اسحاق هرتزوگ میگوید که اسرائیل قصد دارد تا کل نوار غزه را تصرف کند و مسیر تاریخ را تغییر دهد.
رئیسجمهور اسرائیل در مصاحبه با اندیشکده شورای آتلانتیک میافزاید که اکنون نیروهای اسرائیلی مناطق کلیدی در شمال غزه را «کاملا تصرف» کردهاند و در حال پیشروی برای تصرف کل نوار غزه هستند.
وی تاکید میکند که «اکنون باید این کار را به اتمام برسانیم. ما قصد داریم که نوار غزه را کاملا در اختیار بگیریم.»
به گفته هرتزوگ، اسرائیل بعد از بدست گرفتن «کنترل کامل» نوار غزه اجازه بازسازی مناطق ویرانشده را خواهد داد.
وی در مورد راهحل پیشنهادی از سوی تعدادی از کشورها مبنی بر تشکیل دو کشور مستقل اسرائیل و فلسطین میگوید که در حال حاضر هیچ اعتمادی میان اسرائیلیها و فلسطینیان وجود ندارد و امکان تشکیل دو کشور اسرائیل و فلسطین، دور از تصور است.
مقامات اسرائیلی بارها اعلام کردهاند که متعهد به ادامه جنگ در غزه هستند، اما هرتزوگ در این مصاحبه از حماس خواسته است که توقف موقت جنگ را برای دور دوم مبادله گروگانها بپذیرد.
همزمان اسرائیل از طریق قطر به حماس گفته است که برای آزادی حدود ۴۰ گروگان در بند حماس، حاضر است که حداقل یک هفته جنگ را در نوار غزه متوقف کند.
همچنین در هفته گذشته گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه سربازان اسرائیلی سه گروگان اسرائیلی را که قصد فرار از بند حماس داشتند، کشتند. در این گزارشها آمده است که این گروگانها لباس بر تن نداشتند، به زبان عبری سخن میگفتند و پرچم سفیدی را با خود حمل میکردند. تاکنون ارتش اسرائیل این گزارشها را به طور علنی تایید یا رد نکرده است.
رئیس جمهور اسرائیل در اینباره میگوید که باید بررسیهای رسمی صورت بگیردو از آنجایی که قبلا تعدادی از جنگجویان حماس وانمود کرده بودند که جزو گروگانها هستند، سربازان اسرائیلی نمیدانستند که (سه گروگان) چه کسانی هستند.
وی میافزاید: «این یک تراژدی است که برای همه ما بسیار دردناک است. میتوانستیم برای آن سه قهرمانی که موفق شده بودند، از بند حماس فرار کنند و به خانه بازگردند، جشن بگیریم.»
هرتزوگ رهبر حماس را «قاتل»، «روانپریش» و «شیطان» توصیف میکند و تاکید میکند: «حماس مسئول این تراژدی است…من به ارتش اعتماد دارم که هر کاری از دستشان برمیآید، انجام میدهند تا دیگر چنین چیزی اتفاق نیفتد.»
مقامات اسرائیلی میگویند که نیروهای ارتش اسرائیل بیش از ۱۵ هزار نفر را در نوار غزه کشتهاند که حدود ده هزار نفرشان شامل غیرنظامیان و زنان و کودکان هستند.
اسرائیل همچنین به دلیل درخواستهای مکرر از مردم برای ترک خانههایشان در شمال نوار غزه و رفتن به اردوگاههای آوارگان در جنوب غزه که مدتی بعد آنجا را نیز بمباران کرد، با فشارهای بینالمللی مواجه شده است.
رئیس جمهور اسرائیل میگوید که حجم سنگین عملیاتهای نظامی این کشور به دلیل تاثیر «ضایعه بزرگ ملی» ناشی از حمله حماس در هفتم اکتبر است که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی شد.
هرتزوگ در پاسخ به فشارهای بینالمللی برای کاهش تلفات غیرنظامیان در عملیات نظامی اسرائیل گفته است که مسئولیت این کشتارها با حماس است.
وی میافزاید: «ما قصد نداریم تا تضعیف توان نظامی حماس، جنگ را متوقف کنیم. ما میخواهیم مسیر تاریخ را تغییر دهیم. اگر حماس از مذاکره در مورد آزادی و مبادله گروگانها خودداری کنند، ما بدون هیچ محدودیتی به جنگ ادامه خواهیم داد.»