Search
Asset 2

مدیرکل بیمه‌های اجتماعی: به جایی می‌رسیم که برای مطالبات بازنشستگان کیش و قشم را بفروشیم

فروش کیش و قم برای مطالبات بازنشستگان
سجاد پادام, مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت کار (Public Domain)

سجاد پادام، مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت کار، با اعتراف به وجود بحران در صندوق‌های بازنشستگی تامین اجتماعی گفت که ممکن است به جایی برسیم که مجبور شویم کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم تا بتوانیم حقوق بازنشستگان را بدهیم. 

دولت ابراهیم رئیسی در لایحهٔ بودجهٔ سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۳۰ هزار میلیارد تومان برای جبران کسریِ بودجهٔ صندوق‌های بازنشستگی اختصاص داده، در حالی که این رقم در سال گذشته ۲۱۷ هزار میلیارد تومان بوده است. اختصاص چنین رقم هنگفتی برای پرداخت حقوق بازنشستگان و تأمین خدمات و درمانِ آنها نشانه خالی بودن صندوق‌های بازنشستگی است. 

سجاد پادام با اشاره به کسری بودجه دولت گفت: «کشور یونان ۱۰۰ جزیره فروخت تا بتواند مطالبات بازنشستگانش را بدهد، ما هم به زودی به این وضعیت دچار می‌شویم 

او افزود: «حتی اگر ۳ میلیون بشکه نفت را بدون تحریم بفروشیم و پولش را کامل بگیریم باز هم نمی‌توانیم بحران بازنشستگان را حل کنیم. باید در ۵ ماه ۸۵ هزار میلیارد کار عمرانی می‌کردیم، ولی فقط ۱۳ هزار میلیارد اجرایی شده، یعنی ۲۰ درصد محقق شد 

پادام در ادامه گفت:« ۳۰۰ هزار شهید دادیم که یک وجب خاک از دست ندهیم، اما ممکن است به جایی برسیم که مجبور شویم کیش، قشم و خوزستان را بفروشیم تا بتوانیم حقوق بازنشستگان را بدهیم 

بنا بر تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران، سازمان تأمین اجتماعی به‌عنوان بزرگ‌ترین سازمان بازنشستگیِ ایران حدود ۱۵/۵ میلیون شاغل را تحت پوشش دارد که حق بیمه پرداخت می‌کنند. در مقابل، این سازمان به حدود چهار میلیون و سیصد هزار بازنشسته حقوق بازنشستگی می‌دهد. تعداد بازنشستگان تأمین اجتماعی هر سال افزایش می‌یابد، و در شش سالِ گذشته بیش از ۸۰۰ هزار نفر به جمع بازنشستگان و مستمری‌بگیرانِ سازمان تأمین اجتماعی اضافه شده‌اند. 

اعتراف مدیرکل بیمه‌های اجتماعی وزارت کار به ناتوانی دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان در حالی صورت‌گرفته است که اعتراضات گستردهٔ بازنشستگان صندوق‌های تأمین اجتماعی در شهرهای مختلف به‌منظور افزایش حقوق بازنشستگی طی ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که به علت تورم شدید، میزان حقوق حداقلی که به بازنشستگان پرداخت می‌شود هزینه‌های زندگی این قشر را پوشش نمی‌دهد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی