Search
Asset 2

مدیر خبرنگار آلمانی کشته شده در افغانستان: جای آنیا در میان فتوژورنالیست‌‏ها خالی است

«آنیا نیدرینگهاس» عکاس آلمانی کشته شده در افغانستان در حال دریافت جایزه گلدن فدر، می ۲۰۰۳، هامبورگ آلمان (Stuart Franklin/Getty Images)
«آنیا نیدرینگهاس» عکاس آلمانی کشته شده در افغانستان در حال دریافت جایزه گلدن فدر، می ۲۰۰۳، هامبورگ آلمان (Stuart Franklin/Getty Images)
«آنیا نیدرینگهاس» عکاس آلمانی کشته شده در افغانستان در حال دریافت جایزه گلدن فدر، می ۲۰۰۳، هامبورگ آلمان (Stuart Franklin/Getty Images)


 کشته شدن یک خبرنگار آلمانی و زخمی شدن یک خبرنگار کانادایی اسوشیتد پرس در پی حمله‌‌‌‏ی یک پلیس افغان در شرق افغانستان، همکاران وی را در تاثر عمیقی فرو برده است.

در این حمله، «آنیا نیدرینگهاس» عکاس آلمانی ۴۸ ساله این خبرگزاری کشته و «کتی گنون»، خبرنگار کانادایی زخمی و در بیمارستان بستری شد.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این دو خبرنگار که از سال ۲۰۰۱ در افغانستان و در مناطق خطرناک این کشور اخبار مربوط به جنگ و طالبان را گزارش می‌‌‌‏دادند، روز جمعه برای پوشش خبری انتخابات ریاست‌‌‌‏جمهوری افغانستان در ولایت خوست، با این حمله  روبرو شدند.

به گفته‌‌‌‏ی شاهدان، یک فرمانده پلیس با نام «نقیب الله» در حضور مقام‌های محلی، افسران امنیت ملی، سربازان ارتش و کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات، به این خبرنگاران در ماشین خود تیراندازی کرد.

«ذبیح الله مجاهد»، سخنگوی طالبان مسئولیت این حمله را رد کرده است.

«گری پروت»، رئیس نیدرینگهاس- خبرنگار آلمانی کشته شده در یادداشتی به کارمندان خود گفت: «روحیه‌‌‌‏ی بی‌‌‌‏باک و نترس، با چهره‌‌‌‏ی خندان وی را همیشه به یاد داشته باشید.»

به گزارش نشنال ژئوگرافیک، «دیوید گوتنفلدر» مدیر عکاسان بخش آسیایی اسوشیتدپرس و از همکاران نزدیک نیدرینگهاس می‌‏گوید که جای وی عمیقا در میان فتوژورنالیست‌‏ها خالی است.

«حامد کرزی»، رئیس جمهور افغانستان نیز از کشته و زخمی شدن این دو خبرنگار ابراز ناراحتی کرد.

پس از حمله روز جمعه، کتی گنون در بیمارستان خوست جراحی شد. این عمل جراحی موفق گزارش شده است و گفته می‌‌‌‏شود که شرایط وی با ثبات است. وی برای درمان بیشتر به کابل منتقل شده است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران درباره‌‌‌‏ی این موضوع گفت: «از دست دادن نیدرینگهاس و زخمی شدن گنون خطرناک‌‌‌‏تر شدن  پوشش خبری از افغانستان را منعکس می‌‌‌‏کند.»

چندی پیش نیز یک خبرنگار ۵۱ساله سوئدی، کارمند رادیو سوئد به دلیل شلیک به سرش هنگام گزارش اخباری در مورد انتخابات افغانستان در کابل کشته شد. مسئولیت مرگ او را گروه طالبان پذیرفته است.

همچنین در ۲۱ مارس، چهار مرد مسلح با حمله به هتل سرنا در کابل منجربه مرگ نه نفر شدند. در میان کشته شدگان «سردار احمد»، روزنامه نگار ۴۰ ساله افغان و کارمند خبرگزاری فرانسه همراه همسر و دو فرزندش کشته شد.

۴۲ خبرنگار در افغانستان از سال ۲۰۰۲ تا کنون کشته شده‌اند که از این تعداد ۱۳ نفر از آن‌‌‌‏ها از شهروندان خارجی بودند.

اپک‌‏تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر می‌شود.

اخبار مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه اپک تایمز فارسی