اورشلیم پست در تحلیلی نوشته است که با وجود شکستهای سنگین حزبالله در لبنان، حماس و سقوط دولت اسد، حوثیها آخرین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی در خاورمیانه هستند که هنوز شکست سنگینی را تجربه نکردهاند.
براساس این مقاله، حوثیهای مورد حمایت تهران در تلاش برای حمله به اسرائیل تنها ماندهاند؛ زیرا جمهوری اسلامی ایران و دیگر نیروهای «جبهه مقاومت» تضعیف شدهاند. بعد از حمله هفت اکتبر و آغاز جنگ اسرائیل در غزه برای از بین بردن حماس، حوثیها به تلافی حملات اسرائیل، به خطوط کشتیرانی در دریای سرخ و اهدافی در اسرائیل حمله میکردند. اسرائیل در این مدت، دو حمله هوایی به مواضع حوثیها در ژوئیه و سپتامبر امسال انجام داد، اما این دو حمله مانع از حملات پهپادی و موشکی آنها به اسرائیل نشد.
از «نگهبانان سعادت» تا «دروازههای جهنم»
آمریکا در دسامبر سال گذشته میلادی، برای مقابله با حملات حوثیها عملیات «نگهبانان سعادت» را آغاز کرد. به عقیده نویسنده این مقاله، این عملیاتهای دریایی ایالات متحده تا حدودی موفق بود.
همچنین در نیمه دسامبر رسانهها گزارش دادند که حملات هوایی جدیدی علیه حوثیها انجام شده است. خبرنگار العربیه، آمریکا را مسئول این حملات دانست.
در عینحال، فرماندهی مرکزی آمریکا در ۱۴ دسامبر اعلام کرد که ناو هواپیمابر یواساس هری ترومن وارد منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا خواهد شد.
یواساس هری ترومن ناو پرچمدار یک گروه ضربت بزرگ است که از ۹ اسکادران هواپیما، رزمناو مجهز به موشک هدایتشونده و دو ناوشکن مجهز به سه موشک هدایتشونده ساخت ایالات متحده تشکیل شده است.
ارتش آمریکا گفته است: «گروه ضربت با هدف تضمین ثبات و امنیت در منطقه مستقر شده است.»
به گزارش رسانه دولتی ایران، حوثیها از این حملات خشمگین بودند.
ایرنا در همان زمان گزارش داد که «یکی از اعضای ارشد جنبش انصارالله یمن (حوثیها) در پیامی تأکید کرد که آمریکا با دامن زدن به تنشها در یمن، دروازههای جهنم را به روی خود میگشاید.»
عبدالرحمن الاهنومی در پیامی در ایکس نوشت که سفارت آمریکا نیروهای خود را «برای جنگ علیه مردم یمن و با هدف متوقف کردن عملیات پشتیبانی از نوار غزه به صف کرده است.»
به گزارش ایرنا، «او هشدار داد که دامن زدن به تنشها، دروازههای جهنم را به روی آمریکا، منافع، نفت و مزدوران این کشور در منطقه خواهد گشود.»
انزوای شبهنظامیان عراقی
به گفته نویسنده مقاله اورشلیم پست، اکنون در عراق نیز شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی دست از تلاش برای حمله به اسرائیل برداشتهاند. شاید آنها نگران تبعات سرنگونی دولت اسد هستند. احتمالا آنها میدانند که ممکن است در شهرهای عربنشین سنی با تظاهرات مواجه شوند. بسیاری از عراقیها از شبهنظامیان شیعه وابسته به تهران متنفر هستند و از اینکه آنها از عراق برای رفع نیازهای خود استفاده میکنند، بیزارند.