هزاران نفر از مردم ویتنام، روز یکشنبه در اعتراض به اقدامات چین در مرزهای دریایی بین دو کشور تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان در مقابل سفارت چین در «هانوی» پایتخت ویتنام جمع شدند و با حمل پلاکارد شعار دادند.
این تظاهرات با حضور دانشجو و سرباز دوران جنگ ویتنام، بزرگترین تظاهرات ضد چینی در سالهای اخیر در این کشور بوده که با موافقت دولت ویتنام انجام شد.
هفتهی گذشته چین برای استخراج نفت اقدام به انتقال تأسیسات حفاری خود به مکانی واقع در دریای جنوبی چین و در نزدیکی جزایر «پاراسل» نمود.
گارد ساحلی ویتنام از استقرار چندین هواپیما و ۸۰ فروند کشتی، ازجمله هفت کشتی جنگی چین در این منطقه خبر داد.
آمریکا با انتقاد از این اقدام چین، آنرا «تحریکآمیز» خواند که البته این انتقادات توسط دولت چین رد شد.
تنشها میان دو کشور زمانی آغاز شد که کشتیهای دو کشور در این حوزهی نفتی با یکدیگر برخورد کردند. این منطقه در روزهای اخیر صحنهی درگیری دوکشور بوده است و تاکنون ۹ تن مجروح شدند.
«دانیل راسل»، معاون وزیر امور خارجهی آمریکا دراینباره گفت که این مناقشه باید از طریق راهکارهای دیپلماتیک و بر اساس قوانین بینالمللی حل و فصل شود.
در همین حین اجلاس سازمان کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز روز یکشنبه در برمه تشکیل شد. وزرای امور خارجه کشورهای آسیای جنوب شرقی در بیانیهای تمام کشورهای عضو را به خویشتنداری دعوت کردند.
تنشها و مناقشات مرزی چین و ویتنام از سال ۱۹۷۹ آغاز شده است. اختلاف بر سر حاکمیت جزایر اسپارتلی و پاراسل در دریای چین جنوبی که منابع غنی نفتی نیز هستند، از مناقشات ارضی میان دو کشور محسوب میشود. چین و ویتنام هر دو ادعای مالیکت بر این جزایر را دارند، اما در حال حاضر این مناطق تحت کنترل چین قرار دارند.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.