Search
Asset 2

یافته‌های مطالعه: به‌رغم هشدارهای اخیر بسیاری از سالخوردگان همچنان روزانه آسپرین مصرف می‌کنند

نتایج یک مطالعه نشان داد که شمار قابل‌توجهی از سالخوردگان همچنان روزانه آسپرین با دوز پایین مصرف می‌کنند.
جعبه‌هایی شامل بطری‌هایی با قرص‌های ۸۱ میلی‌گرمی آسپرین. (Illustration by Joe Raedle/Getty Images)

نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که شمار قابل‌توجهی از سالخوردگان آمریکایی همچنان روزانه با دوز پایین آسپرین مصرف می‌کنند تا از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کنند. این درحالی است که دو انجمن اصلی قلب در توصیه‌های خود درخصوص مصرف این قرص تجدیدنظر کرده‌اند.

در مقاله‌ای که در ۲۴ ژوئن در سالنامه طب داخلی منتشر شد، ۱۸.۵ میلیون داوطلب ۶۰ ساله و بزرگ‌تر که سابقه بیماری قلبی نداشتند، اعلام کردند که در سال ۲۰۲۱ برای پیشگیری آسپرین می‌خوردند. در این مقاله آمده است که حدود ۳.۳ میلیون نفر از این افراد بدون تجویز پزشک روزانه آسپرین می‌خوردند.

انجمن‌های قلب و پزشکان چندین دهه توصیه می‌کردند که برای کاهش احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی یا دیگر مشکلات قلبی عروقی روزانه ۸۱ میلی‌گرم آسپرین بخوریم.

اما کالج قلب و عروق و انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۱۹ دستورالعمل مصرف روزانه آسپرین را تغییر دادند و گفتند که این دارو نباید روزانه مصرف شود، چرا که خطر ابتلا به خونریزی داخلی را در سالخوردگان افزایش می‌دهد. با این‌حال، مصرف روزانه آسپرین به افرادی که در معرض خطر بالای حمله قلبی یا سکته هستند توصیه می‌شود.

یک هیأت مستقل از مقامات بهداشتی که تحت عنوان کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا فعالیت می‌کند، توصیه‌های مشابهی را در سال ۲۰۲۲ در اختیار عموم گذاشت. این گروه پیش‌تر مصرف روزانه آسپرین را برای مقابله با حمله قلبی و سکته پیشنهاد می‌کرد.

کارگروه خدمات پیشگیرانه در آن مقطع گفت: «سالخوردگانی که بیماری قلبی ندارند، نباید برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته باز دوز پایین آسپرین مصرف کنند. خطر خونریزی در افراد ۶۰ ساله و بزرگ‌تر که سابقه حمله قلبی یا سکته ندارند، بیش از مزایای بالقوه مصرف آسپرین است.»

اعضای این هیأت گفتند که مصرف روزانه آسپرین می‌تواند برای افراد ۴۰ ساله که خطر خونریزی ندارند، کمی مفید باشد. آن‌ها در مورد افرادی که دهه پنجم عمرشان را سپری می‌کنند، نظر دیگری دارند و معتقدند که شواهد چندان نویدبخش نیستند.

یکی از محققان حاضر در این مطالعه، دکتر موهاک گوپتا از کلینیک کلیولند، ضمن اشاره به مطالعه کالج قلب و عروق و انجمن قلب آمریکا که باعث تجدیدنظر آن‌ها درباره مصرف آسپرین شد، در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که یافته‌های آن‌ها درخصوص مصرف روزانه آسپرین که برخلاف داده‌های سال ۲۰۱۸ انجام می‌گیرد، نشان می‌دهد که مصرف روزانه آسپرین با خطر خونریزی داخلی ارتباط مستقیم دارد.

در پاسخ به مطالعه ژورنال طب داخلی، اریک توپول، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مصرف آسپرین برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی در کارآزمایی‌های تصادفی ۵ سال اخیر بیشتر باعث خونریزی شده است.»

رابرت لوفکین، استاد دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس، نوشت که تیم او در نظرسنجی مارس ۲۰۲۴ به نتایج مشابهی دست یافت و افزود که «بسیاری» از سالخوردگان درباره نسبت خطر به فایده آسپرین با پزشک خود صحبت نمی‌کنند.

در این نظرسنجی، از هر چهار بزرگسال ۵۰ تا ۸۰ ساله یک نفر گزارش داد که به‌طور منظم- سه روز در هفته یا بیشتر- آسپرین می‌خورد.

این نظرسنجی با اشاره به این‌که «به‌طور کلی» به بیماران قلبی عروقی توصیه می‌شود که روزانه آسپرین بخورند، نتیجه گرفت که «برخی از سالخوردگان و بویژه آن‌هایی که سابقه بیماری قلبی عروقی دارند، از مصرف روزانه آسپرین سود می‌برند اما برخی دیگر ممکن است چنین شرایطی نداشته باشند و حتی با مصرف آسپرین آسیب ببینند.»

دکتر جان وانگ، از اعضای کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا و متخصص مراقبت‌های اولیه در مرکز پزشکی تافتس، گفت: «صرف‌نظر از شرایط سنی، بزرگسالان باید درباره قطع یا شروع مصرف آسپرین با پزشک خود صحبت کنند تا مطمئن شوند که بهترین تصمیم ممکن را می‌گیرند.» او در سال ۲۰۲۲ گفته بود که «مصرف آسپرین می‌تواند آسیب‌های جدی ایجاد کند و خطرات آن با بالا رفتن سن افزایش می‌یابند.»

مقامات بهداشتی می‌گویند آسپرین مخاط معده را تحریک می‌کند و باعث خونریزی داخلی، زخم معده و مشکلات گوارشی می‌شود. مصرف آسپرین که به‌عنوان یک داروی رقیق‌کننده خون شناخته می‌شود، برای افرادی که در معرض خطر خونریزی هستند خطرناک است.

در عین‌حال، افرادی که از آسپرین و دیگر رقیق‌کننده‌های خون استفاده می‌کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به عوارض جانبی دارو قرار بگیرند. رقیق‌کننده‌های خون شامل داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن و داروهای قلبی مانند وارفارین می‌شوند. برخی از مکمل‌های گیاهی مرسوم مانند زردچوبه، سیر و زنجبیل نیز خون شما را رقیق می‌کنند.

این مطالعه با حضور ۱۸۶ هزار و ۴۲۵ داوطلب با سن ۴۰ سال به بالا انجام شد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی