هم زمان با اعلام تحریمهای تازه اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ناقضان حقوق بشر در ایران، ایالات متحده نیز از اعمال تحریمهای تازه علیه چهار فرمانده نظامی و انتظامی و دبیر شورایعالی فضای مجازی ایران که از مسئولان سانسور اینترنت در کشور است، خبر داد.
وزارت خزانهداری آمریکا، اعلام کرد که چهار مقام ارشد نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران ایران که از نیروهای امنیتی اصلی مسئول اقدامات خشونتبار حکومتی در سرکوب معترضان به شمار میروند را تحریم میکند.
همچنین تحریمهایی را علیه دبیر جدید شورایعالی فضای مجازی ایران، مرجعی که مسئول سیاستهای فضای مجازی در ایران و مسدودکردن وبسایتها و پلتفرمهای شبکههای اجتماعی محبوب است، اعمال کرده است.
بنا بر اعلام وزارت دارایی آمریکا، این تحریمهای تازه در هماهنگی با تحریمهای اعلام شده از سوی بریتانیا اعمال میشوند.
بر اساس این بیانیه، وزارت خارجه آمریکا برای اعمال محدودیتهای روادید بر اساس قانون مهاجرت و تابعیت، در مورد ۱۱ مقام دیگر دولت ایران که گمان میرود مسئولیت یا همدستی در سوءاستفاده، بازداشت، یا کشتن معترضان مسالمتجو یا ممانعت از حقوق آنها برای آزادی بیان یا تجمع مسالمتآمیز داشتهاند، اقداماتی را انجام داده است.
پرویز آبسالان، جانشین فرمانده سپاه سلمان استان سیستان و بلوچستان، امانالله گشتاسبی معاون بازرسی نیروی زمینی سپاه، احمد خادم سیدالشهدا، سرتیپ نیروی زمینی سپاه، سلمان آدینهوند، فرمانده کنونی یگان امداد پلیس تهران در نیروی انتظامی ایران، مقامات نظامی و انتظامی هستند که روز گذشته توسط وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شدهاند.
همچنین سید محمدامین آقامیری، دبیر جدید شورایعالی امنیت ملی ایران، مرجع متمرکز سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی و سانسور، مورد تحریم قرار گرفت.
بریتانیا و اتحادیه اروپا، دیروز چهارم اردیبهشت از اعمال تحریمهای بیشتر علیه برخی مقامهای ایران خبر دادند که در نقض حقوق بشر نقشبرجسته داشته و دارند.
برایناساس بریتانیا در دور جدید تحریمهای حقوق بشری خود علیه جمهوری اسلامی، چهار فرمانده سپاه پاسداران در استانهای مختلف ایران را به فهرست تحریمهایش اضافه کرد. همزمان اتحادیه اروپا هشت مقام جمهوری اسلامی از جمله چند فرمانده سپاه پاسداران و یک نهاد را به دلیل سرکوب اعتراضات تحریم کرد.
جیمز کلورلی، وزیر امور خارجه بریتانیا، درباره تحریمهای جدید علیه مقامهای جمهوری اسلامی گفت: «رژیم ایران مسئول سرکوب وحشیانه مردم ایران و گسترش خونریزیها در سراسر جهان است. به همین دلیل است که ما بیش از ۳۰۰ تحریم علیه ایران، از جمله بر کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال کردهایم.»
او افزود: «بریتانیا و شرکای بینالمللی ما امروز بار دیگر روشن میکنند که ما ظلم وحشیانه رژیم را نادیده نخواهیم گرفت. ما به اقداماتی گسترده ادامه خواهیم داد تا رژیم را مسئول اعمال خود بدانیم.»
همزمان با اعلام این تحریمها، اتحادیه اروپا نیز شرکت آریانتل، اپراتور ایرانی تلفنهای همراه را به دلیل کمک به سرکوب معترضان تحریم کرد.
اتحادیه اروپا اعلام کرد تحریمهای جدیدش شامل نمایندگان مجلس، بنیاد تعاون سپاه پاسداران و اعضای سپاه نیز میشود.
این تحریمها تضمین میکنند افراد موجود در لیست نمیتوانند به اتحادیه اروپا یا بریتانیا سفر کنند و هر یک از داراییهای احتمالی آنها که در بریتانیا و اتحادیه اروپا باشد، مسدود میشود.
تهران در واکنش به این تحریمها، در اقدامی متقابل شماری از اشخاص، مقامها و نهادهای اروپا و بریتانیا را تحریم کرد.
بر اساس اعلام وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، «۱۷ فرد و چهار نهاد مستقر در انگلیس و اتحادیه اروپا به علت حمایت از گروههای تروریستی، تحریک و تشویق به اقدامات تروریستی و خشونت علیه مردم ایران، دخالت در امور داخلی ایران، نشر اکاذیب و ترویج اطلاعات غلط در مورد ایران و مشارکت در تشدید تحریم علیه مردم ایران»، از سوی تهران تحریم شدند.