Search
Asset 2

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا: ایران در هک کارزار ترامپ دست داشته است

اف‌بی‌آی پیش‌تر گفته بود در حال بررسی گزارشاتی است که نشان می‌دهند هکرهایی که احتمالاً با ایران مرتبط هستند، کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ را هدف گرفته‌اند.
گردهمایی انتخاباتی دونالد ترامپ، ۱۴ اوت ۲۰۲۴ کارولینای شمالی. (Grant Baldwin/Getty Images)

اف‌بی‌آی پیش‌تر گفته بود در حال بررسی گزارشاتی است که نشان می‌دهند هکرهایی که احتمالاً با ایران مرتبط هستند، کارزار انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق آمریکا را هدف گرفته‌اند.

مقامات آمریکایی به این نتیجه رسیده‌اند که جمهوری اسلامی ایران در هک کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، دست داشته است.

دفتر اداره‌کننده اطلاعات ملی، اف‌بی‌آی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در بیانیه‌ای مشترک در ۱۹ اوت اعلام کردند: «جامعه اطلاعاتی اطمینان دارد که ایرانی‌ها از طریق مهندسی اجتماعی و دیگر اقدامات به دنبال دسترسی به افرادی هستند که مستقیماً با کارزار ریاست‌جمهوری هردو حزب سیاسی ارتباط دارند.»

اف‌بی‌آی ۱۲ اوت اعلام کرده بود در حال بررسی گزارشاتی است که نشان می‌دهند هکرهای مرتبط با ایران کارزار انتخاباتی ترامپ را هدف گرفته‌اند.

براساس این بیانیه، به نظر می‌رسد هکرهای ایرانی سعی داشتند کارزار انتخاباتی ترامپ و کارزار انتخاباتی کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، را هک کنند.

این سازمان‌ها تلاش هکرهای ایرانی را در چارچوب «اقدامات تهاجمی فزاینده این کشور» در جریان انتخابات آتی دانستند و گفتند که «رویکرد ایران چیز جدیدی نیست.»

دفتر اداره‌کننده اطلاعات ملی ماه گذشته ارزیابی جامعه اطلاعاتی را منتشر کرد و به این نتیجه رسید که گروه‌های ایرانی سعی دارند به بی‌اعتمادی مردم نسبت به نهادهای آمریکایی و افزایش اختلافات اجتماعی دامن بزنند. براساس این ارزیابی، گروه‌های ایرانی از «شبکه وسیع شخصیت‌های آنلاین و دستگاه‌های تبلیغاتی برای اشاعه اطلاعات نادرست استفاده می‌کنند و بویژه در تشدید تنش‌ها بر سر مناقشه اسرائیل-غزه فعال بوده‌اند.»

گزارش جامعه اطلاعاتی همچنین نشان می‌دهد که تهران «برای اثرگذاری بر انتخابات ریاست‌جمهوری تلاش می‌کند، زیرا رهبران ایران می‌خواهند از نتیجه‌ای که گمان می‌کنند به افزایش تنش با آمریکا دامن می‌زند، جلوگیری کنند.»

نماینده ایران در سازمان ملل اتهامات مربوط به دخالت تهران در حمله سایبری به کارزار ترامپ را رد کرده است.

نماینده ایران اصرار دارد که تهران خودش هدفِ حملات سایبری است. او افزود که تهران از توانمندی‌های سایبری خود برای دفاع و دادن پاسخ مناسب به حملاتی که ایران با آن مواجه است، استفاده می‌کند.

مقامات اطلاعاتی در بیانیه ۱۹ اوت متعهد شدند که در شناسایی و مقابله با این تهدیدات گوش به زنگ خواهند بود.

در این بیانیه آمده است: «حفاظت از یکپارچگی انتخابات در برابر نفوذ یا مداخله خارجی اولویتِ ما محسوب می‌شود.»

حملات سایبری

حمله سایبری اخیر اولین‌بار در گزارش ۹ اوت مرکز تحلیل تهدیدات مایکروسافت آشکار شد.

این گزارش نشان داد که یک گروه ایرانی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام «مینت سندستورم» در ماه ژوئن از طریق آدرس ایمیل لورفته مشاور ارشد سابق کارزار انتخاباتی، یک ایمیل فیشینگ برای یکی از مقامات عالی‌رتبه کارزار ریاست‌جمهوری ارسال کرده است.

گزارش مرکز تحلیل تهدیدات مایکروسافت نشان می‌دهد که این گروه همچنین مسئول حمله سایبری سال ۲۰۲۰ بوده که هکرها در تلاشی ناموفق قصد داشتند به حساب یکی از نامزدهای سابق ریاست‌جمهوری دست پیدا کنند.

متعاقب انتشار این گزارش، کارزار ۲۰۲۴ ترامپ خبر را تأیید کرد و گفت که کارزار آن‌ها هک شده و اسناد انتخاباتی به سرقت رفته است.

به گزارش پولیتیکو، برخی از این اسناد بعداً توسط یک شخص ناشناس که خود را «رابرت» می‌نامید، به دست این رسانه خبری رسید.

این اسناد شامل یک پرونده تحقیقاتی ۲۷۱ صفحه‌ای درباره سناتور جی‌دی ونس (جمهوری‌خواه، اوهایو) بودند که در آن مقطع برای تصدی پست معاونت مورد بررسی قرار داشت. اسناد مشابه اما ناقصی نیز در رابطه با سناتور مارکو روبیو (جمهوری‌خواه، فلوریدا) وجود داشت که او نیز جزو گزینه‌های نهایی معاونت بود.

نفوذ به کارزار انتخاباتی ترامپ هم‌زمان با انتشار گزارشاتی رخ داده که نشان می‌دهند جمهوری اسلامی، پیش از سوءقصد نافرجام به جان ترامپ در ۱۳ ژوئیه، به‌طور مستقل نقشه ترور رئیس‌جمهور سابق آمریکا را طراحی کرده بود.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی