Search
Asset 2

اپل به نادیده گرفتن محتوای آزار جنسی کودکان در آی‌کلاد متهم شد

در پرونده شکایتی که علیه شرکت اپل ایجاد شده، شاکی می‌گود اپل برای جلوگیری از انتشار محتوای آزار جنسی کودکان در آی کلاد و آی مسج به اندازه کافی تلاش نمی‌کند.
(Ming Yeung/Getty Images)

در پرونده شکایتی که علیه شرکت اپل ایجاد شده، شاکی گفته است که اپل برای جلوگیری از انتشار محتوای آزار جنسی کودکان در آی‌کلاد و آی‌مسج به اندازه کافی تلاش نمی‌کند.

در این شکایت که روز سه‌شنبه به دادگاه منطقه‌ای آمریکا در ناحیه شمالی کالیفرنیا ارجاع شد، ادعا شده که «اپل از مشکل محتوای آزار جنسی کودکان اطلاع داشت اما تصمیم گرفت که به آن رسیدگی نکند.»

این شکایت به نام یک دختر ۹ ساله ناشناس و از طریق سرپرست او تنظیم شده است. شاکی بین دسامبر ۲۰۲۳ و ژانویه ۲۰۲۴ از دو کاربر ناشناس در اپلیکیشن اسنپ‌چت درخواست دوستی دریافت کرد.

غریبه‌ها از شاکی خواستند که شناسه آی‌کلاد- سرویس ذخیره‌سازی اپل- خود را برای آن‌ها بفرستد و بعد از آن پنج ویدئوی آزار جنسی را از طریق آی‌مسج- سرویس پیام‌رسان فوری اپل- برای او ارسال کردند. ویدئوها کودکان خردسال را در حال رابطه جنسی نمایش می‌دادند. آن‌دو در ادامه از طریق آی‌مسج از کودک خردسال خواستند که ویدئوهای مشابهی بسازد.

در متن شکایت آمده است: «متعاقب این تعامل، شاکی از نظر روحی و جسمی بشدت آسیب می‌بیند. شاکی در حال حاضر مشغول روان‌درمانی و مراقبت از سلامت روان خود است.»

اپک تایمز برای اظهارنظر با اپل تماس گرفت اما پاسخی دریافت نکرد.

اپل در یک شکایت گروهی متهم شده بود که به بهانه محافظت از حریم خصوصی، چشم خود را به روی محتوای جنسی کودکان که در آی‌کلاد گسترش یافته می‌بندد. شاکیان به توقف استفاده اپل از اسکنر نیورال‌هش برای رصد محتوای آزار جنسی کودکان نیز اشاره کردند.

در متن شکایت با استناد به ایمیل اپل آمده است: «اپل در سال ۲۰۲۱ از نیورال‌هش- اسکنر محتوای آزار جنسی کودکان در آی‌کلاد- رونمایی کرد، اما بعداً این پروژه را با ادعای تحمیل پیامدهای ناخواسته به کاربران کنار گذاشت.»

این شرکت فناوری در ایمیل خود هشدار داد که چنین اسکنری می‌تواند به نظارت انبوه منجر شود و این نگرانی را در بین کاربران ایجاد کند که دیدگاه‌های سیاسی یا مذهبی‌شان مورد تفتیش قرار می‌گیرد که به‌طور بالقوه آزادی بیان را تضعیف می‌کند.

اپل در این شکایت به سوءاستفاده از سیاست حریم خصوصی متهم شده است؛ ترفند بازاریابی فریبنده‌ای که در آن اپل خود را به حفاظت از حریم خصوصی کاربران متعهد جلوه می‌دهد اما از اجرای ایده‌های اعلامی خود غفلت می‌کند.

در این شکایت آمده است که اپل «به‌طور مداوم» در ارائه گزارش محتوای آزار جنسی کودکان به نهادهایی مانند مرکز ملی کودکان مفقود و استثمارشده کوتاهی کرده است.

شرکت‌های پیشرو در حوزه فناوری سال گذشته بیش از ۳۵ میلیون گزارش در رابطه با محتوای آزار جنسی کودکان به مرکز ملی کودکان مفقود و استثمارشده ارائه کردند، درحالی‌که سهم اپل فقط ۲۶۷ گزارش بود.

در این شکایت آمده است: «به‌رغم برخورداری از منابع فراوان، اپل استانداردهای صنعتی را در تشخیص محتوای آزار جنسی کودکان به کار نمی‌گیرد و فشار و هزینه مربوط به ایجاد یک تجربه کاربری ایمن را به کودکان و خانواده‌های آن‌ها تحمیل می‌کند و این امر در کنار گذاشتن اسکنر محتوای آزار جنسی کودکان مشهود است.»

