کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی طی دیدار با ولادیمیر پوتین از او دعوت کرد که به پیونگیانگ سفر کند و برخی رسانههای کره شمالی اعلام کردند که رئیس جمهور روسیه نیز این دعوت را پذیرفته است.
به گزارش رویترز، سفر پوتین به کره شمالی میتواند محور مسکو-پیونگ یانگ را احیا و باعث تقویت ارتش روسیه در حمله به اوکراین شود و از سوی دیگر فناوری موشکی حساس مورد نظر کیم جونگ اون را نیز فراهم کند.
خبرگزاری دولتی کره شمالی اعلام کرد که پوتین از این دعوت استقبال کرده و آن را پذیرفته اما کرملین در این مورد اظهار نظری نداشت. از زمان حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، پوتین به ندرت به خارج از کشور سفر کرده است.
خبرگزاری دولتی « KCNA» متعلق به کره شمالی اعلام کرد که پس از ضیافت شام دو رهبر «کیم جونگ اون مؤدبانه از پوتین دعوت کرد تا در زمان مناسب از کره شمالی بازدید کند.»
بر اساس این گزارش « پوتین با کمال میل این دعوت را پذیرفت و اراده خود را برای پیشبرد تاریخ و سنت دوستی روسیه و کره شمالی مجدداً تأیید کرد.»
رویترز گزارش کرده است که برای ایالات متحده و متحدانش، دوستی رو به افزایش بین کیم و پوتین نگران کننده است، واشنگتن کره شمالی را به ارائه تسلیحات به روسیه متهم کرده است، اما مشخص نیست که تا کنون کره شمالی تسلیحاتی به روسیه ارسال کرده است یا نه.
هم روسیه و هم کره شمالی این ادعاها را رد کردهاند، اما وعده دادند که همکاریهای خود را در حوزه دفاعی افزایش دهند.
این در حالی است که در جریان سفر ماه ژوئیه سرگئی شوئیگو، وزیر دفاع روسیه به کره شمالی، کیم جونگ اون برای این مقام روس، موشکهای بالستیکی را که بر خلاف ممنوعیتها و تحریمهای سازمان ملل ساخته است، به نمایش گذاشت.
گفته میشود که کره شمالی دارای انبار بزرگی از گلولههای توپخانه و موشکهای سازگار با سلاحهای دوران شوروی و همچنین سابقه تولید چنین مهمات است و در بحبوحه جنگ اوکراین این تسلیحات میتواند کمک بزرگی برای روسیه باشد.
کره شمالی در سپتامبر ۱۹۴۸ با حمایت اتحاد جماهیر شوروی تأسیس شد و مسکو برای چندین دهه در طول جنگ سرد از آن حمایت کرد، اگرچه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، این حمایت کاهش یافت.
در سالهای اخیر، چین بهعنوان قدرتی با بیشترین نفوذ بر کیم جونگ اون تلقی شده است، اما رهبران پیونگ یانگ اغلب سعی کردهاند روابط خود را با مسکو و پکن متعادل نگه دارند.