Search
Asset 2

نتانیاهو در کنگره آمریکا خواستار اتحاد آمریکا و اسرائیل در بحبوحه جنگ جاری شد

نخست‌وزیر اسرائیل برای چهارمین‌بار در دوران فعالیت سیاسی خود در نشست مشترک کنگره آمریکا سخنرانی کرد.
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، ۲۴ جولای ۲۰۲۴ در کنگره امریکا سخنرانی می‌کند. (Kent Nishimura/Getty Images)

نخست‌وزیر اسرائیل برای چهارمین‌بار در دوران فعالیت سیاسی خود در نشست مشترک کنگره آمریکا سخنرانی کرد. او در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در منطقه خواستار حمایت آمریکا برای مقابله با حکومت ایران و گروه تروریستی حماس شد.

بنیامین نتانیاهو در بخشی از سخنان خود گفت: «وقتی که جمهوری اسلامی ایران به دنبال صدور انقلاب خود به سراسر جهان است، آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین دشمن و نگهبان تمدن غربی ایستادگی می‌کند.»

نخست‌وزیر اسرائیل تاکید کرد که از گروگان‌گیری سفارت آمریکا در سال ۱۹۷۹ تا تهدیدات هسته‌ای امروز، این نبرد تاریخی همچنان ادامه دارد… حکومت ایران مسئول قتل تعداد زیادی آمریکایی در عراق، لبنان و آفریقا است.

نتانیاهو با اشاره به اظهارات وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت که وی صراحتا اعلام کرد که جنگ با اسرائیل در واقع جنگ با آمریکا است.

او با بیان اینکه «ایران تیم‌های ترور به آمریکا اعزام کرد تا وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی سابق این کشور را ترور کنند، تاکید کرد: «حرف اصلی سخنرانی من این است: دشمن ما یکی است.»

نتانیاهو عنوان کرد: «آمریکا و اسرائیل باید در کنار هم بایستند. وقتی کنار هم باشیم، اتفاق فوق‌العاده‌ای رخ می‌دهد: ما پیروز می‌شویم، آن‌ها شکست می‌خورند.»

نخست‌وزیر اسرائیل از جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، بابت حمایتی که تاکنون از اسرائیل نشان داده تشکر کرد.

نتانیاهو گفت: «من و جو بایدن بیش از ۴۰ سال است که یکدیگر را می‌شناسیم. می‌خواهم از او بابتِ نیم قرن دوستی با اسرائیل و بابتِ «یک صهیونیست پرشور» بودن- به قول خودش، «یک صهیونیست پرشور ایرلندی-آمریکایی»- تشکر کنم.

رهبر اسرائیل در دقایق ابتدایی سخنرانی خود به حملات هفتم اکتبر حماس به اجتماعات جنوب اسرائیل اشاره کرد. او همچنین از فرصت استفاده کرد و به تشریح تجربیات سربازان اسرائیلی در واکنش به حملات و درگیری‌های بعدی در نوار غزه پرداخت.

برای نمونه، او ماجرای سربازی را بازگو کرد که از اتیوپی به اسرائیل آمده و جزو سربازان حاضر در نبردهای اخیر بود.

نتانیاهو گفت: «او لباس نظامی خود را پوشید و تفنگش را برداشت اما ماشین نداشت. بنابراین، ۱۲ کیلومتر تا خط مقدم غزه دوید تا از مردم خود دفاع کند.»

او همچنین ماجرای سربازی را بازگو کرد که چهار هفته پس از شروع جنگ در حین جستجو در یکی از تونل‌ها وارد یک تله انفجاری شد و جان باخت.

سفر رهبر اسرائیل در مقطعی حساس در بحبوحه به ثمر نشستن طرح صلح غزه و تحولات مربوط به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا انجام گرفته است.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در ۱۹ جولای اعلام کرد که توافق آتش‌بس اسرائیل و حماس در آستانه «به ثمر نشستن» است. دو روز بعد، جو بایدن کارزار انتخاباتی ۲۰۲۴ خود را به حالت تعلیق درآورد.

بایدن از معاون خود، کامالا هریس، حمایت کرد تا جای او را در انتخابات ریاست‌جمهوری دموکرات‌ها بگیرد. هریس از این هفته عهده‌دارِ نقش جدید انتخاباتی خود شده است.  هریس صبح روز ۲۴ جولای واشینگتن را به مقصد ایندیانا ترک کرد تا در مراسم انجمن زتا فی بتا حضور یافته و روی سیاست‌های دولت بایدن تأکید کند.

یکی از دستیاران معاون رئیس‌جمهور در ایمیلی به اپک تایمز گفت: «هریس در جریان فعالیت‌های سیاسی خود «تعهد خدشه‌ناپذیری» به امنیت اسرائیل داشته و غیبت او در جلسه سخنرانی  نتانیاهو نباید به منزله تغییر موضع او در قبال اسرائیل تلقی شود.»

بایدن قصد دارد در ۲۵ جولای با نخست‌وزیر اسرائیل دیدار کند. هریس نیز قرار است در نشستی جداگانه در ۲۵ جولای با  نتانیاهو گفت‌و‌گو کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، نیز قصد دارد در ۲۶ جولای با  نتانیاهو دیدار کند.

رهبران جمهوری‌خواه کنگره به‌طور کلی سفر نتانیاهو را مثبت ارزیابی کردند. مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان، گفت که سخنرانی  نتانیاهو در کنگره «بسیار حیاتی» است، چرا که اسرائیل «برای بقای خود در حال جنگ است و هشت گروگان آمریکایی همچنان در اسارت هستند.»

