محققان ایرانی موفق به تولید دارویی برای درمان دیابت شدند. این دارو از مواد موثر موجود در عصارهی انگور تولید میشود.
کاهش عوارض ناشی از دیابت موشهای مبتلا به دیابت شیرین پس از مصرف این دارو، محققان ایرانی را برای استفاده از آن بهعنوان داروی ضد دیابت جدید تشویق نمود.
به گزارش ایسنا، نانوحاملهای دارویی مورد نظر از «سیانیدین» و «دلفینیدین» موجود در عصارهی انواع انگور تولید میشود. سیانیدین و دلفینیدین دو ترکیب عمدهی فنلی موجود در انگور است که همزمان خاصیت آنتیاکسیدانی نیز دارد.
به گفتهی محققان، پلیفنولهای موجود در انگور موجب کاهش ابتلا به دیابت، کاهش کلسترول خون و حفاظت از سیستم قلبی- عروقی میشود.
دیابت شیرین یا همان مرض قند در پی کاهش توانایی بدن در ساختن انسولین بهوجود میآید و با افزایش قند گلوکز در خون همراه است. در این نوع دیابت انواع پروتئینهای موجود در بدن تغییر شکل و ساختمان میدهند و نوع فعالیت آنها تغییر میکند.استفاده از این دارو میتواند با مهار گلیکه شدن (تغییر ساختار) پروتئینها مانع از بروز این بیماری شود.
«دکتر امیر قریب»، یکی از محققان این طرح و عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دربارهی این طرح گفت: «یافتههای این تحقیق نشان داد که سیانیدین و دلفینیدین بهویژه در شکل محصور در نانولیپوزومها قادرند در شرایط برونتنی از گلیکه شدن آلبومین و هموگلوبین A جلوگیری کنند و همچنین در موشهای آزمایشگاهی مبتلا به دیابت، سبب کاهش گلوکز خون، کلسترول خون و آلبومین و هموگلوبین A گلیکه شده و نیز افزایش مقدار گلیکوژن ذخیره شده در کبد شوند و بنابراین میتوانند به عنوان ترکیبات کاهندهی عوارض ناشی از دیابت شیرین مصرف شوند.»
وی اظهار امیدواری کرد که در صورت تکمیل آزمایشهای کلنیکی، بتوان نانو حاملهای دارویی را بهعنوان یک داروی ضد دیابتی جدید مورد استفاده قرار داد.
تحقیقات این طرح بههمت دکتر امیر قریب، دکتر زهره فائزیزاده و دکتر مسعود گودرزی از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد واحد بروجرد انجام شده و نتایج آن در در مجله PlantaMedica به چاپ رسیده است.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.