Search
Asset 2

چالش‌های جمعیتی پیش‌رو در ایران؛ کاهش تعداد و افزایش سن ازدواج

رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی ایران اعلام کرده که تعداد ازدواج‌ها در کشور طی دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته و سن ازدواج افزایش پیدا کرده است.
(RAHEB HOMAVANDI/AFP via Getty Images)

رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی ایران اعلام کرده که تعداد ازدواج‌ها در کشور طی دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته و سن ازدواج افزایش پیدا کرده است.

«محمدجواد محمودی» در گفتگو با ایسنا، بیان کرد که تعداد ازدواج‌های ثبت‌شده از سال ۱۳۸۹، که به اوج خود یعنی ۸۹۱ هزار و ۶۲۷ مورد رسیده بود، به تدریج کاهش یافته و در سال ۱۴۰۲ به ۴۸۰ هزار و ۸۶۸ ازدواج رسیده است.

محمودی با اشاره به آمار سرشماری‌ها و سازمان ثبت احوال، توضیح داد که میانگین سن در اولین ازدواج طی ۵۵ سال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

او افزود که در سال ۱۳۴۵ میانگین سن ازدواج برای زنان ۱۸.۴ سال و برای مردان ۲۴.۸ سال بود. اما این ارقام در سال ۱۴۰۲ به ترتیب به ۲۴ و ۲۸.۳ سال افزایش یافته است. این افزایش میانگین سن ازدواج برای زنان ۵.۵ سال و برای مردان ۳.۵ سال بوده است.

به گفته رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور، روند کاهشی تعداد ازدواج‌ها از سال ۱۳۹۰ به بعد به وضوح مشاهده شده است.

طبق این گزارش، در حالی که طی دهه‌های گذشته تعداد ازدواج‌ها افزایش یافته، این روند در دهه ۹۰ در پی کاهش تعداد جوانان ۱۸ تا ۲۳ ساله، معکوس شده است.

محمودی پیش‌بینی کرد که در سال‌های آینده، اگرچه ممکن است در برخی سال‌ها افزایش نسبی در تعداد ازدواج‌ها رخ دهد، اما این افزایش موقتی خواهد بود.

او هشدار داد که فرصت برای مقابله با چالش‌های جمعیتی محدود است. با وجود اینکه در سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۲ تعداد زنان در سن باروری به اوج خود رسید، به طور بهینه از این فرصت استفاده نشد.

به گفته محمودی، اکنون تنها ۶ سال تا کاهش شدید تعداد زنان در سن باروری باقی‌مانده و باید اقدامات مؤثری برای مدیریت این بحران انجام داد.

رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور تاکید کرد که اگر الگوی ۳۰ سال گذشته ادامه یابد، ممکن است تا سال ۱۴۰۸ شاهد افزایش نسبی در تعداد ازدواج‌ها بود، هرچند آمار تعداد ازدواج‌ها در طول ۳ سال گذشته، از این الگو پیروی نکرده است.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی