خبرگزاری دولت با انتشار گزارشی در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در ایران، ضمن بررسی شبکه اجتماعی اینستاگرام با ۳۱ میلیون کاربر ایرانی اعلام کرد که تحرکات انتخاباتی در میان توده مردم هنوز شکل نگرفته است.
گروه دادهکاوی خبرگزاری ایرنا ادعا کرده است که از تاریخ ۳۰ اردیبهشتماه تا ۱۸ خردادماه در هفت بستر مختلف و رسانه اجتماعی یعنی وبسایتهای خبری، روزنامهها، تلگرام، ایکس(توئیتر سابق)، اینستاگرام، ایتا و روبیکا در حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار پست، توئیت، خبر و محتوا با کلیدواژه «انتخابات» و «رای» منتشر شده که به طور متوسط میتوان ۸۷ هزار محتوای روزانه مرتبط با انتخابات ریاستجمهوری تخمین زد.
این خبرگزاری با اشاره به عمومیت اینستاگرام در ایران و عضویت نزدیک به نیمی از جامعه ایران در این پلتفرم نوشت که به نظر میرسد تبلیغات انتخاباتی و جریانسازیهای فراگیر در این بستر میتواند تاثیر بیشتری داشته باشد. با این وجود به جز موارد ذکر شده و برخی شوخی و خبررسانیها، هنوز جریانسازی در این پلتفرم درباره حضور در انتخابات و حمایت از یک نامزد مشخص به وجود نیامده است.
به نوشته ایرنا، رقابتهای انتخاباتی در اینستاگرام با محافظهکاری بیشتری نسبت به توئیتر دنبال میشود و این رخداد بیشتر در استوریهای کاربران عادی و پستهای صفحات خبری رسانههای فارسی زبان خارجی و همچنین خبرگزاریهای داخلی دنبال میشود.
در این گزارش با اشاره به محتوای منتشر شده در اینستاگرام در بازه زمانی ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ تا ۱۸ خردادماه ۱۴۰۳ آمده است که درباره انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری تعداد ۴۰ هزار و ۱۰۰ محتوا منتشر شده است.
ایرنا نوشت که عمده محتوای منتشر شده در این بازه زمانی به جانشینی رئیسی و حضور چند کاندید احتمالی برای انتخابات پیشرو اشاره دارد.
این خبرگزاری ادعا کرده است که بیشترین تولید محتوا در این پیامرسان در بازه زمانی ۱۴ خردادماه همزمان با سالگرد روحالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و سخنرانی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره انتخابات بوده که در این روز ۳ هزار و ۷۴۷ مطلب منتشر شده است.
خبرگزاری ایرنا در حالی این آمار را منتشر کرده که مشخص نکرده است که چه تعداد از این مطالب، همسو یا ناهمسو و موافق یا مخالف با سیاستهای حکومت جمهوری اسلامی بوده است.