به دنبال ادامه قرآن سوزی در سوئد و دانمارک، مقامات جمهوری اسلامی کاردار این دو کشور را احضار و نسبت به عواقب قرآن سوزی به آنها هشدار دادند.
سلوان مومیکا، پناهجوی مسیحی عراقی تبار که هم اکنون در سوئد به سر میبرد، پیشتر نیز اقدام به قرآن سوزی کرده بود سه روز پیش در برابر سفارت جمهوری اسلامی در سوئد قرآن و تصویر قاسم سلیمانی را به آتش کشید.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت که «ایران مسئولیت کامل و عواقب جدی هتک حرمت به قرآن را متوجه دولتهای سوئد و دانمارک میداند.»
سوئد روز پنجشنبه ضمن افزایش هشدار تروریستی خود از ۳ به ۴ در مقیاس یک تا پنج گفت که خطر حملات پس از سوزاندن قرآن را که باعث خشم مسلمانان و تهدیدهای جهادیها شد، خنثی کرده است.
وزیر خارجه دانمارک نیز پیشتر گفته بود که کشورش به دنبال یافتن «ابزاری قانونی» است تا در صورتی که قرآن سوزی «پیامدهای منفی چشمگیری برای دانمارک، به ویژه در حوزه امنیت» داشته باشد، از آنها استفاده کند.
به تازگی اعضای یک گروه راستگرا به نام (میهنپرستان دانمارک)، نسخههایی از قرآن را در برابر سفارت ترکیه، عراق، مصر، عربستان و جمهوری اسلامی در کپنهاگ آتش زدند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در ۳۱ تیرماه با انتشار پیامی ضمن تأکید بر «اشد مجازات» برای فردی که نسخهای از قرآن را در سوئد آتش زده، از این کشور خواست که او را به کشورهای مسلمان تحویل دهند.
علی خامنهای، سوزاندن قرآن را «توطئهآمیز و خطرآفرین» خواند و سوئد را تهدید کرد که «با پشتیبانی از جنایتکار، در برابر دنیای اسلام آرایش جنگی گرفته است.»
علی خامنهای در این پیام گفته است که «اشد مجازات برای عامل این جنایت مورد اتفاق همه علمای اسلام است» و از دولت سوئد خواست که فرد سوزاننده قرآن را به کشورهای مسلمان تحویل دهد.