جانسون در بیانیه‌ای در ۲۴ جولای گفت: «دو ملت آمریکا و اسرائیل باید برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانه و ارسال پیام همبستگی به دشمنان مشترک در کنار هم بایستند.»

برخی از چهره‌های دموکرات و نمایندگان مستقل از سفر نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد کردند. ده‌ها تن از نمایندگان دموکرات کنگره اعلام کردند که در اعتراض به شیوه مدیریت جنگ نخست‌وزیر در سخنرانی او شرکت نمی‌کنند.

هزاران فعال حامی فلسطین در ۲۴ جولای در خیابان‌های اطراف کنگره آمریکا تجمع کردند و خواستار آتش‌بس و بازداشت نخست‌وزیر اسرائیل به جرم جنایات جنگی شدند.

پلیس کنگره اعلام کرد که مأموران بیشتری در اطراف ساختمان کنگره مستقر خواهند شد. مأموران همچنین در ۲۴ جولای چندین خیابان را در اطراف ساختمان کنگره مسدود کردند.

نتانیاهو در سخنرانی خود بسیاری از معترضان را به همراهی با حماس و «متجاوزان و قاتلان» متهم کرد.

رهبر اسرائیل از رویکرد کشورش در درگیری‌های اخیر دفاع کرد. او به ارزیابی جان اسپنسر، محقق جنگ شهری و افسر بازنشسته ارتش آمریکا، اشاره کرد که گفته بود نیروهای اسرائیلی از منظر تاریخی بیش از هر ارتش دیگری برای جلوگیری از آسیب دیدن غیرنظامیان در جنگ غزه به تدابیر احتیاطی روی آورده و اقدامات پیشگیرانه ارتش فراتر از قوانین بین‌المللی بوده‌اند.

نتانیاهو از پشتیبانی بیشتر آمریکا برای پایان دادن به جنگ و شکست حماس حمایت کرد.

او گفت: «ابزارِ کار را سریع‌تر در اختیار ما بگذارید تا کار را سریع‌تر به پایان برسانیم.»

اوایل بهار امسال، دولت بایدن اعلام کرد که به دلیل افزایش نگرانی‌ها درخصوص تلفات غیرنظامیان در نوار غزه، تحویل چند محموله مهمات «سنگین» به اسرائیل را متوقف کرده است.

نخست‌وزیر اسرائیل در سخنرانی خود به مذاکرات صلحی که دولت بایدن در روزهای اخیر روی آن مانور می‌داد، اشاره نکرد. در مقابل، او همچنان روی هدف خود برای از بین بردن حماس تأکید کرد.

او گفت: «تا وقتی که ظرفیت نظامی حماس و حکمرانی آن در غزه پابرجا باشد و گروگان‌ها به خانه بازنگردند، اسرائیل به جنگ ادامه خواهد داد. پیروزی کامل یعنی این و ما به کمتر از این رضایت نخواهیم داد.»

نتانیاهو گفت که دورنمای او درخصوص دوران پس از جنگ این است که نوار غزه از شر نظامی‌گری و افراطی‌گرایی خلاص شود. رهبر اسرائیل افزود که کشورش به دنبال اسکان مجدد مردم نیست اما برای جلوگیری از بازگشت تهدیدات باید کنترل امنیتی منطقه را برای مدتی برعهده بگیرد.

نتانیاهو ضمن توصیف دورنمای خود از دوران پس از جنگ، از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، بابت تلاشی که برای توافق تاریخی ابراهیم- عادی‌سازی روابط دیپلماتیک اسرائیل و کشورهای همسایه- انجام داد، بابت به رسمیت شناختن اورشلیم به‌عنوان پایتخت اسرائیل و بابت انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل به اورشلیم در دوران زمام‌داری او تشکر کرد.

سناتور لیندسی گراهام (جمهوری‌خواه، کارولینای جنوبی) پس از سخنرانی نتانیاهو به اپک تایمز گفت: «سخنرانی  نتانیاهو حماسی بود. دیدگاه او تنها راهِ شکست حماس است.»

گراهام افزود که امیدوار است بینندگان به بخش‌هایی از سخنرانی او که از دورنمای خود درخصوص دوران پس از جنگ می‌گفت توجه ویژه داشته باشند.

دریک ون اردن، نماینده جمهوری‌خواه ویسکانسین، پس از سخنرانی نتانیاهو به اپک تایمز گفت: «جنگِ اسرائیل، جنگِ ما نیز هست. کاش نمایندگان حزب مقابل نیز این مسئله را درک کنند. آن‌ها فرزندان خود را برای محافظت از آمریکا در معرض خطر قرار می‌دهند. این کاری است که می‌کنند. و مردم باید این مسئله را بدانند.»

سناتور دبی استبنو (دموکرات، میشیگان) گفت: «شکی نیست که حکمرانی حماس باید به پایان برسد. با این حرف موافقم اما این‌که بگوییم هرکسی که به راهبرد اسرائیل در جنگ معترض است، در کنار حماس ایستاده، درست نیست.»

سناتور کریس مورفی (دموکرات، کنتیکت) گفت که احساس می‌کند سخنرانی  نتانیاهو مملو از «شعارهای جنگی» بود و او راهکار دقیق و سنجیده‎ای برای حفظ امنیت اسرائیل در بلندمدت ارائه نکرد.

اخبار بیشتر

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی