Search
Asset 2

مقام ناتو: چین و روسیه در دروغ‌پراکنی دست به دست هم داده‌اند

یک مقام ارشد ناتو به نمایندگان پارلمان گفت که چین و روسیه در نبرد دروغ‌پراکنی علیه غرب پشت یکدیگر هستند.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای شرکت در سومین مجمع کمربند و جاده در پکن در ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ وارد فرودگاه بین‌المللی پکن می‏‌شود. (Parker Song/POOL/AFP via Getty Images)

جیمز آپاتورای، معاون دستیار دبیرکل ناتو، در کمیته دفاع پارلمان انگلستان درباره تهدید چین و روسیه در «منطقه خاکستری» صحبت کرد.

این مقام ارشد ناتو به نمایندگان پارلمان گفت که چین و روسیه در نبرد دروغ‌پراکنی علیه غرب پشت یکدیگر هستند.

کمیته منتخب دفاعی مجلس عوام تحقیقاتی را در رابطه با «منطقه خاکستری» در دست انجام دارد. براساس تعریف ارائه‌شده در وبسایت کمیته، منطقه خاکستری به «اقدامات قهرآمیزی» اشاره دارد که سطح آن‌ها از آستانه ادراک‌شده برای پاسخ نظامی پایین‌تر بوده و با حوزه مسئولیت بخش‌های مختلف دولت فاصله دارد.

جیمز آپاتورای، معاون دستیار دبیرکل ناتو در امور جنگ نوآورانه، ترکیبی و سایبری، روز دوشنبه به کمیته گفت: «در حال حاضر شاهد انواع مختلفی از فشارهای ترکیبی یا خاکستری هستیم که از جانب این‌دو بازیگر مستقل به ما تحمیل می‌شوند؛ دو بازیگری که بعضاً به هم مرتبط هستند و به‌طور متقابل یکدیگر را تقویت می‌کنند.»

آقای آپاتورای، که کانادایی‌الاصل است، افزود: «این مسئله بویژه در مورد دروغ‌پراکنی صدق می‌کند، زیرا چین به تقویت دستگاه دروغ‌پراکنی روسیه در رابطه با ناتو، اوکراین، غرب و نقاطی که برای ما اهمیت راهبردی دارند کمک می‌کند.»

او افزود: «واضح است که چین به‌طور مداوم و پیوسته پشت روسیه درمی‌آید و صرفاً بلندگوی روسیه نیست… چین تا همین اواخر اصلاً درباره ناتو یا اوکراین اظهار نظر نمی‌کرد.»

آقای آپاتورای در پاسخ به پرسش رئیس کمیته، سر جرمی کوئین، مبنی بر این‌که آیا روسیه و چین کارزارهای دروغ‌پراکنی‌شان را با یکدیگر هم‌سو می‌کنند، گفت: «آن‌ها به‌صورت موردی با یکدیگر همکاری داشته‌اند اما این مسئله دیگر موضوعیت ندارد.»

او گفت: «چین در مناسبات شراکت خود با دیگر کشورها از یک سلسله‌مراتب عمومی برخوردار است. این کشور تنها یک شریک دارد و بیشترین قراردادهای مشارکت را با همان کشور منعقد کرده که همان روسیه است.»

آقای آپاتورای گفت تجارت روسیه با چین از زمان حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به شکل قابل‌توجهی افزایش یافته است. چین قطعات و تجهیزاتی را تأمین می‌کند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در کارزار نظامی خود از آن‌ها بهره می‌گیرد.

او گفت: «اما آن‌چه اساساً آن‌ها را کنار هم قرار می‌دهد، خواست مشترک برای خروج آمریکا از همسایگی‌شان است تا بتوانند هرکاری که می‌خواهند با همسایگان خود بکنند و این انگیزه بسیار قدرتمندی است.»

آقای آپاتورای گفت چین در گذشته مراقب بود در امور سیاسی دیگر نقاط جهان مداخله نکند، زیرا مشکلاتی که پکن در تبت و سین‌کیانگ با آن‌ها دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد حساسیت‌برانگیز بودند.

اما او گفت: «این مسئله در اروپا دیگر موضوعیت ندارد. اظهار نظر مستقیم درباره ناتو کمکی به چین نمی‌کند، زیرا تهدیدی از جانب ما متوجه این کشور نیست. از این‌رو، شاهد هستیم که رابطه روسیه و چین رابطه‌ای ساختاری است، بویژه وقتی پای دروغ‌پراکنی و اعمال نفوذ در دیگر نهادهای سیاسی، از جمله سازمان ملل و تشکیلات آن به میان می‌آید.»

آقای آپاتورای همچنین تصویری کابوس‌وار از آینده‌ای ترسیم کرد که در آن هوش مصنوعی مردم را نسبت به همه چیز مشکوک و بدبین کرده است.

او گفت: «خطری جدی وجود دارد که هوش مصنوعی مولد در دروغ‌پراکنی، مداخله سیاسی و حملات سایبری دست بالا را پیدا کند.»

یوتیوب در دسامبر ۲۰۲۳ یکی از بزرگ‌ترین کارزارهای دروغ‌پراکنی چین- موسوم به شادوپلی-را منحل کرد.

نگرانی آپاتورای درباره دیپ‌فیک

آقای آپاتورای همچنین درباره دیپ‌‏فیک صحبت کرد. او گفت تشخیص دیپ‌فیک‌های هوش مصنوعی «بسیار دشوار است.»

آقای آپاتورای افزود: «برخی از شبکه‌های اجتماعی بزرگ می‌توانند ۲۰ تا ۲۵ درصد از ویدئوهای دیپ‌فیک را شناسایی کنند اما وقتی پای متن در میان باشد، نرخ موفقیت به صفر می‌رسد.»

او گفت: «چت‌جی‌پی‌تی و دیگر ابزارهای هوش مصنوعی این فرایند را «دموکراتیزه» کرده‌اند. از این‌رو، برای تولید دیپ‌فیک دیگر لازم نیست برنامه‌نویس کامپیوتر باشید.»

آقای آپاتورای افزود: «آن‌چه از سمت شرکت‌ها می‌شنویم این است که طی یک سال آتی ۸۰ درصد از محتوای اینترنت به واسطه هوش مصنوعی تولید خواهد شد.»

او گفت: «برآورد شده که تا سال ۲۰۲۸ حدود ۹۹ درصد از محتوای اینترنت ساختگی باشد.»

او به نمایندگان مجلس گفت: «اگر به این فکر کنید که این مسئله چه تأثیری روی سیاستمداران و فرایندهای سیاسی دارد، به باور من مردم یاد می‌گیرند که هرچیزی را باور نکنند، از جمله وقتی شما را می‌بینند که در تلویزیون با آن‌ها حرف می‌زنید.»

آقای آپاتورای افزود: «از این‌رو، فکر می‌کنم بهتر است به فشردن دست یکدیگر و حضور در جلسات تالار شهر عادت کنید، چرا که این کارها در حیطه امور سیاسی حائز اهمیت بسیار بیشتری هستند.»

آقای آپاتورای گفت سال ۲۰۲۴ با توجه به برگزاری انتخابات بریتانیا، هند، آمریکا و اتحادیه اروپا سال بسیار مهمی خواهد بود.

او افزود: «چندی پیش با معاون نخست‌وزیر یکی از کشورهای دوست گفت‌و‌گو کردم که می‌گفت روس‌ها در کشور او از دیپ فیک استفاده می‌کنند تا مردم را در بحبوحه رأی‌گیری و همه‌پرسی تحت تأثیر بگذارند.»

آقای آپاتورای گفت با توجه به افزایش دروغ‌پراکنی‌ها نگرانِ این است که بسیاری از شبکه‌های اجتماعی فرایند بازبینی محتوا را کنار می‌گذارند که می‌تواند به گسترش محتوای دیپ‌فیک دامن بزند.»

او افزود: «حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی افزایش قابل‌توجهی داشته و روس‌ها از نفوذ خود در بازار انرژی برای اعمال فشار به دیگر کشورها استفاده می‌کنند.»

آقای آپاتورای گفت: «اکنون با مقوله‌های جدیدی مانند مهاجرت اجباری مواجه هستیم که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم. ارتش و مقامات اطلاعاتی نیز به‌طور علنی درباره خطرات فزاینده اقدامات خرابکارانه هشدار می‌دهند.»

کریس سامرز از روزنامه‌نگاران ساکن بریتانیا است که طیف گسترده اخبارهای داخلی را پوشش می‌دهد و علاقه ویژه‌ای به جرم و جنایت، پلیس و قانون دارد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی