجلس عوام تلاش می‌کنند. از آنجا که نخست‌‌‏وزیر هند از سوی حزب حاکم در این مجلس تعیین می‌‌‏شود، این انتخابات بسیار حائز اهمیت است. کل کرسی‌‌‏های مجلس عوام ۵۴۳ کرسی است و هر حزب یا ائتلافی که بتواند ۲۷۲ کرسی را از آن خود کند، کابینه را معرفی خواهد کرد.

از میان تعداد کثیری از احزاب شرکت‌‌‏کننده در این کارزار، رقابت اصلی میان حزب حاکم «کنگره» و حزب «مردم هند» است که پیشینه‌‌‏ای طولانی در سیاست هند دارند.

حزب کنگره که بیش از ۱۰ سال به رهبری «مانموهان سینگ»، نخست‌‌‏وزیر هند، سکان اجرایی را در دست داشته، در این دوره با ۴۱۴ نامزد به رهبری «رائول گاندی» به میدان آمده است.

در حالی‌‌‏که مانموهان سینگ  ۸۰ ساله، از حضور مجدد در رأی‌‌‏گیری انصراف داده، حزب کنگره رائول گاندی ۴۳ ساله را به‌‌‏عنوان رهبر این حزب معرفی کرده تا درصورت پیروزی در انتخابات، عهده‌‌‏دار سمت نخست‌‌‏وزیری هند شود.

رائول گاندی، پسر «سونیا» بیوه ایتالیایی «راجیو گاندی» ست. جد، مادربزرگ و پدرش نخست وزیر هند بوده‌اند و سونیا نیز همواره به‌‌‏عنوان یکی از زنان قدرتمند هند مطرح بوده است.

این حزب که به‌‌‏خاطر اوضاع نابسامان اقتصاد هند و فساد مالی گسترده در دستگاه‌‌‏های دولتی، هدف انتقاد بسیاری از مردم‌‌‏ قرار دارد، در تبلیغات انتخاباتی خود به آنان قول داده که در صورت روی کار آمدن دوباره، تغییرات زیربنایی در وضعیت اقتصادی ایجاد کند و در زمینه‌ی جلوگیری از فساد اداری، افزایش تولیدات صنعتی و ارتقاء امکانات رایانه‌‌‏ای در روستاها نیز اقدامات مؤثری انجام دهد.

اما رقیب اصلی حزب حاکم کنگره، حزب «مردم هند»  به رهبری «نارندرا مودی» است که توانسته با تمرکز بر نقاط ضعف دولت پیشین، بخش قابل توجهی از شرکت‌‌‏کنندگان را با خود همراه سازد.

این حزب  مخالف دولت، با ۴۱۵ کاندید در انتخابات شرکت کرده و همزمان طرفداران و مخالفان بسیاری دارد.

نارندرا مودی، رهبر حزب مردم هند (بهاراتیا جاناتا)، که ازسال ۲۰۰۱ فرمانداری ایالت گوجارات در غرب هند را برعهده داشته، موفق شده بود موجب رونق اقتصادی در این ایالت شده و آن را به یکی از مهم‌‌‏ترین مراکز فعالیت‌‌‏های اقتصادی کشور تبدیل کند.

اما در عین حال عده‌‌‏ی زیادی نیز آقای مودی را به‌‌‏خاطر ماجرای خشونت‌های مذهبی سال ۲۰۰۲، که سبب کشته شدن صدها مسلمان شد، مقصر دانسته، و از مخالفان حضور وی در انتخابات پارلمانی هستند. مخالفان وی بر این باورند‌ که مودی در جریان این خشونت‌‌‏ها نقشی منفعل داشته و اقدامات مناسب برای جلوگیری از این درگیری‌‌‏ها را انجام نداده است.

پس از این دو رقیب، سومین حزب مهم حاضر در این دوره، حزب تازه تاسیس «عام آدمی» به رهبری «آرویند کجریوان» است که با ۴۲۶ نامزد، بیش‌ترین کاندیداها را به عرصه‌ی رقابت‌های انتخاباتی معرفی کرده و در نظرسنجی‌‌‏ها  نیز از جایگاه نسبتا مناسبی برخوردار است.

اما با وجود این‌‌‏ به‌‌‏نظر می‌‌‏رسد به دلیل سابقه‌ی کمترش، فاصله‌ی زیادی با دو حزب اصلی شرکت‌‌‏کننده در انتخابات پارلمان عوام هند داشته باشد.

گفتنی‌ست، هزینه‌ی این دوره‌ی انتخابات هند حدود ۵ میلیارد دلار برآورد شده  که بسیار بالاتر از رقم دوره‌‌‏ی پیشین است. همچنین ۱۱ میلیون نیروی انسانی، از جمله پرسنل امنیتی برای برگزاری این انتخابات به‌‌‏کار گرفته شده اند.

اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار بیشتر

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی