Search
Asset 2

ناتو از یک ساختار فرماندهی جدید برای آموزش نیروهای اوکراینی رونمایی می‌کند

معاون وزیر امور خارجه روسیه آستانه پایین‌ تری برای استفاده از سلاح‌ های هسته‌ ای در نظر دارد اما موضع پوتین ضد و نقیض بوده است
در بحبوحه تهاجم روسیه به اوکراین، توپچی‌های تیپ ۴۳ مکانیزه ارتش اوکراین با هویتزر خودکششی ۱۵۵ میلی‌متری 2C22 بوهدانا در منطقه خارکیف به سمت روسیه آتش گشودند، ۲۱ آوریل ۲۰۲۴. (Anatolii Stepanov/AFP via Getty Images)

فرماندهی نظامی جدید در آلمان تحت هدایت یک ژنرال سه ستاره ناتو شروع به کار خواهد کرد که روی آموزش، تجهیز و توسعه ظرفیت نیروهای اوکراینی نظارت خواهد داشت.

ناتو از تدابیری برای تقویت سیستم دفاعی اوکراین در برابر تجاوز روسیه و هموار کردن راهِ این کشور برای پیوستن به ائتلاف رونمایی می‌کند.

به گفته جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، بزرگ‌ترین ائتلاف نظامی جهان برای آموزش نیروهای اوکراینی، اعزام یک نماینده اختصاصی به کی‌یف، اختصاص ۴۰ میلیارد یورو کمک امنیتی و تحویل جنگنده‌های اف-۱۶ به اوکراین از یک سیستم فرماندهی جدید استفاده خواهد کرد.

آقای سالیوان گفت که متوقف کردن هدف «امپریالیستی» روسیه برای اشغال و تسخیر اوکراین به تلاش گسترده‌ای نیاز داشت.

آقای سالیوان در جریان مجمع صنعت دفاعی ناتو در واشینگتن در ۹ جولای از توسعه این تدابیر خبر داد. او افزود که این تدابیر برای تأمین امنیت اوکراین در بلندمدت طراحی شده‌اند.

آقای سالیوان گفت: «شاید پرهزینه‌ترین و پیچیده‌ترین بخش این تدابیر، راه‌اندازی یک فرماندهی نظامی جدید در آلمان باشد که قرار است تحت هدایت یک ژنرال سه ستاره ناتو شروع به کار کند؛ کسی که روی آموزش، تجهیز و توسعه ظرفیت نیروهای اوکراینی نظارت خواهد داشت.»

او افزود که فرایند آموزش و تجهیز نه‌تنها به دفاع اوکراینی‌ها از کشورشان کمک می‌کند، بلکه این کشور را برای پیوستن به ائتلاف دفاعی ناتو به‌عنوان یک عضو تمام‌عیار آماده می‌کند.

آقای سالیوان گفت: «نماینده ارشد جدید ناتو که در کی‌یف مستقر خواهد شد، عمق بیشتری به روابط نهادی اوکراین با ائتلاف ناتو می‌دهد و به‌عنوان مرکز ثقلِ مقامات ارشد اوکراینی ناتو عمل خواهد کرد.

تدابیر جدید بخشی از طیف گسترده پروژه‌هایی هستند که برای آماده‌سازی اوکراین جهت برعهده گرفتن مسئولیت‌های ناتو- درصورت پیوستن به ائتلاف- طراحی شده‌اند. یکی از مقامات ارشد دولت بایدن هفته گذشته از این تدابیر تحت عنوان «پلِ عضویت» اوکراین یاد کرد.

اوکراین در حال حاضر به دلایلی نمی‌تواند به ناتو ملحق شود، چراکه نمی‌تواند تمامیت ارضی خود را حفظ کند و از حمایت یکپارچه ۳۲ کشور عضو ناتو نیز برخوردار نیست.

با توجه به تردید کشورهایی مانند مجارستان و ترکیه برای مشارکت در روندی که روس‌ها آن را تحریک‌آمیز قلمداد می‌کنند، بعید است که اوکراین به این زودی‌ها حمایت لازم را برای عضویت در ناتو به دست آورد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، گفته که اوکراین باید عدم پیوستن به ناتو را به‌عنوان پیش‌شرطِ صلح قبول کند.

با این‌حال، تدابیر جدید ناتو احتمالاً تضمین می‌کنند که اوکراین در بلندمدت به کمک‌های امنیتی حیاتی دسترسی خواهد داشت، حتی اگر کشورهای عضو با تغییر دولت مواجه شوند.

آقای سالیوان نشست سالانه ناتو را که در هفته جاری برگزار می‌شود، یک «جلسه کاری سازنده» برای پایگاه صنعتی دفاعی دانست و از تعهد ائتلاف به صنعت و ارتش «برای تقویت توانمندی‌های حیاتی پدافند اوکراین» تمجید کرد؛ امری که قرار است با تحویل جنگنده‌های اف-۱۶ بیشتر به اوکراین محقق شود.

این مقام کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن تا آخر هفته با بیش از ۲۰ رهبر جهان که با اوکراین توافق‌نامه‌های دوجانبه امضا کرده‌اند، دیدار خواهد کرد تا تعهد خود را به حق حاکمیت این کشور نشان دهد.

کتلین هیکس، معاون وزیر دفاع آمریکا، نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و از تلاش‌های بین‌المللی برای حمایت از اوکراین در برابر «زرادخانه خودکامگی» روسیه قدردانی کرد.

او گفت که ناتو یک ائتلاف دفاعی است اما به دلیل تجاوزگری قدرت‌های خودکامه مانند روسیه و چین لازم است که خودمان را برای «احتمال جنگ طولانی‌مدت» آماده کنیم.

او افزود: «رقبا و دشمنان ما همیشه حامیان خود را دارند.»

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی