وزیر کشور ایران روز سهشنبه، با ارائهی گزارشی مفصل از نرخ اعتیاد ، شمار معتادان ایران را ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر و میزان مصرف روزانهی مواد مخدر را ۱.۵ تن (سالانه ۵۷۳ تن) اعلام کرد.
به گزارش بیبیسی، «حسن رحمانی فضلی» گفت که تقریبا ۲.۵ درصد جمعیت ایران معتادند که ۱۰۰ هزار نفر از آنها معتاد «کف خیابانی» هستند.
به گفتهی آقای رحمانی فضلی، بیشاز نیمی از این معتادان ایران متأهلند و اگر هر معتاد دو فرزند داشته باشد، تعداد کودکانی که پدر و مادر معتاد دارند حدود ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر میشود که در مدار بعدی وارد چرخه اعتیاد میشوند و با این حساب میتوان گفت بیشاز ۵ میلیون نفر در ایران گرفتار اعتیادند.
وی که دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر ایران نیز هست، با اشاره به تغییر نوع مادهی مصرفی در ایران افزود: «اکنون شیشه پرمصرفترین مادهی اعتیادآور مصرفی در ایران است و در دو سه سال گذشته مصرف این ماده از ۳.۶ درصد به ۲۲ درصد رسیده است.»
طبق آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر، درصد معتادان زن هم طی ۳ سال گذشته از ۵.۲ درصد به ۹.۳ درصد افزایش یافته است.
بنابر این گزارش، در سالهای اخیر گسترش بیسابقهی لابراتوارهای ساخت مواد مخدر صنعتی و متآمفتامینهای غیرقانونی در ایران، این کشور را به یکی از تولیدکنندگان مهم برای بازار جنوب شرقی آسیا بدل ساخته است.
وزیر کشور با بیان اینکه لابراتوارهای تولید شیشه بیشتر در محدودهی تهران و شهر کرج قرار دارند، گفت: «مواد مخدر صنعتی در آرایشگاههای زنانه و فروشگاهها به فروش میرسد و چون بو و دود ندارد خانوادهها آن را حس نمیکنند.»
وی در این گزارش از رواج مصرف مواد در میان دانشآموزان و دانشجویان خبر داده و گفته است :«۱ درصد از دانشآموزان دبیرستانی یا معتاد هستند و یا تجربهی استفاده از مواد مخدر را دارند. ۲.۶ درصد از دانشجویان دانشگاههای وزارت علوم و ۱.۶ درصد از دانشجویان دانشگاههای وزارت بهداشت هم درگیر مسئلهی اعتیاد هستند.»
به عقیدهی کارشناسان، عامل اصلی ۵۵ درصد از طلاقها، ۲۵ درصد از موارد همسرآزاری و کودکآزاری، ۲۴ درصد از قتلها و ۳۵ درصد از سرقتها ناشی از اعتیاد بوده و بسیاری از ناهنجاریها در جامعه به این معزل اجتماعی مرتبط است.
اپکتایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.