شاکیان از اپل خواسته‌اند که «روی ابزارهای ارتقای همه‌جانبه حریم خصوصی کاربران سرمایه‌گذاری کرده و ایمنی کاربران خردسال را تضمین کند.»

محتوای آزار جنسی کودکان در اپل

گزارش مؤسسه غیرانتفاعی هیت اینیشتیو در سپتامبر ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که ۹۳ مورد محتوای آزار جنسی کودکان در محصولات یا خدمات اپل شناسایی شده و اکثر قربانیان این شرکت زیر ۱۳ سال بوده‌اند. از این ۹۳ مورد، ۳۴ مورد با استفاده از آی‌کلاد برای ذخیره و توزیع محتوای آزار جنسی کودکان سروکار داشتند.

در این شکایت به مصاحبه جان روس، بازرس سابق حوزه سوءاستفاده از کودکان از استرالیا، با فوربس استناد شده است. روس در این مصاحبه مدعی شد که اپل هیچ «نظارت پیشگیرانه‌ای» روی محصولات و خدمات خود ندارد که بتواند به کمک آن‌ها برای مقابله با استثمار کودکان با مجریان قانون همکاری کند.

در شکایت اپیک گیمز علیه اپل، یکی از کارمندان اپل به یکی از همکاران خود گفت که تمرکز شدید اپل روی حفظ حریم خصوصی باعث شده که این شرکت به بزرگ‌ترین پلتفرم توزیع پورن کودکان تبدیل شود.

پافشاری اپل روی حفظ حریم خصوصی کاربران در این شکایت زیر سؤال رفته است. شاکیان به یک مورد مخاطره‌آمیز اشاره کردند که اپل رسیدگی به امور مربوط به کاربران چینی آی‌کلاد را در سال ۲۰۱۸ به شرکت چینی جی‌سی‌بی‌دی واگذار کرده بود.

این اقدام اساساً حریم خصوصی شهروندان چینی را در کشوری که در سطح جهان به آزار و شکنجه مخالفان خود معروف است، زیر پا گذاشت.

براساس قانون امنیت سایبری چین، جی‌سی‌بی‌دی موظف است که درصورت لزوم اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار مقامات چینی بگذارد. در این شکایت آمده که این اقدام با ادعای اپل مبنی بر ارجحیت حریم خصوصی کاربران در تضاد است.

اشاعه محتوای آزار جنسی کودکان در پلتفرم‌های فناوری

مرکز ملی استثمار جنسی در ماه آوریل «فهرست شرکت‌های کثیف» را منتشر کرد و در آن به جزئیات شرکت‌هایی پرداخت که «جزو عوامل اصلی استثمار جنسی» محسوب می‌شدند.

نام سه شرکت تاثیرگذار جهان در صدر این فهرست قرار دارد: اپل، مایکروسافت و متا.

لینا نیلون، معاون مرکز ملی استثمار جنسی و مدیر کرپوریت ادووکسی، گفت: «محصولات و سیاست‌های این شرکت‌ها بدون شک به تشدید بحران سوءاستفاده جنسی از کودکان دامن می‌زند و امکان اشاعه سوءاستفاده جنسی تصویری را فراهم می‌کند.»

«آن‌ها به جای اختصاص منابع لازم به جلوگیری از استثمار کودکان و بزرگسالان، سودآوری را در اولویت قرار داده‌اند و درگیرِ مسابقه تسلیحاتی هوش مصنوعی هستند.»

سناتور دیک دوربین (دموکرات، ایلینوی)، برای مقابله با انتشار محتوای آزار جنسی کودکان در فضای مجازی، لایحه «ارتقای شفافیت و تعهد در حفاظت از کودکانی که از آزار و سوءاستفاده رنج می‌برند» (لایحه ایمنی آنلاین کودکان) را در مه ۲۰۲۳ به مجلس برد.

این لایحه به دنبال آن است که با ایجاد شرایط مناسب برای قربانیان استثمار جنسی کودکان جهت ثبت شکایت مدنی علیه شرکت‌هایی که چنان محتوایی را میزبانی، ذخیره یا عرضه می‌کنند، شرکت‌های فناوری را در قبال محتوای آزار جنسی کودکان پاسخگو کند.

این لایحه همچنین به قربانیان استثمار کودکان اجازه می‌دهد که درخواست جبران خسارت کنند و از شرکت‌های فناوری بخواهند که محتوای آزار جنسی کودکان را از پلتفرم‌های خود حذف کنند. پلتفرم‌هایی که از درخواست حذف محتوا تبعیت نکنند، جریمه نقدی می‌شوند.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی