Search
Asset 2

تهدید سپاه به جلوگیری از تجارت دریایی منطقه؛ همزمان با اعلام آغاز دوباره محاصره دریایی ایران

علی عظمایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرد که اگر آمریکا بار دیگر محاصره دریایی ایران را از سر بگیرد، نیروی دریایی سپاه مانع تجارت دریایی در خلیج فارس، دریای عمان و دریای سرخ خواهد شد.
(Mojnews.com)

علی عظمایی، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرد که اگر آمریکا بار دیگر محاصره دریایی ایران را از سر بگیرد، نیروی دریایی سپاه مانع تجارت دریایی در خلیج فارس، دریای عمان و دریای سرخ خواهد شد.

این فرمانده سپاه شامگاه دوشنبه ۲۲ تیر به وقت محلی، در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس، تصمیم واشنگتن برای ازسرگیری محاصره دریایی ایران را «غیرقانونی» خواند.

او گفت اگر آمریکا برای کشتی‌های ایران «ناامنی» ایجاد کند، «نیروی دریایی سپاه اجازه نخواهد داد هیچ‌گونه صادرات و وارداتی در منطقه خلیج فارس، دریای عمان و دریای سرخ ادامه پیدا کند.»

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) همزمان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که به دستور فرمانده کل قوای آمریکا، محاصره دریایی ایران از روز سه‌شنبه ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر)، ساعت ۴ بعدازظهر به وقت شرق آمریکا، از سر گرفته می‌شود.

بر اساس این اطلاعیه، نیروهای سنتکام محاصره را علیه کشتی‌هایی که به بنادر و مناطق ساحلی ایران رفت‌وآمد می‌کنند، اجرا خواهند کرد. ارتش آمریکا همچنین اعلام کرد از تردد سایر کشتی‌هایی که محاصره را نقض نکنند، در آب‌های منطقه حمایت خواهد کرد.

سنتکام افزود: «ازسرگیری محاصره دریایی آمریکا علیه جمهوری اسلامی، پس از اجرای مرحله نخست آن از ۱۳ آوریل تا ۱۸ ژوئن انجام می‌شود. در آن دوره دوماهه، نیروهای سنتکام بیش از ۱۴۰ کشتی را که از دستورات تبعیت کردند، تغییر مسیر دادند، ۹ کشتی را که از اجرای محاصره سرپیچی کرده بودند از کار انداختند و به بیش از ۵۰ کشتی تجاری حامل کمک‌های بشردوستانه اجازه عبور از محاصره را دادند.»

این نهاد نظامی آمریکا همچنین به همه دریانوردان توصیه کرد هنگام فعالیت در خلیج عمان و ورودی‌های تنگه هرمز، اطلاعیه‌های دریانوردی را به‌دقت دنبال کنند و از طریق کانال ۱۶ ارتباط کشتی با کشتی با نیروهای دریایی آمریکا در تماس باشند. سنتکام اعلام کرد اطلاعات تکمیلی نیز از طریق یک اطلاعیه رسمی در اختیار کشتی‌های تجاری قرار خواهد گرفت.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی