Search
Asset 2

هشدار وزیر دفاع اسرائیل: در صورت عدم آزادی گروگان‌ها، غزه ممکن است سرنوشتی مشابه رفح پیدا کند

یسرائیل کاتز وزیر دفاع اسرائیل هشدار داد در صورت خودداری حماس از خلع سلاح و آزادی گروگان‌ها، غزه ممکن است با تخریب‌هایی مشابه شهرهای رفح و بیت‌حانون مواجه شود.
یت‌حانون در شمال نوار غزه در تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵. (BASHAR TALEB/AFP via Getty Images)

یسرائیل کاتز وزیر دفاع اسرائیل هشدار داد در صورت خودداری حماس از خلع‌سلاح و آزادی گروگان‌هایی که از اکتبر ۲۰۲۳ در اسارت هستند، شهر غزه ممکن است با تخریب‌هایی مشابه شهرهای رفح و بیت‌حانون مواجه شود.

تصاویر منتشر شده از رفح و بیت‌حانون نشان می‌دهد که بسیاری از ساختمان‌های این دو شهر ویران شده است.

کاتز روز جمعه، ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) گفت که دولت اسرائیل، طرح‌های نیروهای دفاعی اسرائیل برای شکست حماس در غزه را تأیید کرده که شامل «آتش سنگین، تخلیه ساکنان و مانورهای زمینی» است.

دولت اسرائیل ۶۰ هزار نیروی ذخیره را فراخوانده و مدت خدمت ۲۰ هزار نفر دیگر را تمدید کرده است، زیرا عملیات در غزه وارد مرحله جدیدی شده است.

این مقام اسرائیلی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به زودی دروازه‌های جهنم بر سر قاتلان و متجاوزان حماس در غزه گشوده خواهد شد، تا زمانی که آن‌ها با شرایط اسرائیل برای پایان جنگ موافقت کنند؛ مهم‌ترین شرط، آزادی تمام گروگان‌ها و خلع سلاح آن‌هاست، اگر مخالفت کنند شهر غزه، پایتخت حماس به (سرنوشت) رفح و بیت‌حانون تبدیل خواهد شد. دقیقاً همان‌طور که وعده دادم، همان خواهد شد.»

شهر غزه که در شمال نوار غزه قرار دارد، بزرگ‌ترین مرکز شهری این منطقه است. براساس آمار مرکز بررسی جمعیت جهان، این شهر پیش از جنگ حدود ۸۲۳٬۴۰۷ نفر جمعیت داشت، با این حال این عدد نوسانات جمعیتی در طول جنگ را در نظر نمی‌گیرد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که کابینه امنیتی اسرائیل در اوایل ماه جاری، با وجود انتقادهای بین‌المللی با طرح‌هایی برای کنترل شهر غزه موافقت کرد.

اصول پایان جنگ از نگاه اسرائیل

اسرائیل اصولی برای پایان جنگ تعیین کرده است، از جمله خلع‌سلاح حماس، آزادی گروگان‌ها، ادامه کنترل امنیتی اسرائیل در غزه و ایجاد یک اداره مدنی مستقل که وابسته به حماس یا تشکیلات خودگردان فلسطین نباشد.

بریتانیا، استرالیا و ترکیه طرح‌های اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی در غزه را محکوم کرده‌اند و گفته‌اند این اقدامات به آزادی گروگان‌ها کمک نمی‌کند و بحران انسانی را وخیم‌تر می‌کند.

سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه خواستار آتش‌بس فوری و آزادی بی‌قید و شرط گروگان‌ها شد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، همچنین از اسرائیل خواست تا برنامه‌های توسعه شهرک‌سازی در کرانه باختری (که اسرائیل آن را یهودا و سامره می‌نامد) را متوقف کند.

گوترش در بیانیه‌ای روز جمعه وضعیت غزه را «فاجعه‌ای ساخت بشر، محکومیت اخلاقی و شکست بشریت» توصیف کرد. او خواستار آتش‌بس فوری، آزادی همه گروگان‌ها و دسترسی کامل و بدون مانع به کمک‌های بشردوستانه شد.

اعلام وضعیت قحطی

بر اساس اعلام «طبقه‌بندی مرحله امنیت غذایی» یا آی.پی.سی که نهاد تحت حمایت سازمان ملل است، تقریباً ۵۱۴٬۰۰۰ نفر در غزه در حال تجربه قحطی هستند، ادعایی که اسرائیل آن را رد کرده است.

طبق گزارش این نهاد، حدود ۲۸۰٬۰۰۰ نفر در استان غزه، از جمله شهر غزه، هم‌اکنون در شرایط قحطی به سر می‌برند. این نهاد پیش‌بینی کرده که قحطی تا پایان سپتامبر به دیرالبلح و خان‌یونس نیز گسترش یابد و مجموع افراد درگیر به بیش از ۶۴۰٬۰۰۰ نفر برسد.

ارتباطات دولتی اسرائیل در سرزمین‌های فلسطینی یا کوگات ارزیابی آی.پی.سی را «جزئی و غیرقابل اعتماد» خوانده و گفته است منابع این گزارش به حماس وابسته بوده و تلاش‌های اخیر بشردوستانه را نادیده گرفته است.

وزارت خارجه اسرائیل هم ادعا کرد که آی.پی.سی آمارسازی کرده و آستانه‌های قحطی را تغییر داده است. این وزارتخانه افزود که بیش از ۱۰۰٬۰۰۰ کامیون حامل کمک از ابتدای جنگ وارد غزه شده و قیمت مواد غذایی در بازارها طی هفته‌های اخیر کاهش یافته است که ادعاهای مربوط به قحطی را زیر سؤال می‌برد.

شرایط آتش‌بس

بر اساس طرحی که هفته گذشته منتشر شد، برنامه‌ریزی برای ساخت شهرک‌های جدید در کرانه باختری به گونه‌ای خواهد بود که این منطقه را از شرق اورشلیم جدا کند. این طرح در تاریخ ۲۰ اوت، تأیید نهایی از کمیسیون برنامه‌ریزی وزارت دفاع اسرائیل را دریافت کرد.

میانجی‌گران عرب و حماس این هفته اعلام کردند که با شرایط آتش‌بس موافقت کرده‌اند، گرچه موارد مشابه در گذشته به آتش‌بس پایدار منجر نشده است. قطر این پیشنهاد را تأیید کرده و گفته در انتظار پاسخ اسرائیل است.

طبق گفته سخنگوی وزارت خارجه قطر، این طرح پیش‌نویس، شامل آتش‌بسی ۶۰ روزه، تبادل زندانیان و گروگان‌ها، بازآرایی نیروهای اسرائیلی و افزایش کمک‌های انسانی خواهد بود.

نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، روز پنج‌شنبه گفت که اسرائیل مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها را از سر می‌گیرد، اما تنها بر اساس شرایطی که برای اسرائیل قابل قبول باشد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی