در آستانهی روز جهانی مبارزه با مواد مخدر، «عبدالرضا رحمانی فضلی»، وزیر کشور و دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر از تعداد یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر معتاد در کشور نام برد. در حالیکه وزارت بهداشت تعداد معتادان در کشور را بیش از ۲ میلیون نفر اعلام کرده است.
وی همچنین بیان کرد که پنج درصد جمعیت بین ۱۵ تا ۶۴ سال جهان معتاد هستند و در ایران شمار معتادان نصف این مقدار است.
این در حالیست که آمار های متناقضی از تعداد معتادان در ایران در دست است. با وجودیکه مسئولان کشور اذعان میکنند که اعتیاد در کشور مخصوصاً در میان زنان افزایش یافته است، آمار اعلام شده از سوی وزیر کشور و برخی مسئولان از هفت سال پیش تقریبا بدون تغییر باقی مانده است.
«سعید صفاتیان»، مدیر کل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، در گفتگو با روزنامه آرمان، تعداد واقعی معتادان در ایران را ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تخمین زده است.
سال گذشته نیز «رسول خضری»- نماینده مجلس، آمار معتادان در کشور را ۴.۵ میلیون نفر اعلام کرد.
همچنین بر اساس تحقیقات انجام شده، میانگین سنی معتادان در کشور نیز کاهش یافته است.
دکتر «هومان نارنجیها»، کارشناس اعتیاد میگوید: « امروز میانگین سنی معتادان کشور ۲۵ تا ۲۹ سال است. درحالی که ۷۰ درصد معتادان بین ۲۰ تا ۳۵ سال سن دارند. این در حالی است که در سال ۷۷ میانگین سنی معتادان ۳۰ تا ۳۴ بود.»
به گفتهی وزیر کشور، افغانستان تولید کنندهی ۸۲ درصد کل مواد مخدر جهان است .
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۷۳ تن مواد مخدر کشف و ضبط شده و به همین میزان نیز مواد مصرف شده است، میتوان گفت که بیش از یک دهم کل مواد مخدر تولید شده در افغانستان در ایران مصرف میشود.
چندی پیش نیز سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس تعداد معتادان در ایران را بیش از معتادان افغانستان دانست.
اپک تایمز در ۳۵ کشور و به ۲۱ زبان منتشر میشود.