نشریه نشنال ریویو با انتشار یک تحلیل به نقش کمرنگ ژاپن بهعنوان یکی از اعضا گروه هفت در حمایت از کییف در برابر حمله روسیه اشاره کرد و نوشت: «پاسخ قویتر ژاپن برای حمایت از اوکراین ضروری است و این پاسخ با قطع روابط تجاری با جمهوری اسلامی بهعنوان متحد سرسخت روسیه آغاز میشود.»
در این مطلب درخواست ژاپن از حکومت ایران برای قطع کمک نظامی به روسیه مضحک توصیف شده و آمده است: «ایران هیچ قصدی برای کاهش داوطلبانه همکاری خود با مسکو ندارد. باید مجبور به انجام این کار شود. متأسفانه ژاپن تمایلی به اقدامات مشخص برای مجازات ایران نشان نداده است.»
در مقاله نشنال ریویو آمده است: «ژاپن تنها عضو گروه ۷ است که از ماه سپتامبر تاکنون هیچگونه تحریمی را علیه مقامات یا نهادهای ایرانی اعمال نکرده است و پول و محصولات تجاری از توکیو به تهران سرازیر میشود که به طولانیشدن جنگ و تشویق رفتار بدخواهانه ایران کمک میکند.»
کیشیدا، نخستوزیر ژاپن قبلاً با تبدیل شدن به اولین نخستوزیر شرکتکننده در نشست ناتو، دوبرابر کردن بودجه نظامی ژاپن و موافقت با «ایفای نقشهای جدید» در هند و اقیانوس آرام، تمایل خود را برای پذیرش خطرات سیاسی به شیوههایی که پیشینیانش انجام نداده بودند، نشان داده است و اگر اکنون جمهوری اسلامی را تحریم کند، نشان خواهد داد که قصد دارد ژاپن را وارد دوره جدیدی از رهبری جهانی کند.
او با این اقدام نشان خواهد داد که ژاپن هراسی در بهرهگیری از اهرم اقتصادی قابلتوجه خود جهت پیشبرد صلح و امنیت بینالمللی ندارد، این کار باعث نزدیک شدن ژاپن به آمریکا و اروپا و ایجاد تضاد شدید با دولتهای شرور مانند چین و روسیه خواهد شد.
با توجه به اینکه ژاپن به دلیل وابستگی مستمر خود به انرژی روسیه، مجبور است همچنان با آن کشور کار کند، تعلیق تجارت با جمهوری اسلامی، همان چیزی است که نخستوزیر فومیو کیشیدا میتواند برای حمایت از اوکراین انجام دهد.
ژاپن باید نسخهای از قانون مگنیتسکی را برای اعمال تحریمهای اقتصادی آسانتر بر افراد و نهادهایی که مظنون به نقض حقوق بشر هستند، تصویب کند و مانند ایالات متحده، کسبوکارها را در سراسر جهان مجبور به انتخاب بین تجارت در ایران یا ژاپن کند. بههرحال، تجارت بین ژاپن و ایران، به طور مستقیم و غیرمستقیم، از ماشین جنگی ولادیمیر پوتین حمایت میکند.