Search
Asset 2

اسرائیل و آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه در پرونده نسل‌کشی غزه به مصاف یکدیگر خواهند رفت

رویارویی اسرائیل و آفریقای جنوبی در دادگاه لاهه
مردم در حال جشن گرفتن یک پرونده "نسل کشی" تاریخی که توسط آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری در شهر رام الله در کرانه غربی اشغال شده در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴ ثبت شده است ، پرچم ها و تابلوها را بالا می‌برند. (MARCO LONGARI/AFP via Getty Images)

آفریقای جنوبی و اسرائیل روز پنجشنبه در دادگاه عالی سازمان ملل متحد بایکدیگر مقابله خواهند کرد. در این دادگاه قضات به پرونده آفریقای جنوبی که اسرائیل را به نسل‌کشی علیه فلسطینیان در غزه متهم می‌کند رسیدگی می‌کنند، و درخواست آفریقای جنوبی مبنی بر تعلیق اضطراری عملیات نظامی اسرائیل را بررسی خواهند کرد.

دادگاه بین‌المللی لاهه، که به‌عنوان دادگاه جهانی نیز شناخته می‌شود، در مورد پرونده‌ای که در اواخر دسامبر مطرح شد و اسرائیل را به عدم پایبندی به تعهدات خود تحت کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ متهم می‌کند، در این هفته دو جلسه دادرسی برگزار خواهد کرد.

اسرائیل کل این پرونده را پوچ خوانده و آفریقای جنوبی را به ایفای نقش «وکیل مدافع شیطان» برای حماس، گروه تروریستی اسلامگرای فلسطینی متهم کرده است؛ گروهی که اسرائیل در غزه علیه آن می‌جنگد.

آفریقای جنوبی و اسرائیل هر دو متعهد به کنوانسیون نسل‌کشی هستند که آنها را ملزم به عدم ارتکاب نسل‌کشی و همچنین جلوگیری و مجازات آن می‌کند. این معاهده نسل‌کشی را اینگونه تعریف می‌کند: «اعمالی که به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام می‌شود.»

آفریقای جنوبی از دادگاه خواسته است تا دستور یک سری اقدامات اضطراری از جمله تعلیق اقدام نظامی در غزه را صادر کند، در حالی که رسیدگی دادگاه به این پرونده ممکن است سال‌ها طول بکشد.

نیروهای اسرائیلی حمله خود را پس از آن آغاز کردند که تروریست‌های غزه تحت کنترل حماس در روز ۷ اکتبر حمله برون مرزی به خاک اسرائیل انجام دادند که طی آن نیروهای حماس ۱۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۴۰ نفر را به گروگان گرفتند.

پس از آن ارتش اسرائیل عملیات نظامی گسترده‌ای را برای نابودی حماس در نوار غزه شرو ع کرد که تا امروز ادامه دارد.  تقریباً تمام ۲.۳ میلیون نفر مردم غزه حداقل یک بار مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند

آفریقای جنوبی پس از آپارتاید مدت‌هاست که از آرمان فلسطین دفاع کرده است. رابطه فلسطین و آفریقای جنوبی زمانی شکل گرفت که مبارزه کنگره ملی آفریقا علیه حکومت اقلیت سفیدپوست توسط سازمان آزادی‌بخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات مورد تشویق قرار گرفت.

در ماه نوامبر، کنگره ملی آفریقای جنوبی که اکنون حاکم است، از طرح پارلمان آفریقای جنوبی برای تعلیق روابط دیپلماتیک با اسرائیل تا زمانی که با آتش بس در غزه موافقت کند، حمایت کرد.

آفریقای جنوبی در پرونده‌های قضایی خود به عدم ارائه غذا، آب، دارو و سایر کمک‌های ضروری بشردوستانه توسط اسرائیل به غزه اشاره می‌کند.

این پرونده همچنین به بمباران مداوم غزه از سوی ارتش اسرائیل اشاره می‌کند که طبق گفته مقامات بهداشتی غزه که تحت کنترل حماس است، بیش از ۲۳۰۰۰ نفر را کشته است.

ایلون لوی، سخنگوی دولت اسرائیل، پیش از برگزاری جلسات استماع گفت که اسرائیل «به قوانین بین‌المللی متعهد می‌ماند و بر اساس آن عمل می‌کند» و تأکید کرد که تمام اقدامات نظامی علیه گروه تروریستی حماس انجام می‌شود.

انتظار می رود در اواخر این ماه حکمی در مورد اقدامات اضطراری صادر شود. تصمیمات دیوان بین المللی دادگستری قطعی و بدون تجدیدنظر است، اما دادگاه راهی برای اجرای آنها ندارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی